Så här ser Joanna på saken




http://joannahel.blogspot.com/



det var tydligen bara hämnd det handlade om..

Underbart.

Min helg har varit mer än underbar, den har varit bäst, otrolig, fantastisk, you name it! På fredagen började det med att jag hade en shoppingdag med mamma, det blev nya borddukar, ljus, lampor och ett par snygga pumps. Det var jätte härligt att gå med henne på stan!
Självklart var jag sen och hade glömt handla all mat som vi skulle ha till kvällen så när tjejerna började droppa in stod jag i köket med mitt nya förkläde och lagade mat för fullt. Det blev tacotårta och till efterrätt hemmagjord glass, typ cheesecake. Av mina underbara tjejer fick jag fina presenter så som örhängen, klänning och bra nog ett norskt lexikon, haha! Vi satt och mös hela kvällen tillsammans, med massa prat skratt mm, det var underbart!
När vi börjat dricka lite kom även min förra klasskamrat Victor hem till mig och därerfter Jonathan, Frikko mfl, det var jätte trevligt! När klockan närmade sig midnatt begav vi oss ner till hp5 för att fortsätta kvällen men jag var på tok för trött och lite dragen så en viss Oliver kom och hämta mig.
På morgonen kom jag hem tidigt och där låg mina soulmates Emelie&Nina och sov sött. När de vaknat åt vi frukost tillsammans och därefter åkte de hem och jag tillbringade dagen med att åka med familyn ut till klintemarknad och mysa med släkten där. Även om jag avskyr marknader från och med nu pga allt folk som går i vägen, trängs och knuffas, och helt seriöst vd mycket skit det finns på marknader! usc h för prydnadssaker.
Aja klockan 16 tog jag med mig mina syskon och min lillebrors kompis in tillstan fäör att se på IBK som tråkigt nog förlorade med 6-5.
Nä matchen var slut var det bara att skynda sig hem för att förberedakvällen A jay var och åt hos mig och Malin sen kom mina kära vänner Julia, Erica och Nina hem till mig för att ha ännu en trevlig kväll. Vi satt och lyssna på musik drack och hade allmänt mysigt! mot midnatt begav vi oss ner till hp och väl där var det rätt okej med folk . Träffa även Alexandra där och vi bestämmde oss för att ha en shottkväll. Det blev ett x antal shottar och kvällen är ett lite luddigt minne, men jag vet att jag hade skoj!
När hp stängde tog en grabb min lapp till garderoben och ville inte ge tillbaka den, men när jag tillslut fick den fick jag hans lapp så med andra ord hans jacka, men som tur var styrde Julia upp det hela och jag kom hem med mina grejer.
Klockan 4 var jag hemmkommen och somnade snabbt.
På morgonen vaknade jag med lite huvudvärk men inte alls så som jag fasat för.

           

Igår kväll var Ella hos mig i ca en timme och därefter kom Emelie förbi en stund och sen kom även Nina hem till mig som även som kvar hos mig. Vi satt och skratta oss igenom kvällen och det behövde verkligen jag.
Nu sitter jag i Källunge hos Emelie med Nina och vi ska söka jobb nu.

DOM ÄR BÄST!

haha

Chattade med  onykter Jimmy nyss som befinner sig i Australien.

jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
grejen är den att tjejerna här är inte som i sverige
LLL   säger:
hur då menar du?
jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
svenska tjejer är fan bäst i världen
LLL   säger:
  haha!
jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
snygast sötast finast vackrast osv
jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
you name it
jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
alla söäger att vi ska var alyckliga
jimmy   Följ oss i Australien på JimmySiggelin.blogg.se säger:
vadå lyckliga? vi kan inte ens lämna landet o hitta en söt tjej


Haha jag fick mig iaf ett gott skratt.

Onsdag

För ett år sedan var det min 18-årsdag och jag hade ett underbart år framför mig. När jag fyllde så firade jag och tjejerna min dag på hp5 med middag sen var vi där hela kvällen, jag bjuder på en bild.



Därefter åkte jag, Emelie och Nina til Cypern en vecka för att bara ta det lugnt fast så blev det såklart inte. Vi var ute fram till 6 varje morgon för att därefter bege oss till hotellet sova 2 timmar och sedan gå till nissi beach för att dega på stranden. Det var tider det. När vi kom hem väntades några krogenbesök, läxor och prov innan hösten led mot sitt slut. Och jag tog äntligen mitt körkort.
Rolf (herman) ringde och sa i slutet av oktober tror jag att jag var en av 18 uttagna av 88 som skulle på "audition" för att komma vidare och bli 7 st i lucia. Väl på uttagningen har jag aldrig varit med om något så läskigt, alltså låta andra lyssna när jag sjunger är inte min grej kan jag då säga här och nu. Men efter att man varit inne på ett X antal ggr och sjungit så fick man ett brev. I en del stod det ungefär 
"tyvärr du kom inte vidare men blablabl....." och i en del "Grattis du är en av de sju". Jag kom vidare och det var mycket roligt. Under omröstningen blev jag tom Lucia vilket man drömmt om sedan man var en liten unge och avgudade allt som hade med prinsessor, lucia och rosendrottning att göra.  Så ja där var jag i min småbarnsdröm. Det blev mycket större än vad jag trodde, en massa massa reportage och folk kom fram på stan och frågade och folk hälsade. Ja nu kände hela gotland mig! Tyvärr inte jag dem men iaf..

Därefter blev det julafton och jag firade det på mitt favoritställe på landet, hemma i mitt Källunge (bra svenska där). & fyra dagar senare flög hela Familjen Ohlsson till Hongkong för att fira nyår. Det var en upplevelse. När vi väl varit där i några dagar reste vi vidare till Thailand och var där i tre underbara veckor. När jag kom hem hade mycket förändrats.
 
Våren gick snabbt och snart var det mösspåtagning,
bal med Jonte och såklart studenten,
underbara studenten.



På sommaren väntades mycket jobb, men mycket tid tillbringades med mina kära och underbara vänner. Jag och Malin flyttade till humlegårdsvägen och njöt av att klara oss själva, men längtar dock ändå hem ibland, till vår kära mor, far och lillebror.  Jag började på MQ men vi kom överens om att jag inte kunde fortsätta pga av att jag förmodligen skulle flytta till Norge. & ja nu har vi fått vår lägenhet så nu är det bara jobben som saknas men det ska ordna sig.

På fredag väntar utågång och middag med de bästa men Louise kan inte följa med för hon åker till fastlandet. På lördagen ska jag åka med familyn för att åka till Klinte markand och på kvällen väntar först IBK´s match och därefter utgång igen eftersom det är vår SISTA helg här på ön!


Nu är all mat till släkten färdig men jag förstår inte hur mamma någonsin orkar hålla på med allt sånt här när någon fyller år! Kakor, bullar, massaaaaaaaa mat, och efterrätt. Herregud, det är tufft det där med att bli vuxen, när man nu är det?

Nu väntar en dusch.

Ha en härlig dag, för det ska jag ha!


/Linda

19 år

Vaknade av ljuv sång av familjen, fick fin fina presenter sen var det meningen att jag skulle sova vidare eftersom klockan bara var 7.  Men Jag tänkte för mycket på Norgeflytten så det blev inte mycket sömn där nej.. Så jag gick upp, åt frukost i min ensamhet för Malin är i skolan och Pappa & Mamma jobbar, men tillslut vaknade min lillebror till liv så då vart jag inte lika ensam längre. Därefter ringde telofonen och mormor ringde och var helt ifrån sig för att hon glömt sätta in bild i tidningen på mig, (tack gud för att jag slapp i år).
Jag gillar att fylla år för man får så många sms och mail så jag blir så glad för att det är så många som tänker på en.
Idag ska jag göra taccopaj åt släkten och så ska jag göra hemmagjordglass med digestivekex, det gillar vi! Nu ska jag städa lite.

Hela världen är så underbar

JAG SAKNAR DIG OLIVIA





Jolle.

På Joels 20-årsdag i fredags var jag och Nina så grymt taggade på utgång. Jag, Nina, Emelie och lousie åkte till honom för att gratta honom, men Lousie skulle inte med ut och Emelie hade match dagen efter. Så ja det var bara jag och Nina som skulle följa med ut. Men när Emelie skulle åka så åkte vi med henne så släppte hon av oss hemma hos mig, där vi åt onyttigt och drack lite. Sen slöt kvällen med att klockan blev ett och jag och Nina var absolut inte sugna för fem öre att gå ut så vi gick och la oss och sov. Rätt oväntat ändå.

Joel hade nog en bra födelsedag! Lägg bara märke till hans min..



/Linda

19 ?

Imorgon fyller jag 19 år, 19 år liksom! För några år sedan hade jag absolut inte trott att mitt liv skulle se ut så som det gör idag.  Det här kommer bli mitt sista år som tonåring, och vad man bli sen har jag ingen aning om iaf inte medelålders, eller?

Nu har jag precis ätit en mycket god middag med hela familjen men ska jag bege mig hem till Emelie och va med henne och Nina, jag tycker vi ska fira lite att vi snart beger oss härifrån.

Jag är så glad och i morgon är det min födelsedag !

hej ljuva värld

Vilken dag det var igår! Usch säger jag.. Vi väntade och väntade på att de skulle höra av sig från Norge men timmarna gick och vi började bli lite ivriga och fick för oss att skicka desperata sms till dem.. MEN klockan 21.00 ringde de och sa att de ännu inte bestämmt vem som skulle få flytta in i deras lägenhet för de hade fått så fruktansväsrt mycket mail och behövde tänka igenom allt över en middag. Så jaa, ännu mer väntan med andra ord. Tankarna gick äterigen til de desperata smsen och de samlades en del i min utkorg som tex "Vi kommer inte kunna sova i natt så ni behöver inte känna er dumma om ni ringer för sent" och "Hoppas att middagen smakar bra! Tusen tack för den här möjligheten, vi kommer inte kunna sova så ni kan höra av er när ni vill" Men som tur var skickade vi inte iväg de smsen för då hade vi verkligen framstått som några desperata tjejer från gotland som bara MÅSTE härifrån.
Klockan gick och tillslut var den över midnatt. Men klockan ett fick vi ett underbart sms som löd

"Vi är inte snabba, men vi gillar er! Så välkomna till Oslo! :) Vi mailar i morgon."


FYFAN  VAD GLADA VI BLEV!! Vilken lycka! Så nästa fredag bär det förmodligen av.

Så nu drar vi till Oslo så HEJDÅ Gotland!

GRATTTTTTIIS!!!!

Idag fyller Joel Jolle Andreasson 20 år! Så ikväll ska han firas ordentligt!
Grattis på din dag!


Fredag

Iförrgår var jag hemma hos min kära Louise och såg på hennes boende i stan. Herregud vad jag saknat henne! Det var verkligen jätte länge sen vi träffades och bara umgicks, pratade och hade allmänt mysigt. Det behövdes verkligen!

Idag är det fredag och jag älskar fredagar! I alla fall om man har hela fredagen framför sig tillsammans med sina vänner. Är i källunge nu hos Emelie, med Nina och Ella, vi har lagt upp en budget på resan som vi ska göra i vår, och bestämmt oss för att åka till Thailand och Laos. Jag ser grymt fram emot den resan, men först och främst måste vi planera Norge!
För några dagar sen fick jag ett sms av en tjej i Norge som sa att hon tyckte att vi verkade lämpliga för deras lägenhet i Oslo vilket vi blev grymt glada över! Men hon sa att det var jätte många som hört av sig och som vill ha lägenheten men nu har vi skickat en massa mail så på måndag får vi beske om vi får den eller inte. VI HOPPAS!!!
Vi trodde att inflyttningsdatum var den 15 oktober men det är betydligt tidigare än så har vi fått reda på nu, vilket gör att vi är lite småstressade.. Hyran ligger då på 3100 för var och en i månaden vilket känns lite drygt med tanke på att vi måste dela rum.. Men vi ska se det från den ljusa sidan, för det är inte många som får tag i lägenhet i Norge.

Pratade med min moster idag så vi bestämde att jag ska flyga upp till henne och mina småkusiner innan vi åker så alltså får jag åka dagen efter min födelsedag tror jag, med andra ord på Torsdag. För i helgen måste vi vara hemma och gå ut  för iprincip sista gången på ön på väldigt länge. Så med andra ord blir det en kort visit i storstaden, men förhoppningsvis mycket trevlig.
På tisdag så kommer släkten hem till mig och firar mig sen ska jag sova hemma på landet vilket jag inte gjort på, hm ja flera månader. Så på onsdagen är det min dag då ska jag börja den med att tillbringa den med familyn hemma i källunge sen på kvällen tänkte jag fixa middag till mina tjejer och ha en allmänt mysig kväll.

Allt ser så ljust ut nu! Jag är så lycklig med tanken på att allt förhoppningsvis kommer gå så bra!

/Linda


 


love


Finns det något bättre än sina vänner?

 

ABSOLUT INTE

Måndag, inte söndag.

Väcktes 10.00 av mobilen, dumma morgonsamtal. Ring inte mig på morgonen för då är det en ilsken Linda på andra sidan luren vill jag lova. Helt ärligt, jag kan inte hjälpa det. Men det jag trodde var ett dumt samtal var inte det, utan min dumma alarmsignal. Jag hade tydligen bytt(?????) alarmsignal i sömnen så jag svarade eftersom jag trodde det ringde, lite mer än smått irriterad halvskrker jag hallå utan att få ett hej eller något annat ljud tilllbaka. Damp.
När jag, intelligent som jag såg att det var alarmsignalen så somnade jag om men vaknade snabbt igen när jag kom på att det var idag just denna måndag som älsklings Emelie skulle komma och hämta mig. Snabbt kom jag upp på benen och sprang runt i min blåa pyamas och letade efter några kläder att dra på mig, därefter snabbt in i badrummet dra på lite make up och sedan koka kaffe. jag är grym på att koka kaffe men inte idag må jag säga er. Nejnejnej. När jag hör att kaffet är klart går jag fram för att hälla upp en kopp kaffe men när jag tittar på bänken har jag glömmt att sätta under termosen så det var kaffe överallt. Lyckad morgon Linda, verkligen. Därefter ringde Emelie och frågade om jag var färdig, jag försökte låta oberörd och jag tror att jag lyckades när jag sa att jag nästan var klar, (skulle bara koka nytt kaffe samt fixa en smörgås och en skål med yoghurt). Emelie, snäll som hon är sa att hon kunde fixa lite ärenden på stan innan hon skulle komma förbi. När jag ätit färdigt frukosten, öppnat balkongdörren, väckt Malin lite halvt och legat i sängen ett tag gick jag för att borsta tänderna och då kom Emelie in. I handen hade hon två tidningar bla GT som mamma och pappa fixat som vi kan läsa på morgonen och en tidning som heter Hemmet (??) om jag inte minns fel... Vem som fixat den tidningen till oss är helt oklart. Jag menar det är väl allt annat än en tonårstidning? men tro det eller ej så bläddra jag igenom den och kom fram till att det ska bli en av mina favorit tidingar och ja varöfr är pga av att det finns recept i den tidningen, massor av goda recept så nu bli det matlagning av ska ni se. För ja vi har ingen kokbok hemma, jag och malin kör på vår egen grej oftast god men även ibland bränd mat, yummi.
När vi sitter där och läser våra tidingar kommer även Nina till mig men därefter begav vi oss hem till Emelie för att söka boende i Oslo.
När vi kom hem till Emelie fick vi fika som bestod av bullar, kakor och äntligen fick jag mitt kaffe. jag älskar att sitta och prata med mina tjejer, om allt. De vet ALLT verkligen om mitt liv och jag allt om deras tror jag:) De är bäst!!
Men åter till Norge.. Ja så jag har skickat typ 6 mail angående lägenheter i Oslo, har ingen aning om jag har råkat skicka flera till samma men jag har iaf skickat till 6 st. Eller jag och jag, VI har skickat! :-)  Ett mail jag skrev blev lite misslyckat så jag skickade ett till där det stod,
"Hej, jag råkade skicka fel epost adress men nu blir det rätt tror jag" Tror liksom?? Herregud vad oseriös jag verkar.
Emelie tyckte för några minuter sen att det fick räcka för idag så nu har hon slockant framför teven med gamla idolavsnitt och Nina sitter och godkänner vänner på facebook, och ja jag bloggar.

Nu mina vänner ska jag och Nina sätta oss och umgås med en sovandes Emelie framför teven.

 


All kärleken en lycklig Linda

-

Min dag på jobbet har varit kanon, jag trivs på den här avdelningen och alla är så snälla men det som är negativt är att jag verkligen alltid är så trött och inte orkar. Iaf så slutar jag snart och då ska jag bara ta det lugnt.

Ciao sålänge

SÖNDAG

Om 2 timmar slutar jag jobbet, vilket innebär sömn för min del. Klockan 16 är det jobb igen, jag säger bara O-R-K-A.
Men oj vad ledig jag kommer vara framöver och jag kommer stormtrivas. Det märks verkligen (inte) att jag älskar att jobba..

Nu vill jag bara hem, hem till landet, hem till källunge. Men det får bli i morgon.

Australien

NU ÄR JIMMY OCH MAX LÅNGT BORTA.
JAG ÄR INTE BARA LITE AVUNDSJUK. JAG ÅNGRAR ATT JAG INTE KNÖLADE IN MIG I NÅGON AV DERAS RESVÄSKOR SÅ ATT JAG OCKSÅ KUNDE VARA I VÄRMEN NU.
JAG VORE TACKSAM OM NI SKICKADE EN BILJETT HIT TILL MIG SÅ SES VI SNART.

/Linda

workwork

Ännu en dag på jobbet. Sitter på min rast nu med min 5e kaffekopp idag, måste försöka bli kvitt mitt kaffeberoende på jobbet.
Under mina 2 lediga dag har har jag hunnit umgås med mamma pappa och lillebror Andreas, varit hemma hos Emelie i källunge, sett fotboll på gutavallen, idol, och självklart Heroes.
Idag mina damer och herrar är jag sjuk men vem ställer inte upp för jobbet? Ikväll var det tänkt att bli utgång men om jag mår så som jag gör nu kan jag glömma det.

Fick reda på att jag inte jobbar på måndag så jag jobbar "bara" idag, i morgon och söndag. Sweet säger jag.

/Linda

Scrubs är verkligen bäst




Nu tänkte jag sova, får väl se om jag kan det men tack gud fins det öronproppar och jag kom ihåg att ta med dem, sånt uppskattar man. men inte ljudet av dataklick,

DagensDeepTalk

Jag kallar det DDT

Har ännu inte satt på någon bra film än, men vad gör det jag har det ju så himla "trevligt" med O som spelar data.
Nu sa han en mening till mig otorligt nog.
- Vet du Linda`Jag gjorde något bra nu,
mm svarar jag
- "Nej hon svara bara kort för att hon sitter på msn", säger han till kompisarna

Killen som fattar vinken?

Spola tillbaka tiden till sommar och värme tack


Jag orkar inte klaga

Har varit hos Jimmy ikväll, vi såg på film som vanligt men Jimmy var lite speedad för han hade tydligen inte packat något inför hans australienresa. Snacka om att vara ute i god tid med det. Så nu har jag kramat om honom hejdå.
Nu sitter jag vid den bärbara datorn för en viss mr x sitter vid den andra och gör vad? Ja spelar. Jag förstår inte grejen med killar som spelar och pratar i ja vad det nu än kallas. Det mesta man får höra är..
-"I´m going down! Eller gör jag verkligen det? Ja det gör jag, I´m going bad"
- Jag blir så arg!!!!!!!!!!!
- Om jag är duktig nog plockar jag honom själv.
-NICE!

Sen sitter han, Robin och Tim och drar skämt som jag inte fattar vinken på i den dära grejen som de pratar i som jag inte vet vad det heter.
Ja som ni förstår har jag ju väldigt trevligt, eller? Jag orkar inte klaga för jag har ju trots allt en egen dator, och miljoner filmer som jag hinner se.

Nej jag ska väl sysselsätta mig med att se ett x antal scrubs nu.

hej jätte roliga liv

Idag - jobb, dusch, äta, göra det jag nu ska, sen sova
Imorgon - Måste hem till källunge och fixa grejer till norge, städa, skura golvet, middag med Malin
Övermorgon - Göra absolut ingeningenting, städa om jag inte hann det dagen innan
Fre-mån = jobb

Gud vad alla vill byta liv med mig


T

Idag var det sovmorgon för min del, men min kära syster väckte mig genom att föna håret halv 8 på morgonen! Jag tror hon gjorde det iaf.. Så det blev väl ingen sovmorgon..
Nu är jag på jobbet iaf men längtar efter att klockan ska bli 8 så att jag kan få rulla hem på cykeln.
  I morgon åker Jimmy, Max med flera till Australien och jag är avundsjuk, som fan.  Så ikväll ska jag försöka ta mig hem till Jimmy och säga hejdå samt träffa de andra.

Nu ska jag hinka i mig kaffe så att jag är pigg resten av arbetsdagen..

2 veckor.

jobb

Dagen innan man jobbar ska man gå och lägga sig tidigt, men eftersom jag inte kan det blevd et som vanligt en sen kväll. Så gissa vem som var trött klockan 6 i morse..
Aja jag hoppades på att det inte skulle börja regna men självklart började det när jag satt mig på cykeln. Nu är jag på jobbet iaf och slutar klockan 4, tack o lov har jag rast straxt.
Klockan 5 är det fika med tjejerna! :)


ingen solig söndag

Ännu en morgon med avsky, Vaknade med kläderna som jag hade på mig igår idag. Inte nice.
nu väntar frukost därefter ska jag få Malin att vakna till liv sen ska vi tvätta hela eftermiddagen så med andra ord har vi verkligen något att se framt emot. Eller?



Em&Ni

Nu är jag och bästa Emelie och Nina på förfest hos Oliver men snart ska vi väl bege oss ner till hp.
Ja det var ju inprincip (eller som Emelie rättar mig IPRINCIP) min kväll.
Jag ska ha roligt, jag har roligt och ja dom är bäst!


over and out
/Linda

:)

Igår när vi stod utanför vid hp så vä'nta jag när Jimmy skulle röka klart då säger han
- Du är så snäll Linda om jag kunde skulle jag ge dig änlavingar.
 Som Oliver säger "Klassikt" och därefter "Eller?"
Jag tyckte det var snällt sagt iaf.

L

Jag hatar att vakna med huvudvärk.
Kvällen igår var helt galen, jag som inte skulle ut blev lite taggad när alla andra satt och var redo för utgång så jag körde hem bytte om och sen vidare till förfesten igen. Där började jag min utekväll kan man säga .
Runt 12-slaget åkte vi taxi ner till hp och där var det lite drag, ändå fylldes kvällen av barhäng, dvs Jimmy beställde in 2 flaskor rosévin och JOsef bjöd på en ooze och det gjorde min käre vän Ella också som jag hittade inne på dansgolvet.
Så ja vad kan vi komma fram till nu? Ja jag spenderade inte ett endaste öre igårkväll inte ens på inträde och sånt gillar vi, MYCKET.

Nej nu ska jag sova en stund så att hathuvudvärken försvinner sen ska jag och Malin bege oss ner på stan en snabbis och ikväll mina vänner ska jag ta det lugnt.

/Linda


b

just det ja . jobbet ringde i morse och sa att jag skulle jobb men NEJ det stod inte i min almenackam så det blev ett starkt NO.

NU måste jag sova, kom precis hem med taxin så god natt

homehomehomehomehomehpome

hemma i tid för en gångs skull. hell yeah

nighty

RSS 2.0