Bali Bali Bali

Igar fyllde ju min kara reskompis Emelie 20 ar sa det firades forst pa flygplatsen i BKK dar vi 00.00 at en chokladkaka och drack kaffe sa fick Em ( och alla andra pa resturangen) hora min ljuva rost, - ja ma hon leva a ma hon leva osv.. Jag hamna pa film ocksa nar jag sjong men den kommer INTE upp nagonstans Em!
Efter det lag vi pa en bank och laste var sin bok, for sova kunde vi inte gora..

04.00 var det check in sen fick vi vanta igen pa att fa ga ombord pa flyget. Nar vi val kom ombrod slockna vi direkt sa vi markte inte ens nar flyget starat och flog upp i skyn. Sa djupt kan jag lova att vi sov, men nacksparren som kom efter nagon timme var inte lika harlig dock, och inte killen som satt bredvid mig heller for den delen. Killen kan inte ha talats om "behandla andra som du sjalv vill bli behandlad" nej asolut inte for han vrakte sig over hela satet och jag fick sitta trangd mot Em for att slippa nudda honom. Usch..

Well, nar vi landade pa Bali sa har de pa flygplatsen inte hanterat min vaska varsamt sa ena rammen har gatt av sa jag har ingen aning om hur jag ska gora nu tills jag aker vidare igen.. Aja far val kila inforbi en sommerksa eller nagot?
Taxi tog vi sen till Kuta beach till Poppis 1 till New Arena dar vi nu bor. Direkt nar vi checka in somnade vi och sov i manga harliga timmar (hela dagen).
Kvallen spenderades en stund vid datorn, pa en resturang och sa fick det aven bli glass till efterratt eftersom emlan fyllde ar. Sen var det utgang som gallde, det var skoj! Men hela dagen igar var ratt oklar, men pa ett harligt satt!

Idag har vi legat vid poolen pa eftermiddagen, sen traffade vi Johan som vi traffade pa koh tao och koh phangan sa vi ska nog forfesta med honom och hans kompisar ikvall, sa det blir nog en bra kvall!
Det basta ar att slippa tanka "imorgon ar det jobb" eller "i morgon ska jag kora bil den och den tiden". Nej nu ar det "imorgon ar det en ny harlig dag, dar det inte finns nagra masten och vi kan gora vad vi vill eller kanner for".

Vi gor det hela dan varje dag!

& som min far sager - Carpe diem

Hej da Vietnam, Hej Bali

Ja da ar vaskorna packade och vi ar taggade for ett dygns resande i morgon.
9.30 kommer bussen och hamtar oss och da aker vi harifran Mui Ne till Ho Chi Minh i ca 6 h for att sedan ta taxi till Saigon och flyga till BKK. Val i bkk pa flygplatsen ska vi vanta hela natten och sedan checka in vid 04.00-tiden for att sedan resa till Bali 06.00 (har jag for mig?).
Sedan ar det Surfing som galler for mig och Em, men sjalvklart kommer det blir party ocksa, for det har vi nu varit utan i tva veckors tid och vi saknar ungdomar, for just nu ar vi yngst har haha.

Idag fyller min morfar ar sa jag sager GRATTIS och hoppas att du har haft en stralande dag och att snon har forsvunnit sa att varsolen skiner. Du far en stor grattiskram nar jag kommer hem!

Jag tanker pa er hemma, men nu ar det bara tva ynka veckor kvar tills man ar hemma pank men forhoppningsvis rik pa denna resa (det tvivlar jag inte en sekund pa).

Paradis efter paradis

Vi fann annu ett paradis, Vietnam Mui Ne beach. Vi lever livet, vi njuter av varje dag, varje timme och varje sekund. Nar man tanker pa vad vi ar med om kan man inte gora annat an att le.
Att ligga pa en solstol med blicken ut mot horisonten, och bra musik i oronen och underbart vader da kanns allt verkligen perfekt.

Tva soldagar har vi nu kvar i Vietnam sen beger vi oss till Bali som blir vart hm.. 6e 7e eller 8e(?) paradis pa denna resa. Nej det ar nog mer an sa.

Det har ar guld mina vanner.

For att beratta om dagen fort i en rubrik - Solen sken, galet varmt, jag somna, vi at, jag klippte mig

Dagen idag har varit perfekt aven om vi forsov oss.. Vi har legat pa stranden hela dagen och idag var det verkligen kanon varmt! Det gick inte att ligga pa stranden manga minuter innan man var tvungen att springa fort som attan (sanden ar tokhet) ner i havet  och svalka sig.

Ja sen pa eftermiddagen blev jag som vanligt rastlos och gick upp for att duscha sen vila men jag somna med en gang sa fort jag la mig i sangen. Jag ar verkligen jamt trott! Tjejerna tror att det beror pa att jag drommer for mycket, for jag drommer hela hela natterna och ar jatte orlig. Sa nar jag vaknar pa morgonen mar jag jatte ofta daligt over drommarna och det hela resulterar i att jag ar helt slut pa dagarna. Sa ja en dromdoktor vore nagot for mig.

Efter mitt powernap sa var det dags for middag och jag o Em gick till var favoritresturang och njot av middagen, sen kom aven nagra pa vart hotell dit som vi prata lite med.

Ja efter middagen fick jag for mig att jag skulle klippa mig. Sa vi gick till frissan och jag satt mig i stolen och sa EN CENTIMETER INTE MER!!!! Hon skratta sjalvklart gott at mig for det var ju ratt slitet anda..
Ja sa jag satt dar och forvantade mig att jag skulle se en centimeter av mitt har falla.. Istallet blev det langder som foll till golvet. Jag var nara pa att borja grata for mitt har har vaxt jatte mycket nu sen jag klippte mig sist och ville absolut inte klippa av det, och det var just vad det kandes som om hon gjorde.. Men nar allt var fardigt och jag fick se sa var de sk "langderna" som foll det hon klippte upp sa egentligen har hon nastan bara klippt av 2-3 cm, och glad ar jag for det !
Sorry Lousie det blev ingen page den har gangen heller ;)

Over and out.

4-2

Igar var det sista kvallen med hela ganget. Det fick bli en myskvall med god middag och efterratt, sen blev det sjalvklart nagra timmar vid datorn och sen gick vi hem och lag och pratade fram till ca halv 2 i natt, det var harligt!
I morse vid halv 9 lamnade Ella och Nina oss for att aka taxin till flygplatsen, men jag och Em sov nagon timme till innan vi gick upp och packade vara grejer for att byta rum. Det kanns namligen lite onodigt att ha ett rum for 4 nar vi kan ha ett rum for 2, och vart nya rum var mycket mysigt! Vi har nu utsikt fran balkongen ut over havet.

Idag har jag och Em legat pa stranden och sa har vi sjalvklart badat. Men det blev inte alls lika mycket bad som det brukar for det var enorma vagor och ratt stromt sa samtidigt som det var skoj sa kunde man inte slappna av.
Sen blev det sjalvklart kortspel pa stranden ocksa men det var inte sa lyckat med tanke pa hur det blaste, men vi gav oss inte! Sa nar vi sitter dar och spelar kommer det fram en liten kille harifran som var kanske i 10-arsaldern(?) och vill att jag ska flytta benet sa att han kan satta sig bredvid oss och vara med och spela. Jaha tankte vi men gav honom kortleken sa spelade vi nagot typ 5 ggr som varken jag eller Em fattade och inte ville vi spela med honom heller for korten blaste bort hela tiden sen sa ville vi nu sola. Sa vi tog kortleken for att stoppa ner den o fodralet men da lacka han typ och tog kortleken och sag minsann till att vi skulle spela en gang till! efter att det var slut sa fick vi antligen sluta men da skulle killen ha betalat?! Vi som nu tyckte att vi varit snalla mot honom och lat han vara med hade alltsa en plan med det hela. Jaha det var bara att ta upp planboken och skulle ge honom 20.000 men nej da sag han minsann bade 100.000 lappar och 50.000 lappar sa DET skulle han ha, sa ja jag kunde inte saga nej sa han fick den dar 50.000 lappen men vad gor det da.

Ikvall har vi varit och atit middag pa den Italienska resturangen sen gick vi till var favoritresturang for att ata chokladmousse och sa bestallde vi in drinkar for forsta gangen har i Vietnam. Det fick bli Mojito, och den var ratt god aven om den inte ar en favorit. Haha ratt skoj att vi "festar" till det med drinkar nu nar tjejerna akt.

Emelie och jag ar lite oroliga nu nar vi ar tva, for nu MASTE vi verkligen ha koll pa varandra, visst har i Vietnam sa gar det ju bra men sen nar vi kommer till Bali blir det en helt annan grej. Vi ska inte lamna varandra en sekund, for jag har ju ingen mobil sa om vi kommer ifran varandra kan vi inte hitta varandra sa var taktik ar att skriva hotellets namn pa armen for vi har bott pa sa enormt mycket hotell nu sa det ar inte latt att komma ihag alla namn, sen sa ska vi fixa en motesplats om vi kommer bort fran varandra. Sa det ska nog ga bra, vi ser trots allt fram emot Bali nagot enormt! 

Nu ar det fyra heldagar kvar har i Vietnam sen aker vi till BKK pa lordag och da har vi tankt stanna pa flygplatsen den natten for flyget till Bali gar 06.00 pa morgonen pa sondagen.

Nu blir det chill vid datorn sen ska jag och Em hem och sova.

Later


Mui Ne Beach

Vilken harlig dag! Dagen borjade med att vi gick upp vid halv 5 i morse och det var jobbigt, helt galet jobbigt om vi ska vara arliga.. Men anledningen till att vi gick upp sa tidigt var for att taxin skulle komma vid 5 och hamta oss for vi skulle ut pa aventyr i Vietnam!

Vi borjade att aka till den vita oknen, ojojoj sager jag bara! Vilken upplevelse! Det var hur fint som helst dar i soluppgangen och vilka harliga bilder vi har fatt (som kommer upp nar jag kommer hem igen). Vi akte aven pulka ner for sanddynorna och jag kan lova er att det var jobbigt att ga upp for dom igen. Man har tappat ratt mycket kondition om vi sager sa.. Vi fick aven se Lotusblomman som ar valdigt sallsynt som vaxte i en damm.
Efter den vita oknen akte vi vidare till den gula oknen, men det var inte alls lika fin som den vita sa vi akte vidare till de roda bergen, som vi ocksa tog en del fina bilder pa.
Nar de roda bergen var avklarade sa akte vi till en djungel och da skulle vi ga igenom ett dik/fors-liknade stalle, men jag som ar livradd for ormar var lite tveksam i borjan men det gick bra. Det var verkligen hur fint som helst och nar vi hade gatt ca en halv kilometer sa kom en del barn fram och motte oss som kan hur bra engelska som helst, det var nastan lite pinsamt for det var sa att de kunde mer an en sjalv.. Barnen forklarade hur vi skulle ta oss fran vatten-fors-diket uppat for att ta oss till vattenfallet, och vi fick aven se risodlingar. Vi fick ocksa var sitt 4-klover och jag hoppas nu att jag tur har i fortsattningen!
Efter vattenfallet sa gick vi tillbaka till taxin och da akte vi till hamnen dar vi fick se hur de holl pa med fisken, men ingen av oss talde lukten sa lika fort som vi kom dit akte vi igen och da var det dags for marknad! Marknaden var inte sa jatte speciell, eller man kan saga sahar - det var inget for oss eftersom kladerna var inget vi ville ha, fisk ar inget vi ater och kohuvuden med ogonen kvar ar inte sa nice. Men som sagt - Det var en upplevelse det ocksa!

Klockan 10 i morse var vi hemma igen men da var krafterna slut (pga sanddynorna kanske?) sa alla gick och sov i nagra timmar innan vi gick upp vi 1-tiden for att ligga pa stranden.

Nar jag, Em och Ni ar ute och badar sa kommer det fram en kitesurfare,surfare och ja allt vad han nu var med en brada och sa att vi skulle hoppa upp. Emelie gjorde det och var grym! Hon kunde tillslut (efter att ha fallit en del ggr i havet) sta upp pa bradan och paddla i vagorna, hon var jatte duktig! Jag tont som jag ar testade inte ens. Men Bali vantar!

Vi har precis varit och atit en god middag pa en italiensk resturang och at glass till eftrerratt, sa Emelie och Ella har forhoppningsvis fatt en bra fodelsedag aven om de inte har fatt hora nagon operafodelsedagssang, men det kommer det kan jag lova!

I morgon ar det Ninas och Ellas sista dag har i asien, och enligt rykten sa ar det upp tidigt som galler, for att fa sa mycket sol som mojligt men jag tror att jag sover till 10 iaf.

Jag och Em har blivit lite sugna pa att aka till Cu Chi tunnlarna. De tunnlar ar handgravda och byggdes pa 1940 talet i kampen mot fransmannen. Under Vietnam kriget levde 16000 människor i tunnlarna och amerikanarna visste inte om det pa ett bra tag, och det finns en massa fallar dar som finns kvar an idag. Sa om jag och Em blir uttrakade pa stranden sa ska vi aka till Ho Chi Minh en dag tidigare sa vi kan fa en guidad tur i dessa tunnlor, och man far aven se spar av vad senapsgasen gjorde med naturen. Men som sagt BARA om vi blir uttrakade, aven om det verkligen skulle vara hur intressant som helst.

Nu ska det kollas mail och lasa om Vietnam kriget for vi har inte last sa mycket om det och nu nar vi ar har sa kanns det som om man borde vara lite allmanbildad iaf, sen ar det bedtime!

Mui Ne

Resan med taxi hit var sjuk. Vi vet nu att har man ingen tuta sa overlever man inte trafiken sa ar det bara. Alla tutar konstant och kor som idioter rent ut sagt men jag inbillade mig att allt ska ga bra, det kommer ga bra sa jag somnade ratt gott dar i taxin iaf.
Under tiden jag sov sa korde en polis ifatt oss och tjejerna blir radda och aven var taximan, som inte ens stannar forens polisen var precis intill oss. Vi som inte fattar spraket har ingen som helst aning om varfor vi blev stannade och tjejerna sa att de inte visste ifall han grat eller skrattade nar vi fick aka vidare. Tur att jag sov.

Nar vi kom fram till Mui Ne efter 6 h (det skulle ta 4h), sa har vi inget hotell bokat men vi hittar ett jatte bra hotell som ligger precis vid havet, sa vi bor iprincip pa stranden,  pa kvallarna somnar vi med havets vagor i oronen (forutom jag som har oronproppar men anda).

Maten har ar inte alls som i Thailand, den ar langt ifran lika god trakigt nog.. Men ikvall har vi faktiskt lyckats hitta en fin och bra resturang med god mat, sa det blev en grekisk sallad for mig och till efterratt hade vi chokladmousse och kaffe latte vilket var ljuvligt gott.
Engelska ar nagot som de har i Vietnam har valdigt svart for, som tex forsta kvallen har i Vietnam nar vi hade bestallt mat och dryck sa fick vi aldrig in vart vatten sa jag forsokte forklara att vi ville ha det. Jag forklarade tom langsamt att vi ville ha vart w-a-t-e-r, och visade med tecken att jag drack ur ett glas, men vet ni vad vi fick in? PERMASANOST! Ofta man dricker permasanost, haha. Men tillslut efter manga om och men fick vi in vart vatten.

Ja som vi alla vet sa har jag ju flassat bort ALL verkligen ALL jadra farg jag har fatt under en manads tid i ansiktet pga att jag var dum nog och inte smorjde in mig klokt den dar sista dagen pa koh tao. Hur tankegangen gick dar har jag verkligen ingen aning om..  Ja sa igar sa blev det mycket skugga for mig eftersom mitt nu vit-roda ansikte inte tal solen sa mycket nu. Kul. Men trots detta sa fick jag lite fraknar och det var inte fyskam det heller ! Men jag menar hellre att jag flassat nu an nar jag kommer hem, nu kanske jag far varsta brannan i ansiktet, eller jag kan ju iaf hoppas.
Ja just det, jag gjorde fransk manikyr igar eftersom mitt ansikte sa NO till sun, det ni! Sa nu har jag tjusiga naglar men som kommer att forsvinna mycket snart i saltvattnet.

Det mesta ar mycket billigare har an vad det ar i Thailand, men de har sa himla manga onodiga nollor. Som tex igar nar vi tog ut pengar, ofta man gar runt med 2 miljoner kronor i planboken! Det ar ca 1000 sevsnka kronor.  Nej de dar nollorna kanns bara jatte onodigt.

Det dar med att det skulle vara storm, aska, regn och grejer var iaf bara bullshit, vi har inte markt av nagot vilket vi ar mycket glada for! men hur ofta brukar vaderrapporterna stamma egentligen?
Sa nu pressar Ella och Nina jatte mycklet i solen for att vara extra bruna nar de aker hem for de aker ju trots allt snart sa jag och Em blir snart sjalva, men det ska nog ga bra det ocksa.

Pa lordag ska jag och Nina bjuda Ella och Emelie pa en jeeptur. Da ska vi till 2 olika oknar, en gul och en vit och dar ska vi aka pulka (jag vet att det later mysko men det ser for himla skoj ut pa bilderna) och sa ska vi besoka nagra roda berg, vattenmarknad och se solnedgangen.
Pa kvallen ska jag och Nina aven bjuda dem pa mat, sen ska Em fa massage och Ella ska fa fransk manikyr, det blir val bra fodelsedagspresenter till vara tjejer som fyller 20? =)


Idag ar det 3 veckor kvar tills jag och Em satter oss pa flyget pavag till Sverige, det kanns bade bra och daligt far jag medge.

Nu ska vi svara pa vara mail sen ska vi ga hem och sova gott i sangarna under vara sanghimlar (myggnat).

Saknar alla hemma jatte mycket !

Vietnam

Yes solen skiner! vi ar sjukt taggade pa att resa idag (det ar bara 4 h men anda).
jag ar glad aven fast jag flassar bort hela mitt ansikte och ser ut som 50+.

Nu ska vi aka!

Vietnam

Ja da var vi har da. Vi fick inget knark i vaskorna sa att vi blev tagna och fick livstid, eller vi har iaf inte markt nagot.
Det forsta vi sag nar vi landa med flyget var stridsflygplan, yes har kanner vi oss valkomna!
Vi bor iaf pa ett nice hotell som skulle ligga i cuntrum i ho chi minh men det sk "centrum" som finns borde inte ens fa kallas "centrum" dar vart hotell ligger.
Trafiken har ar fullstandigt livsfarlig. Jo tack, alla vet hur folket kor i Thailand med mammor som ammar sina barn pa moppar och kor i 100km/h. Men har ja har ar det da minst hundra ggr varre. Jag har nog aldrig i hela mitt liv fasat sa som vi gjorde nar vi klev ur taxin och skulle korsa vagen dar mopppar som kor 7 pa bredden konstant och bilar kommer akandes i hog fart, nej det var inte var grej. Sa vi bad var taxikorare att hjalpa oss over vagen, det var som om vi bara vantade pa smallen. Men som vi brukar saga, "Det var en upplevelse det ocksa!".

Movietime vantas nu med tjejerna med lite "mandagsgott" sa ska vi nog somna gott sen.

Stormvarning

Japp, har vi ska vi till Vietnam och det ska bli storm hela veckan. Ella har helt forstord, "jag kommer komma hem helt blek!!! inte en kotte kommer tro att jag varit pa semster i 6 veckor! jag vagrar aka till Vietnam!!"

Japp nu kom Nina ocksa sa nu funderar de helt seriost pa att aka till Vietnam och sedan aka hit till Thiland igen for vart Visum gar ut nu den 17e men om man aker ut ur landet och in igen sa far man 30 dagar till i Thailand.

Vi far se vad som hander helt enkelt.

Bangkok

Vi har verkligen rest hela dagen idag. Forst taxi till baten sen en battur i 2h som gungade nagot fruktansvart mycket sa Nina madde jatte daligt och Emelie likasa. Jag sov eller forsokte iaf sova hela resan.
Vid hamnen var det en lang vantetid tills bussen skulle komma och da passade himlen pa att osa ner vatten, det var ett galet ovader med aska och grejer.
Nar val bussen kommer blev det panik for det osregnade sa mkt och alla ville fa in sina vaskor fort vilket resulterade i att alla blev blota och ackliga. Val pa bussen somnade jag med en gang, jag tror att det beror pa alla mina tabletter, vilket var skont.
Nar det var paus med bussen sa vackte Ella mig och da gick vi ut i solen och at lite innan vi fortsatte farden mot bangkok.
Nar vi kom fram till bangkok tog vi en taxi till D&D inn for att checka in men nar vi kommer dit sa ar sjalvklart ALLT fullt, det finns inte ett enda rum at oss. Sa vi vantar ett tag for en familj skulle "kanske" checka ut och yes det gjorde dom sa vi fick vartrum men vi far inte lov att checka in forens vid halv elva sa tjejerna ar ute och shoppar medans jag sitter har vid datorn for jag har varken lust eller ork till att shoppa nu.

I morgon gar flyget till Vietnam vid halv 4 om jag inte minns fel och jag far lite angest nar jag tanker pa det, for man har ju hort sa mkt om att folk lagger pa droger pa turisters vaskor och om de da blir tagna far man livstids fangelse. Det later inte sarskillt lockande..
Men vi ska ha stenkoll pa varandras vaskor i morgon sa det slipper handa nagot sant.

VI VILL INTE LAMNA THAILAND..

Hemska magvark..

Har fortfarande sinnessjukt ont i magen sa jag har fatt bli halvt undersokt och fatt annu mner tabletter som INTE fungerar.. Kul att det har ar sista kvallen pa koh tao med tjejerna plus Jossan, Mia och Jimmy sa sitter jag och har ont, eller ont det gor fruktansvart ont.
Det gor ont precis mellan revbenen alltsa typ i magsacken, som om nagon hugger mig med en kniv eller nagot annat hemskt foremal. Jag ser inte fram emot att resa hela dagen i morgon om vi sager sa.

Nu ska det packas och sovas.

Hor av mig nar jag kommer till BKK om jag overlever morgondagen sa vill saga..

Fredag den 13 var det ja..

Dagen igar var allt annat an harlig..

Det hela borjade med att jag och Emelie blir vackta klockan halv tolv av att en thailandare som hade var nyckel av ngn anledning? Hon borjade iaf beratta till mig och emelie som var mycket trotta att var van var pa sjukhuset. Jag och Emelie som da upptacker att Ella och Alex inte ar dar skyndar da pa oss kladerna och skyndar bort till kliniken lite langre bort. val dar finns inte ella sa vi gar till apoteket och fragar om det varit en tjej dar pa morgonen som haft feber for Ella har gatt med feber ett par dagar. Hon sa da att hon kort Ella till sjukhuset och vi far da en vagbeskrivning, sa jag, Em, Nina och Jimmy skyndar bort till sjukhuset och far da komma in till var Ella som ligger i ett rum med dropp.

Var stackars Ella har namligen fatt denguefebern sa hon har nu legat pa sjukhuset i over ett dygn men hon ska fa komma hem ikvall nar alla dropp gatt in i kroppen. Hon mar bra nu men de ville ha henne dar over natten anda eftersom febern brukar stiga da.

Narmare kvallen blir Emelie jatte dalig, som har sovit bort hela dagen. Vi blir oroliga och fixar skjuts at henne bort till sjukhuset och nar vi kommer dit ligger hon pa ett rum dar doktorn tar tempen osv, och det visar sig att hon har fatt matforgiftning sa hon har nu fatt antibiotika.

Efter maten pa kvallen blir jag dalig och ligger och har jatte jatte ont i magen sa idag har jag varit pa apoteket och fatt 2 olika piller men sa som det ar nu hjalper det inte nagot!
Vi som ska resa hela dagen i morgon och dagen dar pa! Hur ska det har ga? Vi maste bli helt friska till i morgon helt enkelt.

Nu ska jag ga och vila lite och forhoppningsvis mar jag battre till nar Ella kommer hem..

Koh phangan

Har fatt en del oroliga mail om vart jag ar och vad jag gor sa jag ska skarpa mig med blogganadet, men det ar svart nar man har det sa bra :)

Vilka dagar det har varit! Jannes fodelsedagsfest blev mer an lyckad och vi hade allihopa verkligen en jatte trevlig sista kvall pa koh tao.
Dagen efter skulle vi upp tidigt som bara den for att aka taxi till hamnen och sedan ta baten over till koh phangan, det var slitsamt kan jag lova. Det varsta var att vi inte hade nagot boende, och med tanke pa hur manga tusen manniskor som skulle over till koh phangan for att fira full moon nagra dagar senare ar det iprincip omojligt att fa tag i ett ratt billigt boende. Sa ja vi har bott pa ett lite finare hotell men pool ut over havet och det var ritkigt fint faktiskt, och vart pengarna med tanke pa att vi hade gang avstand till full moon beachen.

Dagarna tillbringade vi pa stranden dar det var harlig stamning, mycket manniskor, fotbollsturneringar, skon musik, och ja alla var glada helt enkelt!
Kvallarna var sk forfester infor full moon sa det blev ratt mycket festande, men i lagom mangd sa ingen behover oroa sig och vi tjejer har dansat och haft det jatte skoj! Jimmy och Mia kom ocksa till koh phangan sa vi bodde bredvid varandra.

Igar fick jag ett underbart mail sa jag var sa himla glad hela dagen igar verkligen! Och pa kvallen sa var det ju den stora full moon partyt och jag har aldrig i hela mitt liv sett sa mycket manniskor! Det var galet, hogtalarna ar sjukt stora och musiken danar ut over hela on, och tusentals manniskor dansar genom natten fram till solen gar upp. Vi tappade saklart bort varandra men det hade vi redan anat att vi skulle gora. Men med tanke pa hur mycket nya harliga manniskor vi lart kanna var vi aldrig ensamma, jag dansade med Fredrik och Jonas hela natten och med femton andra goteborgare och folk fran falkenberg sa jag hade det jatte roligt verkligen, sen sprang vi tjejer pa varandra och dansade vi ocksa! Det var en galen kvall och jag kommer aldrig i hela mitt liv uppleva en sa stor fest.
Enda nackdelen var att Ella hade gatt och blivit sjuk sa hon lag hemma hela dagen igar och kunde darfor inte joina oss pa festen.. Och den andra nackdelen ar att min vaska blev snodd nar jag hade den pa mig sa mina pengar och min mobil forsvann. Men som tur ar sa hade jag verken kamera eller alla pengar dar i och inte heller mitt bankomatkort. men visst ar det trakigt att mobilen ar borta for den var ju alldeles ny, men en mobil ar inte hela varlden och det ar trots allt forsta gangen jag tappar bort en mobil. Jag tanker positivt!

Nu har vi akt tillbaka till koh tao och nu blir det lugna dagar och det ser vi fram emot :) sa om fyra dagar aker vi till BKK och sedan flyger vi till Vietnam.

Koh tao i vara hjartan

Sista dagen var det nu pa Koh tao, det kanns trakigt sa vi har bestamt att aka hit igen efter koh phangan ist for att aka till koh samui.
Igar tog vi det lugnt men hade bestamt att ata 3-ratters pa victoria med janne, markus, jossan, chad och li. Nar vi val var fardiga med varmratten var vi sa matta sa det blev aldirg nagon efterratt men lika bra var val det :P sa da gick vi tjejer till internetcafet och sen sa ringde jag till mormor&morfar och familjen! Fick aven sms fran johannes som kommit fram ordentligt till Dubai nu och det kanns skont. Har namligen forsokt na han pa hans mob men den fungerar tydligen inte dar sa han hade fatt lana hans mammas.
Sedan gick vi hem och satt och pa var terass och njot av varmen innan vi gick till sangs.

Idag gick vi upp vid 9 for att hinna med nagra timmar pa stranden innan vi skulle traffa upp ganget for Janne fyller namligen ar idag! nar vi kom dit sa skulle det borjas med singha och chang beer med en gang men det var man inte sadar jatte sugen pa nar solen brande hett, da lat vatten mer lockande kan jag lova.
well, vart fodelsedagsbarn som fyller 23 idag var utkaldd tilll en vralsnygg ladyboy och han har ett antal upprdag idag, med andra ord, bli kysst av 2 killar samtidigt, vara pa bild med 2 topless tjejer och en andra massa galna uppdrag, OCH allt ska tas kort pa och hamna pa facebook! Haha.

Efter att vi lunchat med ganget sa var vi tvungna att hamta tvatten, fora over pengar, boka resor osv sa vi kunde inte folja med pa alla jannes uppdrag.

Sa nu ar alla flyg bokade! 16e mars aker vi fran thai till vietnam, 23 aker Ella och Nina hem till sverige, den 28e aker jag och Em tillbaka till Thailand fran vietnam och sen aker vi till bali den 29e! Hemresan ar bokad den 10e april men vi tog ombokningsbar sa forhoppningsvis stannar vi i thailand nar vi ar fardiga med Bali.

Val pa Bali ska jag och Em ta nyborjarkurs i surfing, later inte det harligt? men jag som har noll talamod och vagrar lara mig saker kommer nog ha lite jobb med det dar, men jag har lovat mig sjalv att inte ge upp for att jag inte kan med en gang, jag SKA lara mig!

Kvallens planer ar att packa alla vara grejer sen vid 20.00 ska vi traffa alla vid dizas bar for att ata middag pa white elephant har jag for mig, och efter det blir det Bans, och aven The Castle Party som ar en stor fest som bara ar ett fatal i manaden och pa forra festen var det over 600 pers dar och gangen innan var det 900 sa det blir nog en bra fest.
Fodelsedagsbarnet ska vara utkaldd till en smurf ikvall och ga runt med hogtalare med smurfhits pa, haha det kommer bli galet bra!

Nu har det kommit upp fler bilder pa facebook!

LOVE YOU LONG TIME!

Jag njuter av mitt liv

kvallen igar var sjalvklart underbar, med harliga manniskor i ett underbart land kan det inte bli battre.

Idag har vi degat pa stranden eller alla har degat utom jag som har haft hur mycket energi som helst och ville gora saker hela tiden, men det avr lite svart att fa med de andra tjejerna idag..
men Fredrik och jonas (2 trevliga killar fran gbg) kom forbi och solade bredvid oss och nar tjejrna badade och jag satt och prata med killarna sa kommer helt plostligt Micke Lundin och Mike Annderson gaendes pa stranden, haha :) Det var tevligt att traffa lite sk "Gotlandich".

Kvallens planer ar middag med Fredrik och Jonas sedan ska vi mota upp Micke och Mike, men vi tjejer har egentligen bestamt att det inte ska bli utgang ikvall med Micke och Mike blev lite besvikna da, haha sa vi far se vad som hander.

Anledningen till att jag sitter vid datorn nu ar for att tjejerna ar och shoppar pa stan medans jag lag kvar pa stranden och nu har de nyckeln sa jag kommer inte in pa hotellet.. men nu ska jag ga hem och kolla om de ar tillbaka!

Skot om er och jag tanker pa er dar hemma! Jag lagger kanske upp lite bilder pa facebook ikvall mam o pap eller sa far det bli i morgon!

underbara liv

Vilken kvall det var igar! Det var underbart! Forst var vi sex tjejer som at pa en jatte fin resturang och at goda sallader, drack gott vin och at en jatte god trippel choklad kaka mmm..
Efter maten gick vi hem till oss och da hakade Li och Chad ocksa pa och  da satt vi hos oss och lyssnade pa musik drack och darefter begav vi oss till Lotus, underbara lotus aven om det jamt ar smockat med folk kan man inte ha trakigt, det ar harligt!
Nar lotus stangde vid 2 eller 3 gick vi vidare till Bandz dar det var bra drag for alla fran lotus fortsatte dit och dar holl festen pa fram till 06.00 sen var det bedtime.

Idag vid 12 kom folket och vackte oss for vi skulle till Shark bay for att bada det ar namligen en av de finare stranderna har pa koh tao. Vi akte tre pa mopparna men jag var sist kvar sa jag fick aka sjalv med en, och ja jag var livradd hela tiden, men det gick bara bra.
Val vid shark bay var det hur fint som helst, det ar en av de vackraste saker jag sett! Vi var alltsa ca 15 pers som akte dit tillsammans och det var jatte mysigt!

Ella fick se hajar nar hon snorklade och de  var 2 m langa! Men det ar sanna som inte ater manniskor, sa det var lugnt.

Efter det akte vi till sunset view som ligger hogst upp pa koh tao for matt se sonedgangen och det var galet fint! jag somnade i en hangmatta eftersom det blev sa snet, men ah vad harligt det var! Att ligga och sova i en hangmatta hogst upp pa ett berg dar man har utsikt over hela on och solnedgangen framfor sig, det finns knappsst ngt som slar det!

efter solnedgangen fick vi skjuts hem och da tog vi en dusch innan vi gick till Dizas bar for att mota upp ganget igen innan vi akte vidare fot att testa pa ritkigt thai mat pa ett stalle dar bara thailandare ater, och det var gott aven om jag inte var sa stor i maten..

Nu ska vi ga till Dizas bar sen blir det utgang pa Lotus och darefter blir det formodligen bandz!

Det jag skrev igar om att langta hem tar jag nog tillbaka :)

Koh tao

Igar gjorde vi nagot valdigt otippat, vi gick namligen pa en pub dar det var man som var utkladda till kvinnor och de var sa sjukt vackra! Man kunde inte forsta att de var man egentligen och vilken show det var! efter det sa var vi trotta och gick hem for att sova for ikvall har vi lovat Josefine, marcus och Janne att kora all in, men vi far se.

Idag har jag och Nina varit sjukt rastlosa sa vi har gatt pa stan ist for att sola, sa det blev lite shopping och nu sitter vi vid internet cafet som vanligt.

Ikvall blir det formodligen utgang pa Lotus, men forst ska vi tjejer plus josefine och en annan tjej ata middag pa en resturang som tydligen hade girls night och gott vin.

Vi har snart varit i Thailand i tva veckor och egentligen kan jag inte saga det har men jag far lite hemlangtan ibland (eller nej nu ljog jag det har ar forsta gangen jag haft det). Men nar jag da tanker vad hemlangtan ar sa funderar jag pa om det ar till Gotland? Oslo? Mamma och pappa? Johannes? Eller vad?
Sen sa har jag borjat bli lite orolig for hur jag ska gora i sommar.. Tank om jag inte far ledigt fran oslo och inte kan komma till Gotland i sommar? Jag kommer vara valdigt ledsen da, for Gotland ar ju trots allt Gotland, med andra ord underbart. Johannes ar bara kvar i oslo juli ut.. Mina tjejer flyttar inte med till Oslo i maj..
Vad ska jag gora  i host? jag ska iaf jobba och tjana ihop pemngar sa att vi kan aka till Australien och Nya zeland nasta var.
Hosten 2010 blir det formodligen plugg med tjejerna i uppsala, fragan ar bara om jag snart da vet vad jag ska plugga till?
Damn vad framtiden kanns kravande ibland.

Aja nu ar det slut pa allt tankande, jag har semester och ska darfor njuta av det!

Snorkling

Den har dagen har varit fantastisk! Det borjade med att vi gick upp vid 7 for att smorja in oss med solkram sen gick vi ner till resturangen vid havet for att ata frukost, pa tal om att sitta vid havet och ata, det ar verkligen underbart, men nu nar man gor det varje dag tar man det for givet. Det ska bli andring pa det, jag ska njuta av varje maltid vid havet fran och med nu.
Nar frukosten var uppaten sa akte vi taxi till hamnen och sedan fick vi vara snorklar, simglasogon och simfotter, da var vi redo!

Val ute pa havet gungade det nagot sa fruktansvart sa jag var 99 procent saker pa att baten skulle tippa och att vi skulle falla overbord. Sjalvklart gjorde vi inte det men det kandes sa. Halva batens resenarer madde daligt och manga kraktes sa det kandes ju verkligen kanon kul med snorkling nar vargorna var sa hoga. Nina var en av de som madde jatte daligt och jag tyckte sa synd om henne..

Snorkla ar iaf en av de coolaste grejer jag har gjort, visst jag har gjort det alla andra ggr jag varit i Thailand men det ar en haftig upplevelse varje gang.

Efter en dag ute pa havet sa brande jag mig lite i solen trakigt nog, men det ar forsta gangen sa jag ska egentligen inte klaga.
Nar vi kom fram till vart hotell igen sa oppnade sig himlen och det borjade osregna, och aska sa det ar skitkasst och trakigt vader har nu..

Stannade med baten pa den har on idag, jatte fin o verkligen! Men det var valdigt stromt nar vi snorklade utanfor, det var skoj men samtidigt obehagligt.



Har kollat pa flygbiljetter fran bangkok till Vietnam nu, och det var mycket billigare an vad vi trodde sa vi ska boka det i morgon. Jag och Emelie som aven ska till bali hittade aven en resa dit sa formodligen reser vi till bangkok den 14e fran koh phangan eller nagot eftersom vi bara har visum i Thailand fram till den 17e sa vi flyger till Vietnam fran Bangkok och stannar dar i ca 2 veckor innan vi flyger tillbaka till Bangkok och sa flyger jag och Emelie vidare till Bali, det har kanns verkligen jatte bra!

RSS 2.0