Glad midsommar!!

 

Nu sticker vi ut till Homa och firar! Ska bara byta om och invänta systern min. Vi kommer nog bli ett bra gäng där ute!

Har dock varit uppe och jobbat sen 05.00 men jag har laddat upp med red bull så jag håller mig vaken kvällen/natten.

Puss på er!

 



jordgubbaaar

http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6095382

Linda

Min lillebror är för söt. Han skrev precis ett sms där det stod "Grattis på namnsdagen storasyster!"

Blev så himla sugen på chips förut men orkade inte gå till affären så jag tänkte "jag gör väl några själv!". Hittade en potatis i skafferiet tog osthyveln och torkade sedan av de avhyvlade potatisbitarna hällde på salt och kryddor sen skulle dom in i micron i 10 min!
8 minuter senare hör jag en smäll, öppnar micron, det kommer ut rök och mina chips är kolsvarta och tallriken hade spruckit. Yes det var de snacksen det! Det stinker bränt i hela lägenheten nu. Tur att F inte är hemma så han kan mobba mig för mina misstag.

Men eftersom jag ändå har namnsdag så bakade jag muffins med glasyr på, dom blev iaf goda. Lite kan jag iaf..





Söndag

Idag vill jag att det ska regna så jag kan ligga inne och se film och äta chips hela dagen utan att ha ångest. Men nu är det ju så fint så jag får faktiskt göra ett försök att gå ut.
Mannen är iväg på någon grej med jobbet så jag kommer förmodligen spendera dagen och kvällen ensam.

Igår var jag på förfest vid grabbarna i ibk och så var ju hon den där Louise "asså när ingen annan tar på mi får jag ju göre det själv" där. Med lite vin o sig så syns hon överallt. Helt crazy.
Runt tolv begav vi oss ner mot gutekällaren. & jäklar vad kul vi hade det! Så det blev sent inatt igen och helst vill jag bara ligga och sova några timmar till.

Sola kunde jag glömma nu såg jag för molnen kom in, yeeees

Titta vad jag hittade i min kamera,








Bröllop

ÅH VAD FINA DOM ÄR! Ni kanske tycker jag är löjlig men dom är så himla vackra. Vilket mäktigt bröllop det varit! Jag vet inte hur många gånger jag börjat gråta för att dte var är så fint.


Bröllopet

Det blev middag igår på packhuskällaren med Emelie, Nina, Ella, Louise och Olivia. Men maten är inget att rekomendera, smaklös och inte alls något speciellt.. Men vi hade mysigt.
Efter maten åkte Em och Ella hem för Em har match idag och Ella jobbar. Vi andra begav oss hem mot mig för att ha lite förfest, och Fannu, Charlotte, Therese och Matilda kom också och gjorde oss sällskap.
Efter tolv begav vi oss ner mot gutekällaren för att dansa. Det var jätte mycket folk, och det gick knappt att dansa. Armbåge hit och dit och ha kolla så att vi kom ifrån varandra.. & självklart fanns det en och annan idiot utan någon som helst respekt.

Idag gifter sig Victoria och Daniel. Jag har svt på och sitter och fäller en tår när dom visar fina bilder på dom. Visst allt det här med bröllopet har varit en helt galen uppståndelse, och det har stått i tidningarna varje dag, radio, tv, allt, varenda dag i någon månad nu. Klart vi blir trötta när det är det enda dom pratar om och gör en så himla stor grej av det, men Victoria och Daniel har inte valt det där själva.
Det här en en jätte stor händelse, inte bara i sverige utan i hela europa! Det är en jätte stor historisk händelse.

Jag tror att dom ibland har tyckt att all media har varit lika jobbiga som vi har tyckt. Men idag är det deras dag och jag tycker att dom är så himla fina tillsammans och önskar dom all lycka!



Snart ska jag bort till gutavallen och se på Fredriks match!

Fredagsmys

Vaknade med världens ångest i morse. Mår fortfarande illa trots att jag gick upp duschade, åt frukost och cyklade till jobbet. Jag antar att det är dom vanliga mardrömmarna som gör så jag mår som jag gör.

Som tur är har jag en kväll att se fram emot i alla fall. Den ska nämligen spenderas med mina tjejer på en härlig resturang, förmodligen isolabella. & därefter ska vi umgås, mysa och sen bege oss ner och dansa på gutekällaren.

Wa wallers

Gårkvällen var kanon. Jag och Malin åkte hem till Em&Ni för att dricke lite rosé på deras balkong och äta ost, kex och jordnötter. Efter det begav vi oss ner mot wallers för att dricka några drinkar.
Vi beställde då in favoriten espresso martini som inte alls var lika god som sist.. Det märks verkligen skillnad på bartenders.. Menmen, vi hade det iaf jätte mysigt!

När klockan närmade sig två åkte jag och min man hem för att somna med en gång.

Imorse ringde Hannes och väckte oss och undrade om vi ville med till tofta och visst ville vi det! Fem minuter senare kom han och Filip och hämta oss.

Väl på stranden så blev vi ett gäng. Men efter två och en halv timme ville inte grabbarna vara kvar längre (rastlösa och solbrända) så vi fick skjuts hem av Hannes.

Sen kom Adrean hit och då grillade vi,eller okej dom grillade och jag skötte potatisen samtidigt som jag fortsatte mitt solande på uteplatsen.

Nu har dom match och jag väntar på Malin, men hon har tydligen blivit sjuk :( Så vi får se vad som händer. Jag har en del att städa så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt.

Kameran ligger alltid i väskan men jag tar då aldrig några kort. Kul tjej.

Bara för att solen skiner

Efter tolv timmars jobb är jag död. Dagen gick inte så fort. Men det var rätt kul även om jag var oerhört trött. Men eftersom solen skiner är jag glad.

Ikväll tänkte jag våldgästa Nina o Emelie på deras balkong och dricka lite rosé innan vi beger oss ner mot wallers denna härliga sommarkväll.

Puss på er

Joda

När jag och Malin var på väg ner mot hamnen mötte Nina och fick med henne också på en sen middag. Vi hamnade på joda och det blev otippat nog natchos och var sin cider. Nina och jag tog även chilimarinerade räkor tillförrätt.

Nu kom jag hem och borde ha somnat vid 21 för att få mina 8 timmars sömn, men men. 05.00 kommer alarmet ringa och jag börjar halv 7, jippie! Men dagen går nog rätt fort med tanke på att det kommer vara (förhoppningsvis) mycket folk och mycket att göra!
Vi ses klockan 7 i morgon när vi öppnar då :)

90

Malin och jag kör 90-tal på spotify och sjunger med till allt. Nu drar vi ner till hamnen och ska njuta av de sista soltimmarna. Älska sommaren även om det är lite kallt.

I morgon blir det jobb 7-18.15 REA PÅ MASSOR 50%, kom kom. Men frågan är om jag kommer upp när klockan ringer 05.30?!??


Mysmåndag

Det blev två drinkar på wallers igår med Fredrik & co. Espresso martini är numera min favorit kaffedrink istället för baileys coffe. När den var slut gick jag och sa att jag ville ha en gräshoppare till Emil i baren! Också god, men espresso martini slår den med hästlängder.

Nu vaknade min babe som först, vi är jätte sega. Ska få i mig lite frukost sen ta en dusch och bege mig ner mot stan. Jag är jätte sugen på att baka bullar. Goda kanel och kardemummabullar. Synd att jag inte äger en assistent..

14 månader

Jag hamnade hos systern min efter jobbet. & nu ska vi dra ner till wallers och möta upp mannen.
JUSTE jag och Fredrik har varit tillsammans i 14 månader idag, grattis till oss.

VM

Jag sov 12 timmar inatt. Så himla skönt. Men antog att det skulle bli en tråkdag som jag skulle få spendera ensam, men sambon undrade om jag ville följa med till salle och se fotboll efter hans jobb.
Ja ni vet att jag inte gillar det men då får jag va med min man och umgås med lite annat folk. Så jag övervägde det och kom fram till att ja det blir nog kul!
Men nu ringde chefen och ville att jag skulle komma in och jobba. Såklart. Men det blir lite extra pengar.

Ikväll får jag se fotboll istället. Jag ska bli insatt så är det bara!

söndag

Det var en jätte trevlig och bra kväll igår! Förfest med elva härliga tjejer och sen dök det upp lite fler folk. Sen hp5, med tokmycket folk.

Idag har jag jobbat men när jag slutat fick jag och min baby skjuts av Hannes och Matilda mfl ut till krysmyntagården där vi tänkt äta. Det hade stngt när vi kom dit så vi fick åka in till stan igen och så åt jag och Fredrik på torgkrogen ist.

Nu ser vi vm eller nja han har somnat i mitt knä och jag kollar runt på nätet.

God natt

Höst, sommar, vår, vinter, höst

Är vädret allvarlig?! För det första har jag straffats med världens träningsvärk, och sen ska man bege sig ut i detta väder?? Det blåser så man tror att huset ska blåsa bort.

Men tog mod till mig och cyklade ner mot stan i morse. Självklart hade jag motvind hela vägen och blåste typ bakåt när jag cyklade framåt.
Vältränad som jag är så flåsade jag som en hund. Men när det kom bilar ville jag ju framstå som en riktig kämpe som begav mig ut på cykeln och höll munnen till och försökte andas genom näsan och se cool ut.
Jag var dömd att misslyckas. Bilarna kom ju hela tiden och det slutade med att jag hyperventilerade och tyckte allmänt synd om mig själv.

Bra saker
- Glad på jobbet
- Jordgubbar
- Pappa hälsade på
- Bra musik på jobbet
- Medvind på vägen hem!!
- MORMOR har bakat hembakat nötbröd som MORFAR hängt på dörren när jag kom hem, plus ett paket kaffe. TAAACK :)
- Fanny kommer snart
- Förfest och utgång ikväll!


Ringo



Jag börjar min dag med att upptäcka att min man inte ligger intill mig. Kommer på att han sitter på flyget. Går upp två timmar innan mitt jobb för att hinna gå ner till systemet innan jobbet. Jag tar en dusch.
Äter jordgubbar och två riktigt smarriga smörgåsar och för ovanlighetens skull oboy till frukost.

Sen går jag in på Katrins blogg. Herrejävlar vad jag är svart under ögonen efter att jag sett filmen över. Den är så fin, han är så fin, dom är så fina! Blödiga Linda är i farten och såklart är jag sen nu och kommer förmodligen inte hinna  gå på systemet med tanke på att det är världens orkan där ute så det kommer dröja innan jag kommer ner till jobbet..

MÅSTE SMINKA OM MIG! & fort ska det gå!

Som vanligt får jag stressa. Älska att jag är en riktig planerare


Lyxliv

Man kommer hem och blir serverad med sparris, parmaskinka, melon och chevré ost till förrätt. Det är då inte helt fel! Därefter blev det grillat, klyftpotatis, mozzerellasallad och goda röror. Till efterrätt blev det våra jordubbar och grädde. Mamma är helt fantastisk på att laga mat. Tack tack tack!

Därefter blev det fotbollstittande med hela familjen sen tog jag och malin 4-hjulingen ut på åkern för att plocka med oss var sin liter jordgubbar hem. Fredrik kommer förhoppningsvis älska mig lite till nu :)

I morgon blir det jobb 11-15 och på kvällen blir det förfest hos Emelie & Nina med alla mina underbara tjejer!! Sen gute om det nu är öppet?? Annars kör vi på hp :)

God natt!

Mör

Idag är det en mycket mörbultad tjej som sitter bakom skärmen. Det dröjde ett bra tag innan jag kom upp ur sängen idag. Halv 3 var klockan när jag äntligen kom upp. Smärtan var hemsk, jag har en sån träningsvärk så det finns inte! Rumpan är värst, sen rygg och händer. Jag känner att jag lever iaf.

Fredrik skrattar åt mig för att jag fått träningsvärk av att plantera jordgubbar. Men testa själva då! Ligga på knä i 8 timmar och flytta sig lite i sidled och böja sig och hålla på. Om jag inte är snäll mot mannen får jag ett nyp i rumpan, och det känns kan jag lova. Bara man nuddar.

Nja nog pratat om rumpor. Ikväll ska jag och systern min åka hem till landet för att grilla!

Fredrik, ni vet min pojkvän och sambo ser man inte så mycket av nu när VM börjar, haha. Mån-fre jobbar han på lyckåker. Varje vardag tränar han utom onsdagar som är vår enda dag vi kan ses typ. I tisdags jobbade han som bartender på hp och i torsdags, och fre-lör. & i morgon åker han med gute till fastlandet för att spela match. Så på söndag ska jag och Fredrik åka till krysmynta gården och äta lite gott.

Stackars älsklingen, han måste vara helt död. & här klagar jag över lite träningsvärk..


NU ÄR DET SOMMAR!

07.00 gick alarmet igång, enligt mig var den 03.00 med andra ord var jag en mycket trött tjej.
Men upp kom jag och systren min kom och plocka upp mig i king caben och vi begav oss hem till Källunge för att plantera jordgubbar för hand på plastlist tillsammans med fyra härliga polacker som lyssnar på helt ok musik.

Vi fick skjuts av pappa med 4-hjulingen upp, energikick. Kanonbra start på arbetsdagen! Därefter fick vi syn på det röda guldet. ÄNTLIGEN HAR DOM KOMMIT! JORDGUBBAR! Älskade bärgården, älskade jordgubbar, nu är det fanimej sommar på riktigt även om vädret inte tillåter det.

SAKER ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN BÖRJAR PLANTERA!
- Handskar
- Oömma kläder
- Regnkläder
- Fixa en bra pinne som man sticker hål i plasten med
- Rix FM
- Kaffii
- & ett jäkla bra humör!

Efter 3 1/2 timmes planterandes av jordgubbar värkte armar, ben nacke, rygg och magen skrek efter mat. Mamma hade gjort urgod omelett och vi åt som några vikingar när vi kom in. På det blev det jordgubbspaj och drack en kopp kaffe och sen bar det av ut till helvetesjobbet igen. 

Visste ni att det tar 2 & 1/2 timme för att plantera EN bädd med jordgubbar?
Med andra ord har jag och malin planterat 2 & 1/2 bädd. Grymma tjejer som tål lite skit under naglarna. Ja för dom är svarta, kolsvarta hur mycket jag än tvättar och försöker pilla bort det. Långa naglar kunde jag ju dessutom glömma, dom har jag  klippt av så långt det går, typ.

Efter en dag ute på en av våra jordgubbsåkrar är vi glada, trötta, och sjukt nöjda över vår insats och ett antal 100-lappar rikare.
Okej mina pengar fick mamma för jag har ännu inte betalt för sängen vi köpte.

Men vi har ju fått skattepengarna nu, heaven!

4-hjulingen är den roligaste leksak vi har och efter det kommer studsmattan. Älska att vara barn.





SÖJTE


Le

Positiv tjej idag! Tog en ordentlig sovmorgon men gick ändå upp så att jag hade en dryg timma på mig att göra mig i ordning.
Tio i 12 var jag ännu hemma så jag slängde mig på cykeln och cyklade som jag aldrig gjort förr! Jag har lite mer kondis kvar än jag trott. Var framme 11.55 på jobbet och hann även läsa lite info.

Ikväll ska jag förmodligen va med F, om han inte dissar mig för Hannes fotbollsmatch


Den perfekta flickvännen

Jag är (ibland) arg när jag kommer hem från jobbet.
Jag blir förbannad när jag lagar mat.
Jag blir svinarg när det är stökigt.
Jag blir arg när jag städar.
Jag blir jätte arg när hans kläder ligger överallt.
Jag blir asarg när det är disk kvar.
Jag blir arg när toalettsitsen inte är nedfälld.
Jag blir sur när det är stökigt i badrumsskåpet.
Jag blir grinig när jag inte ätit och är trött.
Jag blir förbannad när det är fotboll på tv. SKIPPA VM!!!!!!!
Jag blir arg när han inte kan lära sig att bädda sängen.
Jag blir riktigt jävla arg när han tar min cykel utan att be om lov.
Jag är då en riktigt arg och härlig tjej.

Jag ska vara allt och lite till, men jag är banne mig helt tvärtom. Hur står du ut?



"Du är så söt när du är arg" Jo men eller hur babe

Jag saknar dig DH

Mys med syster på min uteplats, läst bok, jobbat. Lagat köttfärssås och pasta och sen blev det mys hemma hos Emelie och Nina med blåbärspaj och glass.

ÄLSKADE DESPERATE HOUSEWIVES KOM TILLBAKA! Nu sänder dom ullared av alla program???

Tisdag

Idag vaknade jag kvart i åtta för att mannen väsnades så i köket. Men lyckades somna om och gick upp vid tio. Åt en god frukost ute och ska tillbringa ett x antal timmar i solen innan jag ska jobba vid 3.

Solen, stanna kvar är du snäll

LOUISE ÄR HEMMA IGEN!!!

Nu är hon äntligen hemma igen från hennes tripp i europa. Paris, Cannes, Nice, Italien, som jag också vill ha gjort allt det där.  Vi har gått på stan en stund idag, och varit en sväng på maxi, jag är så glad, så glad att hon är hemma igen :)

Ikväll lagade JAG lax med bladspenat och sweet chili med pasta och sallad till. Okej han sa exakt hur jag skulle göra men ändå, JAG lagade maten. Lite housewife poäng där! Nu är han på träning och jag gör absolut ingenting.


Somliga ljus brinner aldrig ut

En sommar kvar

Det värkte i lungorna, jag kunde inte andas. Fick panik och sen brast det. Alla tårar på en och samma gång. Allt detta pga att min älskling sa "nu är det inte långt kvar tills vi flyttar, bara två månader kvar".
Jag vill, men samtidigt inte.

Efter alla tårar och av utmatthet somnade jag i hans famn men sov ändå oroligt inatt. Idag är jag helt slut, trots att jag sov i över tolv timmar. Mardrömmarna har gjort sitt.

Mannen jobbar så jag hoppas på att få spendera dagen med min lillasyster

Nationaldag

Igår hade Malin studentmottagning. Det var nyklippt gräs, björkar in till dörren, stolar, och allt va så fint. Jag älskar att komma hem till landet.
Mamma hade fixat urgod buffé för 45 pers, det bör man få medalj för. Jag som inte är någon mästarekock lär få beställa ALLT i framtiden. Jag kanske får mammas matkunskaper om några år, hoppas.

Malin fick jätte fina presenter! Av mig och Fredrik fick hon ett par rosa diamantörhängen, sen fick hon jätte mycket bra o ha grejer till framtiden och massa annat.
Fredrik kunde tråkigt nog inte vara med då han hade fotbollsmatch.. Dom vann, 1-0 till gute!

Efter några timmar hemma på landet med alla släktingar och vänner så fick jag, Malin och Linnea skjuts av mormor och morfar in till stan för att va en stund hemma hos mig och dricka lite rosé innan vi skulle ner till hp5. Adam och Jocke var också med och dom körde oss snällt nog ner till hp.

Det dansades och skrattades och det blev sent. 04.30 somnade jag men det var det värt, för jäklar vilken rolig kväll vi hade :)

Nationaldagen ska firas med Malin. Fredrik ser tennis hos salle tror jag så jag och systern ska frossa i chips och cola. Men först - ut i solen!


Måste sluta stressa

Jag ska stanna upp och njuta lite mer ibland. Man glömmer för fort. & livet springer iväg.

GRATTIS MAMMA & PAPPA

 



Idag firar mamma och pappa 20-årig bröllopsdag! Det är inte illa :)
För 20 år sen var vi tre i fröjel kyrka och då spelades denna underbara låt.

Idag kom även fina Linnea hit från storvreta! Så jag har köpt tre olika ostar, kex, vin, vindruvor, fikonmarmelad och jordnötter så vi kan mysa en massa i kvällssolen.

I morgon tar världens bästa Malin studenten och det ska firas :)

Ha en härlig kväll!

RSS 2.0