Idag höll inte det längre.

Idag hände något som jag var helt oförberdd på, jag bröt ihop. Och då menar jag verkligen BRÖT ihop, inga små tårar där inte. Fick värsta paniken för att jag inte var hos min familj på Gotland på landet i källunge i köket och åt middag med alla. Jag grät så att jag inte kunde prata, snoren rann och jag såg nog sådär skitsnygg ut som man brukar göra när man gråter. Svart under ögonen, röd i ansiktet, you name it. Så jag fick lugna mig lite sen beslöt jag mig för att ringa min familj, på andra sidan luren svarar min lillebror Andreas.

- Hej det är Linda, hur är det med dig? Är mamma och pappa hemma?
- Hej, ja det är bra, nej pappa är ute och mamma jobbar. Hur mår du?
(När han frågade den sista meningen bröt jag ihop och grät rakt ut i telefonen)
- Linda?!? (panik från min brors sida som inte kan hantera när systrarna gråter)
- Lindaaaa?!?!
- JAG SAKNAR EEEEEEEEEEEEEER!
- Men Linda jag saknar dig med.  (Min bror är bäst)
- Jag ringer till mamma
En lättnad hörs från min brors sida.
- ja gör det. hejdå!

Efter att min mor och jag pratat och efter att hon gjort mig på mycket bättre humör kändes allt bättre.
Hela denna process började på grund av att jag skrev ett farsdag kort, så kan det gå.


/L

Oss saknar jag


Bloggbegär


Jag har kommit på att det är 19 st bloggar som jag läser varje dag,
man kan säga att jag är beroende av dem.
Det är rätt sjukt för av dessa 19 känner jag bara 4!!!
Em&ni, Linnea, Isabelle, Nattis.
Det blir ju nästan pinsamt att jagh inte ens känner hälften:S
Men ändå kan jag (nästan) allt om de andra (de flesta) bloggarnas liv. Det är galet.


Mina måsten

Emelie&Nina
Linnea
Nattis
Isabelle.H
stina-lee
Blondinbella
Jonna
Mini
kenza
Shecity
Rightnow
Elin Kling
Stockholmstreestyle
Natacha
Alina
Stina&karro
Maria
J.H
Mia

/L

Hemsk morgon

Igår när man vaknade var det snö, idag slask och regn.
Det var inte skoj att gå upp 06.00 i morse och ta t-banan hem. Nej usch det var mycket jobbigare än vad det brukar vara, men det beror nog på att jag drömt så förfärligt mycket inatt.
När jag sagt hejdå till ... på t-banan och gått av för att bege mig hemåt möts jag av en del lustiga typer, fömodligen narkotikapåverkade som börjar prata med en, u-s-c-h för sånt. Jag har jätte svårt att låtsas som ingenting och bara gå för jag blir så fruktansvärt rädd och jag var ju helt ensam. Hu.. & med tanke på att en man i 35-årsåldern gick och stack ner en massa folk med kniv här i Oslo bara någon gata ifrån oss i tisdags så känns det lite obehagligt att gå själv när det är mörkt ute ÄVEN om det var morgon.  & på Ninas syster Lindas gata (har jag för mig) hade en gått med en pistol på sig, herregud här kan det hända ruggiga saker.
Det känns inte helt okej att gå själv här i stan, så på min gata småsprang jag hem för att sedan springa upp för trapporna och låsa dörren för att sedan ta en dusch och därefter lägga mig och sova någon timme innan det var dags för mig att gå till jobbet.

Ikväll har jag o Em lagat pasta carbonara och ätit kakor och salta kex med ost på, det gillar vi! Men hm, hur var det med motionen L? jaja, jag springer ju typ till jobbet varje dag iaf och för att inte tala om när jag sprang till bussen igår, GALET, men förmodligen en skoj syn för folket.

/L

Tänk att det redan är ett år sedan


Idag fick jag ett samtal från Gotland, det var en välbekant röst. Rolf Herman Whalgren ringde och frågade hur det var med mig, och hur allt var här. Efter en del prat så frågade han om inte jag skulle komma till Gotland över helgen-måndagen för jag skall nämligen vara med i juryn till lucia uttagningen på Gotland.
Han berättde också att skivan vi spelade in förra året ska han ge till de blivande 7 för att de skall veta hur det ska låta typ, haha.
Men eftersom jag jobbar söndag denna helg och mån-lör nästa vecka blir det ingen Gotlandsvistelse för mig tråkigt nog, för jag ville verkligen vara med i juryn. Rolf sa då att jag kunde vara med nästa år istället och det ser vi fram emot!

Ja så med andra ord kommer jag inte hem något till öjen innan jag flyttar hem igen. Jag hade egentligen tänkt komma hem någon gång i november men det tillåter inte mitt arbetsschema och mina helgplaner.

Nej diska, duscha, springa till jobbet nu va.

/L7

Om sju veckor och fem dagar är jag hemma.
Det är så mycket som inte kommer vara som förr, så många som ändrat attityd,
människor som tänkt om. Framför allt jag kommer vara annorlunda.
Folk som tror eller trodde de känner/kände mig kanske har fel.
Eller så är det jag som bara tror att jag förändrats.

Det är så många jag vill träffa, dom i min familj och de som varit mig
närmast de senaste åren känner jag ett starkt begär att träffa.
Sen finns det dom jag absolut inte vill träffa som kommit in i mitt liv på slutet,
men det bryr jag mig inte om att skriva om nu. Egentligen finns det inget mer att säga om det.

Jag är så lycklig för alla mina vänner, min familj, släkt, och ännu kärare vänner som
finns på ön och väntar på mig, längtar efter mig och saknar mig.
Jag ser fram emot att komma hem under jul-jan.
Jag uppskattar verkligen alla, alla alla alla. Jag ska slut ta folk för givet,
för tänk om de skulle vara borta när jag kom hem?
Försvinn inte ur mitt liv.

Du vet att du är speciell för mig, det kommer du alltid vara.
Du kommer alltid vara mitt och min M.


http://www.youtube.com/watch?v=TC49Fd-a7D8&feature=related

I´m good,

Ikväll blir det en hemmakväll med tjejerna, det är mysigt. VI har precis ätit middag och sitter nu och ja, gör ingenting helt enkelt. Det är så skönt att inte ha några måsten, jag älskar det.
Hade jag sovit borta ikväll hade det betytt att jag skulle gå upp 05.40 typ eftersom vissa ska till jobbet då. Och med tanke på min sovmorgon i morgon så blir det en bortakväll i morgon efter jobbet istället. Det gillar vi.

Idag kan jag passa på att säga grattis till mig själv för idag är det min fjärde dag i utan mitt nikotinbegär. Detta började jag med i slutet av augusti/början av sep av någon dum anledning. Tycker det är skönt att jag äntligen tar tag i det, men jag har min halsfluss att tacka detta för, det fick mig att inse hur äckligt det är.
Men när det gått en vecka ska jag verkligen gratulera mig själv och när det gått en månad då ska det banne mig köpas presenter åt mig själv. Nej nu låter jag som en jätte beroende tjej, det var/är jag verkligen inte.
På fester okej, men det lär bli betydligt mycket mindre nu.
Good work L.

Desperate for changing, starving for truth
I'm closer to where I started while chasing after you 

Tidig T-morgon

Jag är trött, för trött, men ändå glad. Kom hem för drygt en halvtimme sen med t-banan, och jag visste vart jag skulle gå av den här gången. Bra jobbar L!
Idag ska jag jobba mellan 8-16 och det låter ju sådär oemotståndligt lockande med tanke på att jag kunde ha vaknat och gått upp ur sängen nu. Men jag har sovit gott inatt, jag ska verkligen inte klaga och jag hade faktist inte bytt ut det mot en extra timmes sovmorgon.
Jag älskar att somna i någons famn, jag sover bättre då.
Så ikväll när jag sover hemma i lägenheten med mina tjejer ska jag övertala dom om att hålla om mig tills jag somnar, helst hela natten.
Om jag inte sover borta för i morgon har jag en skön sovmorgon.Henne saknar jag!


-

USCH FÖR ALLA ÄCKLIGA MÄNNSIKOR DET FINNS!
IBLAND VILL JAG BARA SPY PÅ EN DEL.

måndag

Jag avskyr måndagar!
Imorse när jag vaknade vågade jag inte svälja och känna efter hur halsen mådde och tillsluit vågade jag mig på det och till min förvåning så var den betydligt mycket bättre. Det måste ha varit något starkt och bra dokton gav mig.
Har precis kommit hem från jobbet och har varit sjukt trött hela dagen, har jäspat ggr tusen typ.
Min chef har varit lite orlig för mig idag med tanke på att ajg är sjuk och frågat ett antal gånger om hur jag mår, och abslutat meningarna med "Du har bra arbetsmoral Linda!". Hm eller så gör jag enbart det här för pengarna.
 Har som vanligt bråttom här ifrån lägenheten! Ska vara härifrån om fem min och ska ännu duscha sminka mig, föna håret, och äta. Good luck säger jag, bussen lär jag också missa.

Jag är ledsen men jag lär bli sen.

Hör av mig någon gång under morgondagen när jag är hemkommen från jobb mm.

/L

Nighty

Nu ska jag och min hals vila.
Vi ser fram emot en hel arbetsdag i morgon.
Absolut inte.

/L

Sjukhusbesök

NU kom vi hem från legevakten, sämst sjukhus ever. För det första så fick vi vänta ett tag bland alla andra sjuka och skadade, och helt seriöst så mår man ännu sämre när man är på ett sjukhus, det är som isabelle beskrev "det osar sjukhet" därinne. isch..
När det blir min tur att prata med någon syster i vit rock som tror att hon är något förstår jag såklart inte vad hon säger och jag börjar då ropa på Emelie och Nina som sitter i väntrummet men de hör såklart inte (men alla andra både ser och hör mig) efter ett antal försök av att få kontakt med dom går det så då kommer de in till mig och sjuksystern. Sjuksystern lackar ur på mig för något som jag inte ens minns och det slutar med att jag går gråtandes därifrån.

Återigen får vi vänta för att komma in till doktorn, timmarna går men efter nästan 3 timmar ropar de upp Linda Olson Kelumge, men bara eh nej riktigt så uppgav jag inte mitt namn och adress. Well in kommer jag iaf och han ber mig gapa stort och säga "AAAAH". Både Em och NI följde med mig in så jag börjar såklart skratta för jag kan bara tänka mig hur jag ser ut och låter. Doktorn säger iaf att han inte tror att jag har halsfluss men tar ett test på mig iaf, och jag säger att jag ofta får halsfluss och brukar känna av det tidigt. När han tagit testet kommer en annan sjuksyster inspringandes, hon hoppar på mig och håller tag i min arm och hand för att ta stick i fingret, JAG AVSKYR STICK I FINGRET! Utan att säga "hej jag ska bara ta ett stick i fingret" eller något kör hon in nålen i fingret och jag får en tår i ögat återigen. Jag tål verkligen ingenting jag nej, vilken mes till tjej jag är egentligen.

När testet är färdigt så hade doktorn fel och jag rätt! Så med andra ord hade jag halsfluss och blev sjukskriven i tre dagar, men eftersom jag inte varit anställd länge nog kommer jag inte att få sjukersättning och kommer därför gå till jobbet i morgon och smitta alla för att få pengar.
Så nu ska jag äta pencillinet Apocillin 4 ggr om dagen i 10 dagar. Blä.

Nu ska jag göra blåbärssoppa och sen har jag köpt frysta blåbär som jag ska lägga i också, gott tycker jag.

/en lite gladare L

Sjukling

Som pappa säger - Är Linda Elva sjuk?
Ja det är jag helt klart.

Vaknade tidigt i morse av att halsen värkte, jag gick upp och försökte dricka vatten utan större framgång. Efter några timmar vaknade tjejerna också och då var de gulliga och gjorde frukost åt mig och till min förvåning fick jag i mig en del.
Nu ska jag klä på mig för att sedan åka till "legevakten" sjukhuset typ, jag hittar inte dit, jag vill att mamma och pappa ska ta mig dit och visa vart jag ska gå, berätrtta för doktorn hur det ligger till. Jag vill inte vara vuxen och göra sånt själv. Som tur är ska mina tjejer följa med mig. Dom är bäst i världen.
Jag har så ont så jag grät förut..

Usch för det här...

Kära gud gör så att jag är frisk när jag räknat till tre.

Sjukheten smyger sig på mig på kvällen/natten, det är hemskt. Jag som skulle bort om en stund, det får bli en annan gång.
I morgon ska jag till doktorn, det måste jag verkligen. Men först ska jag ta reda på vart sjukhuset finns, vilken trikk jag ska ta dit och ta reda på hu mycket det kostar. Det känns som om det kommer vara lång väntetid och det kommer svida i plånboken, jippie.

Nu ska jag lägga mig intill Nina och förhoppningsvis inte smitta ner mina tjejer.

Om bara det onda försvann ur min hals skulle allt vara bra!
Jag ska njuta varje gång jag är frisk från och med nu.


/L

Mindre kläder och mer värme

Pratade nyss med min syster i telefon, hon klagde över att hon inte hade några pengar, och jag likaså. Så jag frågade om hon kunde sätta in pengar på mitt konto för hon behöver ju ändpå inte dom?
M-"Ja det kan jag göra!"
Jag- "Fan vad bra, då överlever jag den här månaden också"
M- "haha du jag har inga pengar så glöm det"
Haha men det är tanken som räknas.

Jag orkar inte klä på mig alla miljoner kläder man har på sig såhär när vintern närmar sig, stor jacka, stickat tröja, halsduk, mössa, stövlar. Nej usch det tar för lång tid helt enkelt, sommar och lättklätt ska det vara.
Ge mig en liten vårglimt tack.(Vi lyssnar på jul låtar nu som "last christmas" men det hör inte tilll saken, vi vill ha värme iaf,
men kanske julafton med våra käraste först)

Pardey men ändå inte

Idag hade jag lunch samtidigt som Anita(25) och Martin(22), de är båda från Norge och jag hänger inte med alls när de pratar med varandra men när de pratar sakta och tydligt med mig förstår jag.
Då frågar Martin och Anita mig "vilken ålder är den äldsta jag skulle kunna ha sex med". HAHA, jag hade noll aning om vad jag skulle svara och därför fick de svara först.
Så gissa vad jag Emelie och Nina har haft för samtalsämne ikväll? Haha,

Vi var taggade för fest ikväll men det har dött ut kan jag säga er. Men en skön hemmkväll och sitta uppe hur länge vi vill utan att behöva tänka på att vi behöver sova till i morgon. Sweet,
Magen är full av glass nu, ska ta en dusch så jag blir lite piggare.

/L

Lilly..jag saknar henne och Nova något
så fruktansvärt mycket

Lördag

Det blev inte mycket tilll sömn i natt inte, hade så skadat ont i halsen och kunde inte svälja. Så i morse började jag gråta för att jag vakren kunde äta frukost, dricka eller svälja. Usch vad hemskt det var!!
Förstår ni då hur mycket jag  i n t e ville gå till jobbet? Nej det var faktist synd om mig då, men på jobbet blev det värre, satt och fick feber mitt i alltihopa och bestämmde mig då för att söka upp en doktor ikväll.
Under dagens lopp körde jag gärnet på jobbet och tänkte på alllt som inte hade med sjukdomar att göra så nu känner jag mig betydligt mycket bättre även om det fortfarande gör ont att svälja.

Har handlat lite dricka till ikväll, men om jag ska vara ärlig tror jag inte att det är en sån stor idé för mig att dricka med tanke på i det tilllståndet jag och halsen är.

Jag har en liten dum ovana att gå och sjunga för mig själv, för jag tror att ingen hör, men i själva verket så hör alla. Det är de mest stördaste låtar jag kan sjunga på, som tex sailermoon (stavning?), super mario, och massa andra konstigheter. Jullåtar har blivit en av de sånger som sjungs mest kan jag säga.
ja det var ju intressant, eller..

Har pratat med mam o pap idag o de har satt in pengar på min konto, wiiiie + att det är löning :)

/L

Mysfredag

Har haft en riktigt mysig kväll med mina tjejer. Linda kom också förbi, och till middag åt vi tacos och till efterrätt glass. Jösses vad denna middag var behövlig! Jag har verkligen inte haft något i min mage idag.

Nu finnns det inga fler gossipavsnitt att ladda ner för jag har sett alla och det suger, jag längtar som ett barn efter nästa avsnitt, ge mig! Det är otroligt vad beroende man kan bli av en serie.

Nu måste jag sova och vila min hals för i morgon börjar jag vid nio.

Vi ahde bestämmt oss för att det skulle bli en lugn helg men ikväll kom vi på att man ska ställa tilllbaka klockan en timme så då kanske krogen har öppet en timme xtra för när de egentligen ska stänga vid tre så är ju klockan bara två, så det är nog rätt värt att gå ut i morgon iaf. Men vi får se hur min hals och jag mår i morgon.

Nästa vecka jobbar jag alla dagar utom lördag, det kommer bli tufft om jag inte är frisk. Så nu håller vi tummarna för min hals, mitt huvud, och att hela min kropp att den orkar.

Jag ser fram emot söndag, en ritkig mysdag ska det bli, fika på stan och massa film. Det gillar vi!

Hm, vi som INTE skulle göra av med några pengar eller hur var det?

Thailand & massage hade man inte tackat nej tack till nu.

.


/L

Idag är det synd om mig


Jag ligger ännu i sängen, slö tänker ni men nej så är det inte. Jag har drabbats av något virus, för huvudet värket och min hals gör verkligen jätte ont. Om jag får halsfluss blir det inte kul, orka gå på medicin i över en vecka och inte kunna jobba.
Frukost/lunch eller mat över huvudtaget har det inte blivit för jag mår bara illa av det samtidigt som det gör så ont i halsen. Men en banan har jag precis fått i mig och ett halvt glas vatten. Detta bådar inte gott.

Jag vill inte vara sjuk. Om jag nu får feber också så är jag körd kan jag lova er, då kommer jag gå och yra en massa och börja prata om en massa konstiga saker för sånt gör jag då. Nej usch det är nu man vill vara med mamma och pappa så de kan komma med filtar, filmer, köpa tidningar åt mig, och bara ta hand om mig.
En kopp thé ska jag försöka få i mig så kanske halsen släpper så småningom för halsfluss är inte min idol.

Nu ska jag lägga mig under alla filtar, stänga fönstrert och se gossip.

/L
LouiseIdag är det hennes dag, hennes födelsedag. Hon blir 19 år och jag hoppas att hennes dag varit den bästa även om hon jobbat. Jag är så ledsen som inte kan vara hos henne och fira henne, det känns verkligen s-k-i-t  rent ut sagt. Det här är andra året irad som jag inte kan fira henne, för förra året var vi på cypern jag och mina oslotjejer.

Jag saknar dig sjukt mycket Lousie och längtar tills vi ses igen!
Du är vacker rakt igenom, jag kan skratta mig lycklig som har dig!

All kärlek till världens bästa födelsedagsbarn!

/L

En ledig fredag

Fy för mig! Jag har sovit bort hela dagen, det som är sol och allt! Varföööör...
Kvällen igår var trevlig även om det var nära att jag hoppade av på fel plats med bussen (btw jag hann med bussen igår genom att springa som aldrig förr, det var rätt otippat).
Filmen vi såg som jag inte har någon som helst aning om vad den heter men huvudrollen var iaf Adam Sandler som spelade en sexfantast typ och pratade lite halvkass engelska, det var meningen att han skulle framstå som en från irak om jag inte minns fel. Han hade varit soldat innan, (en galen sådan) men ville bli frisör så ja på den vägen bar det av til Amerika.

Efter filmen somnade jag och vaknade av .. alarm tiiidigt i morse. Klockan halv 6 liksom! Jag är ledig idag, så jag skulle ha sovmorgonen men icke jag var snäll och fixade mig fort som tusan och sedan begav vi oss till t-banan för att jag skulle till mitt place, nationaltheatre, och vissa skulle jobba.

På t-banan,
-"vi ska vidare till järnvägstorget"
jag - "vart ska jag av?"
- "haha du bor ju här!"


Det är jag i ett nötskal.
Hem kom jag iaf halv 7 i morse och möttes av min Em som var på väg till jobbet. När jag kom in i lägenheten somnade jag med en gång intill Nina.

Nu väntar frukost sen ska jag banne mig städa lite här och sen bege mig ut på en promenad i solen.

/L

En vanlig torsdag

Jag har sjukt bråttom nu! Sitter ännu i underkläder och ska vara vid bussen om en kvart! Ska ännu föna håret, fixa iordning mig osv! Gissa vem som kommer missa bussen??

Jag har inte tränat på hm en månad snart, men som tur var så går jag till jobbet varje dag men jag emanr det tar 2 låtar på mobilen så det är väl inte så mycket till promenad där iaf. Men trappan upp till 4e våningen flera ggr om dagen är inte illa om det finns hiss. Jag lär väl vara smällfet när jag kommer hem.

KUL! Nu måste jag rusa!

Ledig i morgon, härligthärligt.

/L

I will not tell everything

Jag stannade hemma ikväll eftersom jag ska upp rätt tidigt i morgon så jag åker bort i morgon ist.  :)
Idag på jobbet har det varit en sjuk seg dag, usch. Men på rasten så började jag tänka att det snart är november och då har vi redan bott här en månad, det är galet! & det värsta är då att det inte alls är länge kvar tills vi kommer hem igen. Visst ska det bli skoj, men efter några dagar lär jag längta tillbaka hit igen, det vet jag.
Vad ska jag göra på Gotland hela januari? Det finns inget att göra, visst så kan man umgås med vännerna man inte träffar nu och det ska bli galet skoj såklart!
Jag, Emelie och Nina lär vara oskiljaktiga efter den här trippen, haha :)

Nej men Gotland låter bara sådär lagom lockande nu, jag trivs här så är det
...med mina tjejer

How did it end up like this?

Det är väl förmodligen såhär det kommer vara. Börja lev med det, L.

Jobb 15.30-21.00, därefter ska jag bort.
Hör av mig någon dag, typ i morgon.


/L

Min underbara family


T/O

Fasen vad gärna jag skulle vilja kunna något instrumment på tal om ingenting, men det hade varit nice.  Jag skulle vilja kunna något förutom flöjt, för jag menar är det coolt att slänga upp flöjten på en förfest o dra en låt? Ehm, nej de flesta skulle nog skratta åt mig.
Jag fick lära mig lite gitarr för inte så jätte länge sen, eller jo det var ett tag sen typ i början av september men jag sög, det enda jag kan är G. Haha! Vi skyller på läraren, typ.
Well, jag får väl nöja mig med min flöjt.

I morgon är det sovmorgon som gäller för min del, sweet säger jag bara. Jobbar 15.30-21.00 då också, men efter det ska jag förmodligen ut en sväng så jag har absolut ingen aning om när jag kommer hem, men det måste bli i tid för jag börjar 8 på torsdag.
/L

Klart vi klagar ibland

Dagen har bestått av fem timmar i kassan, varav fyra av dem hade jag ont i huvudet och det blir inte bättre av att alla ungar som är med deras föräldrar och handlar skriker och gråter och inte heller av att kassa-apparaten piper och tjuter lite då och då.
Ja det var mina klagomål idag.
Efter jobbet följde Simon mig en bit på vägen innan han vek av mot t-banan och jag gick hemmåt och möttes av min glada Nina!
Har ätit lite youghurt till kvällsmat, inte så bra kvällsmat men vad gör man när man inte orkar ställa sig vid spisen liksom.

Nu ska jag och Nina ut, Em ska hämtas hem.

/L

Vi gillar läget

Just nu är jag en grymt trött tjej, som ser ut som ja vem vet vad(?)
Skönt att jag fick sovmorgon idag iaf, det behövdes efter den här helgen.
Ska jobba vid 15.30-21.00 idag vilket är en kort och skön tid. Men först väntar dusch, frukost, ut en stund, och sminkning så ja mina vänner det lär ta sin tid så jag ska nog börja nu med en gång så att jag kommer i tid och slipper springa ner till jobbet (det händer allt för ofta).

Jag har åkt buss helt själv här i Oslo och jag är så fruktansvärt nöjd att jag kom fram till rätt plats, det är otroligt med tanke på vilket lokalsinne jag har här. Weell mina grejer är tillbaka hemma nu iaf.

Det bästa med att bo här att jag kan göra precis vad jag vill, komma hem när jag vill, träffa vem jag vill, åka vart jag vill, ja verkligen göra exakt det jag vill utan att någon blir arg/ledsen.
Jag och tjejerna har det grymt bra här. Jag är så glad att vi gjorde det här även om det är jobbigt ibland och man bara längtar hem tillfamiljen och vännerna, Gotland längtar man väl inte lika mycket efter. med tanke på att det är för litet, hela den ön är verkligen för liten, alla rykten snack osv. Jag är så glad att jag är i en stad där INGEN vet vem man är.
Och ingen på ön vet egentligen inte heller så mycket förutom jobb och utgång, det är så skönt, så fruktansvärt skönt.

Btw, kommande helg är det  n o l l  festande för mig som gäller, en slapparhelg ser vi fram emot.
/L

M

Har kommit hem från jobbet nu, fick jobba extra idag på min lediga dag men det tackar man inte nej till.
Min älskade, underbara family kom förbi och sa hejdå till mig idag på jobbet emn jag bröt inte ihop tack och lov även om det var tråkigt att de redan åker..
Det som var annorlunda idag på jobbet var att jag fick vara med Sebastian (han jobbar i kylen) och gissa vem som frös ihjäl? Jag var stel som en pinne, blå och hade ont i hela kroppen efter att jag varit där, blä. Han var sjuk så därför fick jag hjälpa honom. Men uschusch vad kallt det var! När vi var färdiga där gick han hem men innan han drog satt han mig på jobb med pantflaskorna. Det var riktigt äckligt, hela jag luktar gammal fylla kan jag lova er, uh. En dusch skulle sitta fint nu, så det ska jag ta och göra snart.

Ikväll vid niotiden ska jag hämta lite grejer som jag glömde på förfesten i helgen,
men innan ska jag Em, och Ni äta middag.
Nu ska det vilas lite innan duschen.

Hej folket

/L

Min familj är det bästa som finns

Igår kväll kom vi iväg rätt sent, halv tolv på grund av att vi är sega tjejer helt enkelt. Jag, Nina, Emelie och Linda (Ninas syster) tog bussen hem till Olle och där var det mycket trevligt! Härliga killar med en skön attityd.
När klockan var ca kvart över ett tog vi tre stycken taxi till Cosmo, jag åkte med Olle och hans kompisar medans mina tjejer var uppdelade i de andra taxibilarna. När vi kom fram fick vi vänta ett tag sedan gick vi ner till Cosmo, och det var för fullt av folk och det värsta var att de stängt garderoben (i d i o t e r) så ja jag hade ju min big bag med mig in där och efter att jag stått och tjaffsat med garderob personalen fick jag inse att vi helt enekelt inte skulle få hänga in så jag var rätt så förbannad.
Men då dök Olle upp och sa att vi kunde gå och dricka lite i baren, med andra ord bjöd han mig  på öl, cider och sen en flaska champagne! Så gissa vem som blev rätt dragen iaf? Mm precis..
Kvällen var mycket trevlig även om jag inte dansa något pga min big bag men Olle var snäll och höll mig sällskap iaf.
Nina, Em och Linda gick hem till lägenheten runt halv 3 (krogarna stänger 3 här) men jag stannade lite längre för jag skulle ändå till hotellet för att sova med mina syskon på deras hotellrum.Senare på natten eller tidig morgon rättare sagt så tog jag taxi till lägenheten eftersom jag var lost i "stor"stan så det var bra att jag tog en sån för jag var påväg åt helt fel håll.

Tack och lov sov mamma och pappa på hotellrummet mitt emot så de märkte inte när jag kom hem för om de visste att det var så sent hade det blivit lite liv antar jag.

På morgonen väcktes jag av min family och vi gick ner och åt hotell frukost, har jag nämnt att jag älskar hotellfrukostar? Men idag var jag lite dragen ännu så det blev bara en smörgås och lite frukt, men det gillar vi.
Efter frukost hade vi slappardag och jag fick äntligen se svensk tv! Vid tre-tiden begav vi oss ner till Akerbrygge för att ta en fika vid hamnen, det var så himla mysigt! Vi har så skoj i vår familj, som jag saknat dom det är helt galet!!
Efter fika gick vi runt i stan och gick i säkert någon timme innan det var dags för middag. Det blev middag på en indisk resturang med god mat och god efterrätt.
Efter maten gick vi hem till hotellet och bara umgicks men med tanke på att jag sovit typ noll timmar i natt så somna jag i dubbelsängen med mina syskon som såg på tv.
Jag stormtrivs i deras sällskap! Jag uppskattar dom så enormt jävla mycket, det finns ingen som dom och de känner mig bäst.
När jag skulle gå hem till lägenheten grät jag som en femåring, mamma grät också. Det var skönt att gråta, men det gjorde så himla ont i hjärtat att lämna dom!! Jag kan inte fatta att det är över nio veckor kvar tills jag får se och umgås med dem igen. Det gör ont, för ont. Utan dom är jag inget, ingen, nothing.
Tack och lov kommer de förbi mig på jobbet i morgon innan de sticker till flyget och jag lär väl sitta i kassan och grina hela dagen med andra ord.
Men som tur var har jag mina tjejer som är underunderbara.

Nu ska jag ta en dusch sen ska jag sova, det behövs.

/L

Lördagkväll

Nu ska vi hem till Olle, vi blev festsugna iaf :)

Ha en trevlig kväll people! Det ska vi ha :)
Ska kila ciao!
BTW kvällen parteylåt - jobb

Allting kommer lösas och bli bättre igen
Om du har pengar i fickan eller ett ess i din ärm
Och vi tror vi strävar mot samma mål
Men när man tittar på dig är det bara all you!
/L

L

Väcktes av att min far ringde och väckte mig klockan halv tolv och berättade att de redan var här i Oslo! Pappa som hade sagt att de skulle vara här halv tre idag.
Jag sprang in i duschen sen ner till Karl Johan och mötte upp min älskade och underbara familj! som jag saknat dem, det är otroligt.
De gick med mig hit till lägenhten och därefter gick vi till mitt jobb sen visade jag dem runt på akerbrygge och där tog vi en fika, efter fikat gick vi till Karl Johan och shoppade lite. Efter shopping gick vi till lägenheten igen sen gick vi vidare till deras hotell, där även jag ska sova inatt för jag tänkte äta frukost med dom i morgon bitti.

Nu har jag precis kommit hem efter en god middag med min familj, och vi ska kanske hem till Olle men vi är inte så jätte taggade för fest så vi får se.


Det svåraste jag har att säga är "jag älskar dig", men jag älskar min familj så himla mycket och det ska jag säga till dom innan de åker hem igen, även om de vet om det. Det ska jag.

Nu ska vi byta om!

/L

L.

Det där jag skrev om att jag lämnat mitt gossipgirl liv hemma visade sig vara helt fel.
"cos if one day you will wake up and missing me" eller hur var det?
Förstår inte alls hur du menar men okej.

Tydligen går vi vidare.

/L

Somwhere over the rainbow

Hemmkommen efter en utekväll(?) i Oslo. Vi blev utslängda från café sör, jätte skoj! Not. Vi kom dit, satt oss utanför med Simon, Emelie, Frida och någon mer tjej, sen skulle vi gå in och beställa men överallt i detta land är det tjugoårsgräns. Kul det också, eller? Så frågan är, vad gör alla arton och nittonåringar? Jo, de frågar oss vart vi ska, och vi säger "vet inte", och de försäker få med oss till Roxy (ett uteställe för oss under tjugo med andra ord) Men vi kände inte för en krogen kväll utan typ chill på ett uteställe där man kunde ta en kvällscigg och några cider och njuta av den vackra staden. Men icke. Det blev en thékväll med tjejerna runt ett tiden i natt ist, men det klagar vi inte på! Där emot klagar vi på hur dyr alkoholen är, jag och Em var och köpte ett sexpack cider för 230 svenska kronor, herregud säger vi bara. Här är det inte billigt att vara alkolist inte.

Well, nu väntar Gossipgirl.

Kvällen låt är helt klart "somewhere over the rainbow" den gillar vi.


/L


Gossipgirl.

Har sett fem underbara avsnitt av Gossipgirl nu. men herre vilken drama det är hela tiden!

Jag är glad att jag lämnade mitt "gossipgirl-liv" hemma. Tack gud säger jag bara. 
/L

Linnea


Hon är för bra, på alla sätt o vis!
Med henne kan man prata om allt
..jag saknar dig

inte kämpebra

Kul att jag skrivit värsta långa blogginlägget så dör hela blogg.se typ. Jag vägrar skriva om allt, så ja jag skriver kanske senare.

Nu väntar Gossipgirl!

/L

Det är inte som det ser ut.

Så drogad som jag ser ut på bilden känner jag mig nu, med andra ord galet trött.
Heregud vad jag ser påtänd ut, men tro mig det är jag inte,
har aldrig varit och kommer aldrig bli.
Nej nu måste jag sova innan jag slocknar framför datorn.Natti på er.

/L

T

Hemma från jobbet nu, har handlat massa mat med Nina och som vanligt har det varit en toppen bra dag på jobbet. Även om vissa kunder är.............
Ja mer finns väl inte att berätta. Imorgon jobbar jag 8-16, och senare på kvällen ska vi ut och ta en eller två öl/cider med några från jobbet, sånt gillar vi.

Gossip Girl väntar.


När man inte visste något om världen


O

Hemkommen från jobbet. Ja jag vet att klockan är mycket men det var personalmöte som sagt, med vår norska chef.
På mötet var vi ca 45 st och chefen och hans kompanjoner tog upp alla grejer om snatteri, kassan, butiken, osvosvosv.  Den här månaden har han sparkat 4 st pga att de gett varnadra sk "kompispriser" i kassan, och någon snodde pengar ur kassan osv, skulle inte vilja sitta i ett rum med chefen + polisen då om jag var dom. Uuuusch. Ja sen tog de upp att alla varor som går sönder, är för gammalt, eller har ramlat på marken INTE får ätas eller tas av personalen, och att man inte får ta lösgodis och äta under dagen. En självklar grej för många (för alla trodde jag) men idag såg jag en äta av lösgodiset!!!!!!! + att Em berätta att de åt en muffins på deras avdelning. BigNO.
Aja efter möter kommer chefen fram och frågar mig, Em o Nina,
- Kentje ni va ja sa da? (stavning?)
Alla vi tre bara öööööhh?? Kul att vi inte ens när han frågade om vi förstod allt under mötet.  Men ja vi förstod mycket av mötet ändå om ni undrar.

Idag efter jobbet (slöt 21.00) gick jag och en annan tjej som heter Emelie och tog en cider nere vid hamnen, det var grymt mysigt, efter en stund kom även Sandra förbi därefter begav vi oss till mötet.

Nu sitter jag i lägenheten med mina tjejer och dricker en kopp the, en mysig kväll helt enkelt.
Men snart måste jag sova för det väntas jobb i morgon med.

Sleep tight/L

Angående "Welcome to the good life"

Jag har fått så enormt mycket kommentarer och får än
idag en massa. & det är ett antal st varje dag, men många
har inte blivit publicerde och från och med nu slutar jag publicera
kommentarer som hör till det blogginlägget. Just so you know people.Jobbet ringde nu och frågade om jag kunde börja halv 3 ist för 3 och ja men visst!
Har inget bättre för mig så jag kan ju lika gärna vara där. Men innnan jag ska kila blir det lite gossip.

/LINDA

TK. & vi älskar livet

Deli de luca (café typ) ska öppna ett nytt ställe på Oslocity med 15 nya ansällda och de vill att jag, Em och Nina ska dit på arbetsintervju, hur kul är inte det? Frågan är bara hur mkt jobb vi har på ica för det vore ju skoj med ett extra jobb, men jobbigt samtidigt, men man får tänka på pengarna.

I morgon ska jag & Em prata med chefen angående våra tider på ica, det känns lite läskigt med tanke på att han pratar så fort på norska så jag hinner inte med för fem öre och jag tror inte Em gör det heller, men det får gå som det går.. Efter jobbet i morgon väntas personalmöte, vad som ska tas upp där har jag ingen aning om, och jag lär ju inte ha något att säga till om heller så ja jag ska väl sitta snällt och lyssna.

Just det ja, chattade med min förra lärare Ullas son Olle förut, han sa att han kunde "ta o visa oss utelivet" så på lördag skulle vi höras av angående det. Jag gillar personer som är så spontana, och jag menar hur kul är det inte att träffa nya människor och som faktist kan en hel del om Oslo? Sånt uppskattas mycket. 

Nej nu väntas gossip, mina vänner och i morgon väntas jobba mellan 15.00-21.00.

Ge mig värme och sol tack, det vore skönt.

 

T.

Just nu känner jag att jag ALDRIG vill hem till Gotland igen! Hälsa på går väl an men jag vill verkligen inte flytta dit igen! Jo när jag ska ha barn, familj osv men nu på flera flera år vill jag bara va med mig själv och träffa nya människor. På Gotland händer absolut  i n g e n t i n g. 
Vissa på Gotland kan dra åt......

Nej nu ska jag inte klaga mer. Min dag har varit toppen som vanligt här i Oslo, har jobbat med de bästa arbetskamrater man kan tänka sig. När jag skulle gå från jobbet fick jag se Kalle (vår Björn Gustavsson) och vilken lycka det var. Oh herre, merry me. Nej men nog med drömlife.
Har varit hemma i ca en timme nu, har ätit en gudomligt god sallad, men nu ska jag se kung fu panda, för jag har ännu inte gjort det. Om någon timma är mina tjejer hemma igen.

Fuck off idioter och all kärlek till mina nära & kära.

Nästa gång jag flyttar utomlands ska jag banne mig till NY.

Hej


God morgon

Klockan är på tok för tidigt för mig.
Nej nu är det time för mig att glida ner till jobbet.

BYE

Monday night

Jag blir så arg på mig själv! För minst 2 timmar sedan skulle jag sova men vad händer? Jo jag vill inte sova, kan inte sova, chattar på msn och sen ringer Nina och ber Emelie komma och möta henne från jobbet. & jag som ska sova vill självkart följa med. Ja så vi gick och mötte upp vår kära ute i iskalla Oslo för att sedan bege oss hem till lägenheten igen. Återigen skulle jag sova men bäddade ner mig i sängen med datorn, mycket dumt nog. Ja så då var det msn dags igen. Chattade lite med Em&Ni med som sitter ute i tvrummet med boysen och Nina sa att Em sitter och pluggar på vår jävla (ursäkta) personalhandbok! Herregud, den tjejen alltså. Så duktig ska jag bli en dag, men det är inte idag må jag lova, eller inatt heller för den delen.
Nej nu ska jag banne mig stänga av datorn, lägga mig och sova! För i morgon väntas jobb mellan 8-16 och jag kommer vara d-ö-d.

Jag saknar henne något så fruktansvärt. Det känns som om jag inte vet något om hennes liv längre.
Kom hit och berätta allt, ge mig dig och låt oss skratta som aldrig förr.
Snart ses vi bästa lillasyster.New life?

Har kommit hem från en lång arbetsdag idag, har suttit i kassan hela hela hela dagen förutom när jag var på rast och typ en kvart då jag yrade omkring i affären och letade efter varor som kunderna ville ha som tex bacon utan salt(??), norska namn på varor som de vill ha som jag är sämst på osv. Men Jag kan kassan svinbra nu! Jag kan nästan alla koder nu, och jag fick en egen nyckel till en kassa idag, great! Så med andra ord är jag en i gänget nu and i like it.

När jag o Em gick hem från jobbet så gick vi vilse igen, vi är verkligen kassa ibland alltså, haha! Men när vi kommer in i lägenheten är det inte bara Rasmus som också bor här utan 2 nya killar. Rasmus sa att de skulle bo här ett tag, men vart det är frågan. Vårt rum är bara till för oss och i tvrummet kan de glömma att de ska sova, för där ska vi chilla. Men visst är det skoj med lite nytt folk. Vi ska inte klaga :)

btw, personalfest i helgen igen, det ser vi verkligen fram emot, hoppas bara alla kommer den här gången!
Men det är ett problem, familyn kommer hit i helgen så förmodligen ska jag va med dem på lördag + middag ute med dem på kvällen men därefter måste jag på personalfesten så på söndagen med andra ord måste jag må bra. En lugn helg med andra ord. Men det lär bli skoj iaf! För då slutar det inte så som det gjorde den här helgen, hah.
 I belive i can fly, or what?


Nu ska jag övertala Emlan att vi ska se Kung fu panda :)

Det känns verkligen som om vi har ett helt nytt liv här, det känns så fruktansvärt bra!!

God morgon världenJag sitter helt själv och äter en apelsin till frukost, jag vill inte vara själv! NIna sover och Em har redan gått till jobbet. Snart ska jag också traska iväg men jag fasar inför att chefen kommer förhöra mig på personalboken, då tänker jag låtsas att jag tappat talförmågan, just so you know.
Ja så idag ska jag jobba mellan 10.30-18.30 och jag tycker det både är lockande och skit tråkigt. Helst hade jag velat ligga kvar i sängen och drömma vidare om att jag var på ön och hade skoj där som aldrig förr. Men nej nu stressar klockan mig och jag ska ännu borsta tänderna, springa ner till Akerbrygge in på ica byta om och stämpla in.

Hööööörs!
/L

I do

Idag har det varit en Bakisdag med stort B. Oh herre vad alkoholen kan göra med en, det är galet. & jag döör på alla bilder som togs igår, vissa av dom ska aldrig någonsin visas för omvärlden. Nej usch för mig.
Ikväll har vi varit och handlat lite söndagsgott på 7 eleven sen har Emelie suttit och pluggat på alla böcker som chefen skulle förhöra oss på i morgon, jag däremot har läst lite, men fatta en hel bok på norska vem tröttnar inte då liksom? "All personalhandel skal foregå i spisepausen eller utenom arbeidstid men i butikken åpningstid. Varene skal merkes tydlig med navn......" Ja ni fattar, o jag som inte ens har tålamod att läsa igenom ett kontrakt på svenska. Nej usch för det här. Så vad gör jag? Ja jag har lyssnat på when a man loves a women heeeeela kvällen för den hade mammma & pappa på deras bröllop och då kände jag för att kika på bröllopsklänningar och fundera på hur min sak se ut och vad jag ska ha för bröllopstårta, men hey Linda! Det är mer än 10 år kvar innan jag ska gifta mig så ta det lugnt.  Men det är bra att börja i tid för det finns allt för många brudklänningar.

 

Nej nu måste vi nog sova för i morgon väntas en hel dag med jobb, det ser vi fram emot! Eller?

Natti på er.
/L

VIP?Vilken kväll det var igår alltså.. Det hela började med att vi kom iväg allt för sent, med andra ord ngn minut innan 23.00 och vi var bjudna till personalfesten till 21.00 så det kändes lite pinsamt. Men när vi väl kom iväg skulle vi ta en drink innan vi skulle till personalfesten på oscarsgate, det gick inte så bra nej för vi var lost i storstan. Vi som nu ska vara storstadstejejer yrade omkring och hade ingen aning om vart vi var.
Efter ett antal vägar, svängar och övergångsställen var vi helt plötsligt utanför vår lägenhet(??) hur det gick till har vi ingen aning om. Ja så det blev ingen drink med andra ord, så då begav vi oss mot oscarsgate till personalfesten.
På personalfesten som absolut inte var någon personalfest utan en helt annan slags fest med allt möjligt folk var det mycket trevligt! Fick förstås träffa många från jobbet som var trevliga dom också och vet ni? Björn Gustavsson jobbar på vårt jobb, vilken lycka! Nej men en som heter Kalle som är och ser ut som honom lite smått. Alla sa hela tiden till oss,
-"Ni är så söta, är ni syskon alla tre? Man blir så glad av er för ni ler hela tiden!"
 Ja det är ju tur att man gör någon glad iaf !

När folket skulle bege sig ut på krogen så skulle vi gå hem, men  vi gick vilse än en gång.. Haha! Ja sen träffa vi ett gäng killar som ville ta med oss ut på krogen men vi sa nej pga att det är 20-25, års gräns ÖVERALLT verkligen plus att vi inte hade med oss så mycket pengar (sa vi), men de sa att de skulle fixa allt, de skulle betala våra inträden och fixa in oss.
Så ja vi gick in som VIP, fick stämplar och vi var allmänt lost på detta stora uteställe, La Belle Sole. När vi kommer in i VIP arean så har de bokat bord också och där fanns det champagneflaskor överallt och mitt i detta var vi, tre gotländska tjejer som var lite vilsna. Men ja champagne flaskorna tog slut fort och våra glas fylldes heeeela tiden och de beställde in drinkar. Ja så att kvällen slöt som den gjorde var kanske inte så konstigt. Med andra ord, fyllesnack och göra bort sig som vanligt.
Men vilken kväll! Det här är Oslo people och vi bor här!!/Lherregus

J g har druckit för  mkt ikväll. .på oersonafesten var allt okej. men sen skjlle vj

i gå hem dåp fixa de ett ställe så vi fick vip- med andra ord kom vi in gratir vi ghratis bors  och ALL dricka var gritsi, knde det bloi nättre nej. ja lär ta bort det här inlägget i morgon för det 'r en masssa tavfek.

vi har haft kskoj iaf. så godnatt, aldirg mer onykjert inkögg elllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllerrrrrrrrrrrrrrr?

btw ingqa penghr behlvdes läggas tut. omg vilkerjb kvöll. peeeeeeesssssss

Party night

Sitter här och diggar till lite partymusic, snart ska vi bege oss.
Ska gå någon gata ner mot Karl Johan.
Usch vad arg jag är för att affärerna inte säljer alkohol efter 18.00. Nej nu ska vi ner och sätta och och ta en drink på ett uteställe vid Karl Johan som sagt sen är det personalfest som gäller. Yeyeye. Det gillar vi!
Ha en trevlig kväll people för det ska vi ha!/L

Hon är galet vacker, och jag saknar henne till tusen!!!


Härliga Lördag

Det blev en snabbis på stan med emlan idag när vi var och hälsa på Nina. Emelie sa lite roliga grejer så som
-"Vi skulle ha haft var sin skate board" Eh jaha varför då? undra jag.
- "Ja då skulle vi kunna trixa med dem här nere" Men vi kan ju inte och jag kommer aldrig lära mig
-"Jo men vem vet vi kanske är hur grymma som helst och kan värsta trixen!" haha Emlan jag skulle inte tro det.


Därefter sa hon
-"ALLA HAR BARN! Gör de inget annat här i Oslo eller?" haha

 Därefter begav vi oss till slottet och till slottsparken för att sätta oss och äta vår picknick som vi hade med oss, det var megamysigt att sitta där när solen gick ner.När vi skulle bege oss hemmåt skulle vi handla lite alkohol inför kvällen på personalfesten, men när vi kommer dit och börjar planera vad vi ska köpa står det en jävla lapp över alkoholen där det står att man bara får lov att köpa alkohol INNAN 18.00. Fan vad arga vi blev, för andra dagar får man lov att köpa det fram till 20.00. Vad har de för regler här??
Jaha så ja det blir väl nyktert ikväll antar jag. Kul, när vi hade planerat heelt annorlunda.


/L

Picknick i solen

Jag och Emlan har precis tagit var sin lång dusch
men nu ska vi kila ut på picknick på slottsparken,
men först ska vi hälsa på Nina.

/L

Det går bra nu

När vi pratade om att flytta till Oslo i början av sommaren trodde vi aldrig att det skulle bli precis så som vi önskat. Att få en grym lägenhet mitt i centrala Oslo, och jobb alla tre i samma affär.
Vi har lärt oss så mycket på alla äventyr vi tre gjort, ordnat fester, rest till cypern och nu flytten till Norge! Det sistnämna har det varit mest jobb med,

- Komma ihåg alla pass (som inte Nina gjorde)
- Packa alla grejer man ska ha i 3 månader
- Fixa lägenhet + kontrakt
- Skriva in sig i manpower
- Köpa mat och lägga upp budget(?)
- Byta mobil opperatör och fixa nytt nr
- Skriva kontrakt för jobbet
- Fixa skattekort + norskt personnummer


Men vi mår så bra! & det här är verkligen ett minne för livet, ett bra minne! Jag är så himla glad att jag verkligen gör något med mitt liv nu, för det är verkligen inte varje dag man flyttar till ett annat land, skaffar nytt jobb, och ett nytt liv helt enkelt.

Men visst saknar man Gotland, men som sagt ön kommer alltid finnas där, och snart kommer vi ju hem. Eller iaf till jul./L

Moorning

Känner mig inte utvilad för fem öre kan jag lova er. Nej för när vi skulle sova i natt hade någon granne(?) eller iaf någon i någon av alla möjliga lägenheter mitt emot fest, med FET volym. Haha rätt skön snubbe ändå för han lär få fett med skäll idag. Well, det var inte det enda, nej för enda sedan klockan 6-7 i morse typ har byggarbetarna hållt på och bankat, slipat och allt som byggare gör. Så tom jag som sover med öronproppar hörde det.

Idag är det iaf underbart väder och jag & Em ska nog fixa lite frukost.


sleeptime

Lyssnar til "no woman no cry" och vem diggar inte med i den låten liksom? I like it.
Nej folket jag hänger helt enkelt inte med i Nina och Emelies nattvakenhet. Nej jag somnar framför datorn alldeles straxt så nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Det är trots allt en dag i morgon med.

/L

Några bilder från vår lägenhet här i Oslo


I thought I knew you


VEM/VEMS

är i rummet med dig?

- Bara jag
fick du senast sms av?
- Markus
pratade du senast i telefon med?
- Malin
hus var du i senast?
- Räknas Ica?
önskar du var med dig nu?
- Familjen
är din favoritsläkting?
- Tycker om alla på ett eller annat sätt
i din skola går dig mest på nerverna?
- Går ej i skolan, och jobbet kan jag inte säga så mycket om än

VAR

går du i skolan?

- Gick på RIchard Steffen gymnasiet, jobbar nu i Oslo
är din mobiltelefon?
- Någonstans här i sängen
är din mamma?
- Jag tror hon jobbar natt, så med andra ord i Visby har för mig lillebror nämnde det.
sover du?
- Bredvid Oslo slott
handlar du mest?
- kiwi, och ica
fick du tag i tröjan du har på dig?
- har en stor sport t-shirt på mig från Storvreta som är min släkting Viktors tror jag.
åkte du senast bil?
- Oj det var ett tag sedan, men det måste ha varit när vi åkte til båten förra söndagen

VAD/VILKEN

åt du senast?

- middag, tacos
drack du senast?
- vatten
är det för färg på dina byxor?
- gråa mjukis byxor
är den närmaste saken som är blå?
- Ninas kudde
saknar du mest med skolan?
- Vännerna som man inte umgås så mycket med längre
har du på fötterna?
- strumpor
är din favoritfärg?
- lila, men nu är det höst så orange är fint
film du såg senast?
- What happen in las vegas
hör du just nu?
- The voice

HAR DU NÅGONSIN

sovit i en annan säng?

- Ja
hånglat i skogen?

- haha barndomsminnen, men hångel, nej.
tyckt att din kusin är het?
- Nja, de är under 3 allihopa, men söta.
kört över hastighetsgränsen?
- Köra lagligt görs allt för sällan
målat om ditt rum?
-  nej tapetserat om
bott i ett rosa rum?
- nja, det var mest vitt, men lite rosa
dansat framför en spegel?
- många ggr
stulit pengar från en kompis?
- Nej
hoppat in i en bil med folk du just träffat?
- Ja
varit i slagsmål?
- Ja
smugit ur ditt hus?
- isf när jag var liten och ville rymma för jag inte fick som jag ville
haft känslor för någon som inte känt detsamma?
- Självklart, "Det man vill ha mest förlorar man"
hånglat med en främling?
- Nej
älskar eller saknar någon nu?
- JAA! Jag saknar Gotland och alla där!

Vissa betyder lite mer

"Cause everywhere I go.
Everywhere I´ve been,
and everywhere I´m going to,
I only go with you."

Från M.P.


..att några ord, några få meningar kan göra en så glad
jag blir så glad att du finns för mig
du är bäst helt enkeltSanningen är, älskling, bara lögnerMina tjejers blogg


http://emelienina.blogg.se/Hösten då

Vi sitter här och beklagar oss över att vi saknar sommaren, men är inte hösten underbar?
Jag vill ha jul, så jag kan få umgås med familyn, släkten och vänner. Ljus, julgran, baka, och alla mysig belysning.
Give it to me.


 

I HAVE TO QUIT


Lucky day?

En vanlig dag på jobbet?
Ett blogginlägg med helt osammanhängand text, men min dag var rätt osammanhängande så det passar ju.


Var vid likningskontoret idag 8.55, tog t-banan dit och trodde att vi skulle vara först(!!) men icke 5 min innan de öppnade var det minst 20 pers framför oss. Fuck, vi skulle liksom börja vid 10.00 och hade hört om folk som stått i kö i flera timmar. Tur nog slapp vi det och var redan vi jobbet 9.40. Skrev då på kontrakt, därefter fick jag börja jobba. Emlan fick börja på måndag.

Att man har hamnat i en sån skön grupp av personal trodde jag aldrig. Erica, Johan, Simon, Jeanette och någon annan kille har jag hängt med idag.
Alla är typ svenskar på jobbet så det var lätt att lära sig det mesta ute i affären.
Dock är jag värdelös när norskar kommer fram och frågar vart saker och ting finns någonstans, jag menar jag vet ju inte ens vad vissa grejer är för ngt, typ laats med pölse(??) Mitt svar lyder alltid
-"Ööh.... hm... vad sa du?? Vad är det för något? (jag fattar ju vad pölse är men det andra liksom??) Jag är ny så vänta så ska jag hämta annan personal.."
Det är rätt pinsamt men jag får helt enkelt leva med det, det var ju trots allt min första dag.
Well, det var ändå den biten som var den softa, för vi ska inte tala om kassan. Herregud, norska pengar, norrmän, hålla koll på rullbanden fråga så som "Vill ni ha en kasse? eller jag menar påse? ( de fattar typ inte vad kasse är.. ) Sen  måste jag fråga om de vil ha kvittot men nej det heter KVITTERINGEN.
Nej nu låter jag som värsta sopan på jobbet, men jag fick sitta i kassan i ca en timme och lärde mig iprincip allt. Tack gud.
Just det ja, jag har lyckats banka ner dörren som man tar ner när man ska trycka ihop alla kartonger på en medarbetare idag, well done Linda.

Så med andra ord kunde jag le, hälsa, sköta rullbanden, berätta vad allt kostar, be om leg, fråga om PÅSE,  fråga om kvitteringen och sköta växeln utan problemas. Typ iaf =)

I morgon är jag och Emlan lediga och vi är sugna på att ut och springa så vi får se om det blir så i morgon, har dock glömt mina springskor hemma men de kommer med flyget nästa helg tsm med familjen.

I morgonkväll ska vi även på fest som sagt och det ser vi fram emot!


Jag känner ett starkt behov av kaffe../L

Hon är grym helt enkelt


En eller två ipren senare

Någon ipren senare och jag mår prima! Jösses vad det kan svänga.
Har precis ätit tacos med tjejerna men nu ska vi ner på stan en sväng.
Men ikväll ska det bli en lugn kväll, för Nina ska jobba i morgon och vi ska ha
movienight ikväll också.
Men i morgon däremot är det fiiest som gäller!
Ska förbi vårt område vid vika och ner mot Karl johan för där har våra lagkamrater fest.
Det ska bli najs. Kämpebra!


Nu ska vi fixa tid i tvättstugan sen kila ner på stan.

PEACE


ipren tack

Hemkommen från första dagen på jobbet.
Är på tok för trött och har världens huvudvärk så jag
återkommer senare med hur dagen varit.


NIna kommer snart hem så då ska vi laga tacos. Yummi

/L

Beach

Jösses vad skönt det hade varit om jag och tjejerna var i något av de varma utländerna nu, så att vi kunde gå direkt till beachen i morgon bitti, och dricka goda drinkar, äta god mat, och sola för fullt.
Ja tack det hade man inte tackat nej till, men om några månader så, några månader!
/L

Movietime

Har precis sett What happen in las vegas med mina fovoriter, och den filmen var grym. Jag rekommenderar verkligen den! Men för mig så slöt det som det alltid gör när jag ser film, att jag sitter och gråter. Jag är på tok för "film-känslig" alltså. Nej i morgon får vi se kung fu panda eller något istället. Då kan jag helt omöjligt börja gråta. Eller?

/L

God kveld

Har precis ätit en god middag tillsammans med mitt fina sällskap Nina & Em, man blir så glad av dom.
De var duktiga och diskade allting efter maten medans jag dammsög lägenheten.

Pratade med mormor förut, hon har varit så orolig för mig, men som vi alla vet mår jag PRIMA!
Prata även med mamma och berätta den glada överasskningen om att jag fått jobb.

Jag ångrar så fruktansvärt att jag ringde till den där ***** nummerupplysningen förut, kul noll pengar på mobilen helt plöstligt. Jag är inte van vid kontantkort, senast jag hade det var när jag gick i 6:an, abbonnemang är grejen.
Nu ska jag testa att fylla på den där jädrans mobilen med pengar. Wish me good luck, norskan o jag funkar ju sådär, men bedre som sagt.

Jag saknar mamma & pappa lite ändå..
To jenter på stan

Den här dagen började med att Nina traskade iväg till jobbet runt halv 10 tiden medans jag och Emlan sov vidare till ca 11. Gick då upp och kollade upp alla gator vi skulle besöka och därefter tog jag en dusch, åt frukost sen begav vi oss ner på stan.
När vi väl kom ner till stan så var vi inne vid kellys men där verkade det dock inte finnas så mycket jobb som vi hoppats på så då skulle vi leta reda på Konstali och det var inte det lättaste, för Akerbrygge är ett grymt stort område och hitta ett företag där är rätt svårt må jag lova. Så då ringde jag till ett nummer som berättar adressen på stället man söker och där försvann alla mina pengar på mobilen, KUL. Men adressen fick vi så då gick vi dit och då fick vi prata med någon som hette Andreas som hade en oförberedd arbetsintervju med oss, men ja det gick bättre med frågorna den här gången.
Han sa att det var 150 sökande men vi var de enda som kommit dit och sökt upp deras kontor så det såg han som mycket positivt så han skulle ringa oss i morgon för han ville ha nummer till våra förra arbeten för att få referenser.
Därefter går vi för att hälsa på NIna på hennes jobb och då fick vi även prata med chefen som helt otroligt ANSTÄLLER BÅDE MIG & EMELIE! VILKEN LYCKA! Oh herre vad glada vi är! Även om vi bara får börja på halvtid så känns det sjukt bra. Vi kommer tjäna ca 145 i timmen + OB-tilllägg vilket känns nice.
Så Emelie och Nina ska jobba i färskvarudisken, och som Emlan precis sa
-"Jag ser mig själv som en styckare" HAHA!
Medan jag skulle vara golvare(???) Med med andra ord sitta i kassan och vara ute i butiken. Inte för att jag har koll på de norska pengarna än, men det ska nog ordna sig,

Men det finns ett problem vi har inte varit vid likningskontoret och fixat skattekort, så det bestämmde vi oss för att fixa med en gång idag. Men då skulle vi ta tunnelbanan från Slottsparksgate till Töjen vilket vi inte åkt förut. Vi kom iaf på tunnelbanan och kom underfund med att vi åkte mot rätt håll, frågan var bara när vi skulle av för de sa aldrig vilken station man var vid. Så ja vi gick av vid en station för tidigt och gick runt och visste inte ritkigt vart vi var men rätt fort kom vi på att det här var heeeelt fel. Så vi gick ner igen, tog tunnelbanan, kom fram till rätt dvs Töjen och började fråga folket vart likningskontoret var. Meeeeen, det var stängt så vi ska dit i morgon till klockan 9 för klockan 10 börjar vi. & det dåliga med det är att min en kompis som varit på likningskontoret förra veckan fick vänta i 3 h. Fun. Vi får hoppas att allt går snabbt och smidigt så att vi kommer i tid till jobbet.

Ikväll väntas middag med tjejerna sen ska vi mysa framför någon bra film, kanske att det blir "what happens in vegas".

/L

Happy face

VI HAR FÅTT JOBB!!!
FY FAN VAD GLAD JAG ÄR NU!Oslo

Nu är jag och Emlan färdiga för en dag på stan, Nina är på hennes sista dag på jobbet och hon slutar vid 18.00. JAg och Emelie har en massa saker att göra idag så vi har lite bråttom ner på stan. & det bästa är att idag skiner solen för fullt! Så man kan knappt tro att det över huvudtaget regnet något igår och i natt.
Jag är så lycklig över att slippa skolan, slippa alla måsten, slippa läxor, prov mm. Vi bara är, vi har det så fruktansvärt bra och njuter för fullt.

Nu ska vi kila ner på Karl Johan och Akerbrygge!/L

Time to sleep/L

I will always have you

Jag trivs här, det gör jag verkligen. Jag är med de tjejerna man trivs så enormt bra med och vi har så enormt roligt tillsammans och här i Oslo är det så fint. Det är så skönt att vi trivs med allt och med varandra.
Men jösses vad jag saknar Gotland ibland, och inte tala om min familj och alla andra, det finns så många på ön som jag bara vill träffa nu verkligen! Men om 10 veckor är vi hemma igen. Det är rätt snart ändå./L

Save my night

Oh herre vad ont jag har! Har knaprat ipren nu och om det inte hjälper snarast så dör jag. Sen så är jag så fruktansvärt varm så det finns inte jag har halsduk på mig än så det kan ju bero på det men det känns bra att ha det när man känner sig som en sjukling.
Måste må bra måste må bra måste må bra nu!

Nu ska jag lägga mig och vila en stund medans mina flickor gör pannkakor med sylt på till oss, dom är verkligen bäst!
All kärlek till dom!

/L

Nina

Haha Nina är så himla skön! Hon sa upp sig från jobbet redan idag! Hahaa! Men men det är bra att hon säger nu med en gång att hon inte ville. Men iaf så ringde hon nu till oss och berätta det men det var inte det enda hon berätta, vår älskling har nämligen gått vilse ute i regnet, haah stackarn. Hon är för rolig.

Så förhoppningsvis hittar hon ett gatunamn så hon hittar hem snart för jag är hungrig och vill gå och handla mat.

Later!

/L

Linnea KlintstenHon är helt galet vacker! Hon finns alltid där för mig.
 Hon är snäll, och uinderbar med andra ord är hon helt enkelt komplett!

Neoh.blogg.se

Radiohead

Jag känner mig ganska soft nu faktist. Ligger i min och Ninas säng med datorn i knät och äter vit choklad, som för övrigt är den godaste chokladen och lyssnar på the vocie. Emlan ligger i henns säng och tar en powernap, vi väntar ivrigt på att Nina ska komma hem, eller ivrigt var ju att ta i men vi väntar iaf.

Chattar med min lillebror Andreas nu och han berättade att hela familyn kommer hit den 18-20 vilket vi ser fram emot!! de ska bo vid slottsbacken så med andra ord precis där vi bor !

Jag är mycket glad!


/L

Gutt & Jente

Glömde nämna att vi ska ut och leta vänner på fredag kanske, det ska bli intressant. För just nu är det jag, Emelie och NIna som hänger på heltid, och inget ont med det men lite norska vänner vore skoj också, så på fredag ska vi ut på stan och vara sociala.  Och forhåpning bli vi noenlunde bedre på norskan.

Sen så måste vi träna på att säga många positiva saker och negativa saker om oss själva inför kommande intervjuer.

/L

Summer

Jag saknar sommaren! Det här sommaren var så himla, bra mysigt och bästa på alla sätt. Visst älskar jag de andra sommrarna med men den här var annorlunda för jag tillbringade den mest med mina vänner och jag och min favoritsyster flyttade till stan.
Även om sommaren inte bjöd på kanon väder förens i slutet av juli var den great. Jag och mina vänner var lite för mycket ute på krogen och spenderade våra pengar, men kul var det. & glada under tårna behöver jag kanske inte ens nämna att vi var mycket i sommar. Bad, stan, fester, resturanger, fik, bilturer, sol, shopping, är en bara en del av alla underbara saker.


MEEEEN.

- Höst är mysigt också

powernapJag och Emlan är helt slut så nu ska vi få i oss lite mat och sova lite så vi får lite energi.

NINAHoppas att det går bra för dig idag!
All lycka önskar vi dig :)


/L

Arbetsintervju

Herregud vilken morgon!! När vi väl skulle ta oss till Akerbrygge idag så tog vi en annan väg som vi aldrig tagit förut (smart gjort när man ska på arbetsintervju) men tur nog kom vi fram klokt iaf.
Väl utanför ica så fick vi vänta och vänta innan de öppnade affären och när de väl gjort det fick vi vänta återigen pga att det var fler som skulle vara med och intervjua sen.
När vi väl skulle bli intervjuade fick vi gå ner till personalrummet och sitta där alla 3 tillsammans med chefen. Det var så sjukt nervöst så jag hade verkligen ont i magen. Men iaf frågor som kom unde intervjun var bland annat,

"varför sökte du det här jobbet?"  "Säg två positiva och en negativ sak om dig själv"  "Röker, snusar eller dricker du?" "Hur ser det ut i ditt jenterum i sverige?"  "Nu ska jag hem på middag hos dig och jag ska då få 3-rätters, vad bjuder du då på?"

Hahah jag var sjukt dålig för jag kom inte på någon bra sås, för på min middag ville han ha fisk, och jag menar jag AVSKYR fisk, äter aldrig någonsin det. Aja det roliga är iaf att Nina fick börja jobba i köttdisken med en gång, haha! Han hade svårt att anställa oss alla 3 pga att alla vi tre åker hem till jul, men när han fråga om vi kunde komma tillbaka efter jul sa både jag och Emelie "ja" men hur det blir med det är frågan.
Det som är tråkigt är att det kommer in 20 pers varje dag och söker jobb och han skulle ha 5 intervjuer idag och han ska bara anställa 4. Så kanske att någon av mig och Emelie får jobbet, men vi vill båda två att båda ska få det!! Så vi håller tummarna för fullt.

Chefen ska iaf ringa både mig och Emelie i eftermiddag och berätta hur det går och isf om vi nu får det ska vi jobba ikväll. Nina slutar 19.00, så då får hon allt berätta om henns dag.

Nu ska jag och Emelie äta lite.
Ciao!

/L

God morgon!

Nu ska vi på arbetsintervju och vi är sjukt nervösa! Vad gör vi om vi inte förstår samma mening efter 3 ggr tex?
Jag lovar att jag kommer sabba det, jag lär väl säga något sjukt dumt för det brukar jag ju vara rätt bra på. Nej hu nu måste vi kila ner till Akerbrygge.

Berättar sen om hur det gick...

/Linda

Nighty

God natt folket! I morgon väntar en ny dag i Oslo och även en arbetsintervju spännande nog.

/L

Töjsen håvar in


OsloHahaa, datorerna används fullt ut.

Oslo

Idag gick vi upp i betydligt mycket bättre tid än igår med andra ord kvart över tio. Jag kom då på att jag glömt att skriva 0046 framför alla telefonnr så gissa vem som fick sitta och ändra det sådär på morgonkvisten på ca 50 cv och 50 personliga brev.. well, det gick rätt okej, även om jag inte ändra på alla för det orkade jag helt enkelt inte.
Klockan halv 12 hade vi bestämmt att vi skulle gå ner på stan men eftersom jag och Nina är med tar allt minst en halvtimme extra så ja efter dusch, sminkingar och frukost var klockan över 12 och vi begav oss ner till staden och köpte nya simkort och kontantkort så mitt nya mobnr är 0047-94205950.
När vi fixat det så begav vi oss till burger king för att skriva till våra nya mobnr på alla cv´n osv.  Jösses vilket jobb det var..
Men när även det var fixat begav vi oss till Aker brygge galleria och började vårt jobbsökande och lämnade ett antal cv i över 20 butiker. Vi lämnade det bland annat till en massa klädesbutiker, caféer och en ica affär. När vi lämnat våra cv till ica så sa de att de skulle höra av sig, och 5 min senare ringde dem haha! Så i morgon klockan 9 ska vi på arbetsintervju och det ska bli skoj! Det som är synd är bara att vi anatr att de bara söker en personal, för egentligen vore det bäst om vi alla fick på samma, då hade vår dröm isf verkligen gått i uppfyllelse.
Norskan som jag har haft svårt med funkar nu! Även om jag inte förstod något av de från ica sa (tur nog att de hade pratat med Nina innan) så förstår jag iaf folk som pratar med mig face to face eller iaf oftast kanske jag ska säga.

Efter att de ringt vart vi så glada så vi bestämmde oss för att fira det med latte vilket behövdes med tanke på att vi inte dricker något kaffe alls nu eftersom det inte finns någon kaffebryggare i vår lägenhet.
Nu har vi precis ätit lite kvällsmat så ikväll ska vi se filmen mamma mia vilket vi ser fram emot.


/Linda

Kos dere!

Det har varit en lång med en härlig dag, men nu väntas sömn för det lär behövas inför morgondagen.
God natt folket.

/L


Bästabästa


Jag älskar Entourage, det är bland de bästa serier som gjorts. De programmen är på väg att laddas hem från datorn. Ska vi se nu med tanke på att vi inte kan sova pga vår långa sovmorgon idag.
Ska bara koka lite thé och fixa blåbärssopa först.

Love/ L

Ni, Em, LiFör snart ett år sedan åkte vi tre till cypern, ayia napa.
Nu sitter vi i Oslo och har haft en mysig kväll.
Jag trivs så bra med de här tjejerna!
& nu har de äntligen fixat
blogg också.

All Kärlek till dem


Lillasyster
..jag saknar dig verkligen, det gör jag

Oslo

Idag har det varit en grymt skön dag. Det hela började som sagt med en skön sovmorgon, sen har vi bara tagit det lugnt. På eftermiddagen bagav vi oss ner mot centrum där vi kollade i akerbrygge galleria sen så har vi gått runt och lärt känna staden lite. Det är verkligen jätte mysigt här och helt tvärtemot sthlm. Inge stress bara härligt lugn, mysiga gatot, cafeer mm.  Typ som Visby fast ändå inte. Ja just det ja nu vet vi att vi bor snett bakom slottet i Oslo, vilket är tur eftersom vi har noll lokalsinne ännu:P
Vår stadstripp slöt vi med att sätta oss på hard rock café och dricka lite latte. Det behövdes, och det var verkligen grymt mysigt! Vi satt och pratade om en massa grejer så som tex vår högstadietid på roma, vår tripp till cypern och allt skoj vi gjort tillsammans.
Ja och vår hemlängtan har lagt sig lite, eller mycket rättare sagt, vi ska inte åka hem i morgon även fast alla 3 ville det igår och i morse, vi har bestämmt oss för att klara det här och så ska vi väl skriva på kontraktet för lägenheten med antar jag.
& sen så lär de här månaderna gå¨grymt fort!

Det blev inte mycket till söka-jobbb-dag idag, men det behövdes med en soft slappar dag. Så i morgon ska vi fixa mobilerna så att mitt svenska nr försvinner i 3 månader och så fixar jag norskt. Sen ska vi söka en massa jobb verkligen.

Ikväll lagade vi pasta carbonara a la Emelie-Nina-Linda, vilket blev ett mycket gott resultat! Nu ska vi se film "The notebook" den filmen är grym, såg den för första gången för ett antal veckor sedan när jag var hemma hos Oliver och det ska bli mycket mysigt att se den med mina tjejer nu.

Ha en trevlig kväll folket, för det ska jag ha!

Love/ Linda

Oslo

Här är lite bilder från vår lägenhet i Oslo, men biold på vårt rum osv kommer en annan dag det ser för tillfället hemskt ut med alla våra resväskor mm.

 


Oslo

Ja nu har vi varit ute och handlat en massa mat, så som ost, bröd, ägg, mjöl, papper, mjölk mm. Det som är dyrast här är kött, så ja vi lär inte få i oss några proteiner överhudtaget nu när vi är här. Men o andra sidan gilar jag inte kött så mycket så det kommer gå bra. Vi åt frukost nu som först, det blev lite sent men så kan det gå.
Det lilla vi sett av Oslo hittills gillar vi, det är jätte fint! Vi kommer nog att trivas här. Det allra bästa är att jag prata med mamma och pappa idag! Jag saknar dem så sjukt mycket, även fast när vi bodde i stan och jag ibland inte träffade dem på över en vecka så var det annorlunda eftersom vi var i samma land och på samma ö. När jag prata med dem berätta de en underbar sak, min underbara familj ska komma hit!!! Jag är så himla himla glad! Så de ska komma hit någon helg men när är inte bestämmt men det känns verkligen jätte bra. Så ska de ladda hem skype så att vi kan prata över datorn för det är så fruktansvärt dyrt för mig att prata med dem på min mobil.
Nej nu ska jag gå och umgås med mina tjejer framför teven sen ska vi ut och gå här i Oslo.
/Linda

Oslo

Det blev rätt mycket sömn inatt ändå, gick isäng runt halv 1 tiden och vakna idag vid 12, det var behövligt.
Nu ska vi väl gå upp och äta något och därefter bege oss ut på stan. Det bästa är att jag är med mina tjejer Emelie och Nina, annars hade det aldrig gått då hade jag suttit på flyget hem vid det här lagret.
Jag hopppas verkligen att det här kommer bli bra


Jag saknar min trollunge


Vad har jag gett mig in på?

Det blev väl noll sömn i natt för min del. Var ute på landet igår och sa hejdå till familjen och det var mer känslosamt än jag trott, mamma krama om mig och grät, jag började då gråta också. Därefter körd emormor och morfar mig till pappa som var ute och arbete och när jag krama om honom grät jag som om jag vore 5 och skulle sova borta över helgen för att de skulle bort. Usch, fy, blä, jag tyckte det var jobbigt allting, verkligen allting.
Natten blev det noll sömn. Satt och vänta på Malin som kom med båten klockan 12 på natten sen såg vi film till klockan 4 på morgonen sen var jag tvungen att försöka sova..

06.00 ringde väckarklockan och då duscha jag och packa det sista, därefter kom Nina, upp och hämta mig, mina resväskor, min stora handväska och dator. Det kändes som om jag packat liiiiiite för mkt men det brukar jag ju alltid lyckas bra med.
Väl när vi kommer upp till hamnterminalen ställer vi oss i kö men sjukt nog även fast vi stod typ först och bytt kö ett antal ggr så kom jag och Emelie på sist på båten, hur det gick till har jag ingen aning om.

På båten gunga det men vi kom fram till slut iaf, därefter åkte vi tråkbussen till cityterminalen och där gick vi med våra jädra väskor och fastna överallt. Men tillslut fick vi tag i mat som vi var tvugna att ta med sedan skulle vi på bussen till Oslo, OSLO liksom! Vi var verkligen påväg nu.
Men jag hade självklart inte med mig någon biljett för det hade jag inte skrivit ut och inte heller smset som jag fått, så jag fick egentligen inte åka men jag lyckades övertala honom iaf tack o lov.

Väl på bussen sov jag heeeela resan mellan sthlm-karlstad men det behövdes med tanke på den lilla sömn jag haft i natt. När vi kom fram till karlstad var det bussbyte, där blev busschauffören sur eftersom jag inte hade biljett och sa att jag skulle lära mig att kolla upp sånt innan mm. Men helt seriöst så har jag haft mycket att tänka på även om det var grymt klantigt. Vär på bussen fick jag sitta med någon främling medans Emelie och Nina satt framför och sov. Jag däremot satt och grät sjuuuuklt mycket. Fick en så enorm hemlängtan och jag har bara varit borta under dagen liksom. Hur detta ska gå är frågan. Men som Linnea och Markus sa så känns det nog bätttre om några dagar när vi fått mer rutin osv.

När vi kom fram till Oslo, kändes det bra för de vi skulle bo med är helsköna! & lägenheten är grym! Den är jätte fin verkligen. Men när vi kom hit ringde jag hem direkt och prata med mamma och jag ville verkligen bara hem till henne och pappa, mina syskon, och ALLA.

Ja sen satt vi oss vid våra datorer och sen satt jag och Nina och grät i kör, haha shit vad patetiska vi verkar, Men oj vilken hemlängtan vi har i mellanåt. Ja sen mitt i gråten så börjar jag skratta åt Nina för hon är så söt, sen skrattar vi sen gråter vi, men så är det ibland, eller är det möjligtvis bara tjejfasoner?
Nej men grejen är den att fram til jul har jag tyckt att det var jätte kort tid, men nu när man tänker efter är det ju i några veckor o så länge har jag aldrig varit borta.

I morgon väntar en söka-jobb-dag, köpa grejer till lägenheten på ikea, fixa abonnemanget, ja gott folk jag ska frysa mitt abonnemang pga att det blir så dyrt sen skaffa norskt kontantkort och med det får jag alltså ett nytt nummer, men jag återkommer mer om det.

Nej nu ska vi bädda ner oss och kolla lite film tror jag, sen måste jag äta ett äpple för mer har jag inte och jag har inte ätit ngt alls efter lunch och det är inte okej.

Jag längtar hem men jag ska fan klara det här!


Jag återkommer i morgon om vår tripp i Oslo.

Nattinatt
/Linda

2008-03-18

Den här Damen, min syster är väldigt speciell. Hon är vackar, helt underbar, men samtidigt världens jobbigaste. Det är helt otroligt vad lika vi är i sättet, jag kan bli galen på henne, och hon på mig i guess.. Men vi har det mycket roligt tillsammans. Det är med henne jag kan vara med själv, det är med henne jag kan vara fulast i världen utan att hon bryr sig, det är med henne jag kan vara barnsligast i världen och hon tycker att jag är huuur jobbig som helst men älskar mig ändå (förhoppningsvis).
Det vi gör är det inga andra gör, det vi gör är det roligaste i världen,
för ingen har det som vi har.


Malin, vi säger det inte så ofta till varandra
men jag hoppas att du vet att
jag finns alltid här för dig
som den blomma som planterades
för att alltid växa upp bredvid dig

vi har våra bråk
vi slåss med knytnävar och hårda ord
som ofta slutar med tårar, ord, skratt, kärlek
dom få kramar vi ger varandra
dom betyder oerhört mycket
syskonkärlek Malin, syskonkärlek

Förstår du vilken tur vi har haft?
 att få växa upp med en människa precis bredvid dig
Malin, vi är ju dom ända som förstår
skämten, tecknen, orden, tankarna
jag skrattar ofta med dig
med dig delar jag med mig av allt
Malin, du betyder så mycket för mig.Jag kommer sakna dig något så fruktansvärt mycket...

Ångest

Jag har sett fram emot att flytta så mycket! Men ibland känner jag bara att jag inte vill.. Jag vill vara här på Gotland, fina underbara Gotland, trots alla rykten, en del elakt folk med mera.
Men egentligen, finns inte det överallt?
Jag har nog aldrig uppskattat Gotland så som jag gjort i sommar. & Nu har jag nog ångest, jag är nog lite orolig att allt inte kommer ordna sig, att vi inte kommer lyckas med det vi vill.

Men huvudsaken är väl att vi tror på oss själva och det ska jag banne mig börja göra nu..


-

I förrgår hade Malin förfest i vår lägenhet, och det var inte bara hennes tjejkompisar utan iprincip halva IBK´s 92 killar var också där, + folk som varken jag eller Malin viste vem det var. Ja så vi var sammanlagt 24 pers hemma hos oss. Och i all fylla satt jag och studerade deras fyllesånger. Vår käre granne klagade vilket jag förstår mycket väl men JAG gick och bad om ursäkt för min SYSTERS förfest, så det är väl rätt lugnt nu.

Igår var det först en depp-kväll men den blev senare mot kvällen mycket lyckad.
Det började med att jag var seg som vanligt och inte kände för att varken sminka mig, byta om eller dricka överhuvudtaget. Under tiden jag funderade på vad jag egentligen ville göra på kvällen så kom Ella, Emelie, Nina, Louise, Julia, Victor, Joel, Tingan mfl. Ja så tillslut när jag kommit underfund med att jag skulle gå ut bytte jag om och fixa mig. Men det tråkiga var att det bara att Ella, och Louise inte skulle med, för Ella skulle jobba och Lousie skulle till landet. Det blev en trevlig kväll trots allt även om Malin körde ut oss ur lägenheten vid 23.00 pga att hon skulle med båten i morse så då åkte vi hem till Frida för att sedan bege oss ner till hp,
Väl på hp var det mycket folk roligt nog, och jag träffade många trevliga tjejer jag inte träffat på länge vilkt var mer än uppskattat!


Något som ömmer idag är mina fötter, varför plåga sina fötter med dessa klackar???
& man ska framförallt INTE gå i klackskor dagen efter en utgång!

Nu har jag packat ihop alla mina grejer jag ska ha med till Oslo och flyttat ur ALLA mina grejer ur lägenheten.. Jag vill inte flytta ut ur lägenheten för det betyder att jag måste bo på landet när jag kommer hem från Oslo, visst inget ont om landet men det är så svårt att ta sig överallt då.
Nu ska jag gå och umgås med min familj i några timmar innan jag ska bege mig in till staden igen. Sen så kommer mormor och morfar hit och så ska jag säga hejdå till min gammelfarmor, resten sa jag hejdå till på min födelsedag.


/Linda


1 okt

Mitt liv handlar nu om städa, damma, putsa rutor och baka eftersom jag inte jobbar något, Men jag ska inte klaga för mina dagarna går fort iaf. Igår blev det chokladmuffins till mig och Malin och så storstäda jag och putsa rutorna för morfar var och satt upp en ny persienn, vilket behövdes. 
Idag vaknade jag vid kvart i 7, kvart i 7 liksom?? Vilken normal människa vaknar så tidigt när man är ledig? vad som hänt har jag ingen aning om. Men iaf så gick jag upp och dammsög  i morse sen bakade jag scones till mig som frukost och efter det påbörjade jag citronpajen som jag ska bjuda på ikväll till tjejerna.
När jag duschat och gjort mig klar kom min mor in med en påse med mat, för det behövdes mer än väl för vårt kylskåp var halvtomt. Därefter begav jag och Mamma oss ut mot landet där lämnade hon mig hos Emelie så idag har det varit en mysdag med Emelie & Nina.

På söndag går resan till Oslo, först båten tidigt på morgonen och därefter beger vi oss till Oslo klockan 13.00.
Tack o lov är det bara 4 dagar kvar.

/Linda

-


Vilket liv Gotland har!

RSS 2.0