Honom saknar jag



Igår kom jag iväg sent till Johannes, var där vid 12-tiden för det var betydligt mycket mer att städa än vad jag trodde.. När jag kom dit fick han en liten present sen började vi se Twilight, men eftersom båda var trötta såg vi inte färdigt den utan gick isäng runt halv 3 tiden.
Eftersom varken buss, eller trikk skulle gå så tidigt på morgonen så var J snäll och ringde för att beställa taxi åt mig till 05.40. Så med andra ord blev det inte många timmars sömn inatt.
När jag var påväg att somna sa J "Jag kommer sakna dig Linda", då kände jag mig fulländad, och kunde somna gott även fast det kändes fruktanvärt att jag skulle åka ifrån honom.
När jag och Johannes skulle säga hej då var det lite jobbigt och när jag satt mig i taxin kom jag på att det vi nu inte skulle ses förens den 4e maj..
När jag kom fram till flygplatsen var jag trött, ledsen och saknade J så jag satt och grät på flygplatsen (ovanligt för att vara mig? njaa).
Väl på flyget satt jag och sov hela resan skönt nog men idag har jag varit på gympa med Nova (kusinen 3 år) och lunchat med min moster Anna, Nova och Lilly (10 mån), det var jätte mysigt!

Nu kom min kära familj hit, vilken lättnad, som jag saknat dom! Nu är det bara min syster jag ska träffa men det gör jag på onsdag.

Clean

Nu blev jag färdig med städningen, det är bara lite saker ute i köket jag ska fixa i morgon när jag slutar jobbet.
Jag måste egentligen sova nu eftersom jag ska upp vid 7 i morgon och tvätta (lockande nog), men jag kommer inte kunna somna när jag ska sova själv.. Aja efter ett antal lugna låtar så somnar jag förhoppningsvis.

Eftersom de jag hyr lägenheten av inte kan skjutsa mig i morgon till Johannes med all packning så har J sagt att han ska komma hit och hjälpa mig när han slutar vid åtta. Så det passar bra för då hinner jag duscha, packa det sista, och städa det resten innan han kommer och hjälper mig snäll som han är !

Nej bedtime var det ja.

Big problmes, aight?

Så trött som jag är på mitt hår nu var det längesen jag var, jag avskyr att se det i spegeln, usch.
Jag har alltid haft samma färg på håret, alltid haft samma längd, eller ?

8 år var jag och mor min inbillade mig hur fin jag skulle vara i kort kort hår, för det skulle rama in mitt anikte så fint! Mm, jo, eller hur.. Jag grät hos frissan, jag grät när jag kom hem, jag grät i flera dagar och var arg på mamma för att hon övertalade mig till det.

När jag gick i sexan ville jag vara pippi långstrump (eh, var jag sen med att se på pippi eller vadå?). Ja så inte nog med att vara konstig så gick jag och färgade håret oranget, galen tjej, ehm ja. Snygg var jag iaf (tyckte jag då). OBS ståltråden i flätorna var ju ett måste!

Efter det har mitt hår sett likadant ut som det gör idag och jag gjorde aldrig någon som helst färgning. Men en månad innan balen ville jag slinga mig lite blondare öven fast jag är blond naturligt och egentligen inte behövde det då, men jag blev faktiskt fruktansvärt nöjd, så att slinga blev min grej för det gjorde jag innan jag åkte hem för att fira jul också.

Ja idag ser jag ut som en tråkig rishög, men snart åker jag till värmen och då kommer det bli solblekt och mer slitet men jaja, jag får väl klippa mig innan jag åker, eller kanske man vågar på sig en frisör i thai? Hm.

 I-LANDS PROBLEM LINDA!

Så nu fick mitt hår ett inlägg i min blogg, ofta folk vill läsa om det. Äsch, over and out

Näst sista dagen

Jag är så sjukt stressad. Jag har bara packat en av mina resväskor, jag ska ännu dammsuga, skura golvet, plocka bort all mat, tvätta, och flytta alla mina grejer hem till Johannes.
Men idag är det jobb mellan 15-21 och imorgon 10.30-18.30 så ikväll ska jag packa den andra väskan plus en till väska, plocka undan lite mat och försöka hinna dammsuga (wish me good luck).
Imorgon har jag fixat så jag har tvättid mellan 7-10, och 10 måste jag ta bussen til jobbet. När jag kommer hem från jobbet ska de jag hyr lägenheten av (förhopningsvis) köra mig och alla grejer hem till Johannes så jag slipper ta trikken, men då får jag förhoppningshjälp av J, men det vore betydligt mycket skönare om jag kunde åka bil hela vägen eftersom det är så mycket grejer..

Ikväll ska jag sova ensam för fösta gången på en och en halv veckas tid för jag måste verkligen städa och så, sen skulle nog inte J uppskatta att bli väckt vid 7 för att jag ska upp och tvätta.

Nu måste jag springa till bussen!!


sista veckan

Nu är det inte många dagar kvar i Oslo. Ska springa till bussen nu!

Later


Det var partylördag, och några drinkar senare var vi snyggast i världen.

 


Kvällen började hemma hos Nathalie vid marienlyst (jag hittade med en gång, tro det eller ej!). Där blev det ett antal cider, champagne och en shott. Sen bar det av ner mot stan i snörusket.
Eftersom vi inte är 20 någon av oss (än) så kommer vi egentligen inte in på så många ställen, men första stället vi testa att komma in på gick! Så vi var på Living Room och dansade i några timmar innan vi begav oss hem. Eller mot majourstuen rättare sagt för de skulle hem och jag skulle bort.
Det var en mycket trevlig kväll och det tackar jag Nathalie och Emma för (O Josef som var med på Living room).
Ps tack för att ni hjälpte mig att komma ifrån äckel, desperata, fula, otrevliga killar Ds





elva minuter

Jag lever nästan aldrig i nuet, jag tänker alltid tillbaka till något eller fasar eller längtar till vad som ska hända. Nej nu ska jag leva dagen(arna) som om det vore den första (eller den sista).

(Elva minuter)

Lördag

Jag är så fruktansvärt glad :)

& inte nog med det så är det lördag, och det här ska bli en kanonbra sista lördag i Oslo! Ska hem till Nathalie och Josef sedan får jag se vad som händer, om det nu blir utgång eller vad.

Snart är jag hemma igen och det ska bli så fruktanvärt kul! Även om jag absolut inte vill på samma gång.

Dusch, party, sen en sömn att se fram emot med närhet.



/L


Freedag

Igår efter jobbet så var jag och en och åkte pulka, högt upp i Oslo. Det såg verkligen ut som fjällen där, det var hur fint som helst med all snön. Vi tog t-bana upp dit och det tog ca en halvtimme upp dit till voksenkollen tror jag det hette? Väl där hyrde vi kälkor som vi skulle ha race med ned för backen. När vi hyrt kälkorna var vi tvungna att åka en station till (slutstationen) för att åka nedför, och det var som värsta banan så man var tvungen att styra med fötterna när kurvorna kom, och ja noll kontroll som jag har så fortsatte jag rakt fram öven fast banan svängde så ja jag var vit enda upp till magen med snö.
När man kom ner till slutet av backen var man tvungen att ta trikken upp igen och det var hela 5 stationer upp så det var en lång backe kan jag lova er! Kul var det, och jag är glad att ja gahr sett lite mer av Oslo nu än bara centrum även om det bara var en snöbacke :)

Idag har jag varit sjuk så jag har varit hemma från jobbet, hade nämligen fått uvi. Det suger så fruktanvärt mycket och egentligen borde jag ta mig till legevakten för att få penicilin men jag tror på koncentrerad citron som jag nu dricker för fullt och mängder med vatten, så i morgon ska jag allt till jobbet!
Vid två tiden begav jag mig trots uvi ut för att ta t-banan från carl-berner till grönland för att sedan leta reda på skattekontoret och det var det sjukaste jag varit med om. Visst jag har inte så bra koll på oslo förutom nere vid aker brygge, karl johan och några fler ställen men nu var jag helt lost. Så jag frågade ca 5 affärer efter skattekontoret men eftersom det precis flyttat från töyen så var det inte så många som visste vart det låg någonstans, men efter att jag frågat ytterligare 15 pers så kom jag fram.
Som tur var kom jag fram 5 min innan det stängde så jag  hade med andra ord yrat omkring i en timme, men jag skrev i alla uppgifter och grejer sen var det raka vägen hem och kura ner mig i soffan med en filt.

Har pratat med Nina idag också och det var skönt att höra hennes röst. Jag har nu kommit på att jag pratar med antigen henne eller emelie nästan varje dag, men det är skönt :)
Pratade även med mamma som sa att de åker till fjällen redan på söndag, sen när jag kommer til sthlm ska de nog komma förbi och hämta en av mina resväskor så jag slipper ta allt när jag ska åka hem. Sen har de fixat så att vår familj och familjen Waktel ska bowla den 6e feb tror jag det blir och så ska hela familjen gå till ett mysigt fik på söndag för att "fira" att jag kommer hem. Ah, det ska bli så skönt att komma hem till alla!

Ikväll blir det en lugn kväll med lets dance, sen ska jag bort :)



Snart åker vi till värmen, bara vi tjejer och vi ska ha det så fruktansvärt kul!
26 dagar kvar sen ska vi bara ta´t lugnt i 2 månadet, det låter galet bra.




Tänk till

Har precis varit inne på en blogg som heter http://singelpappa.blogg.se/ som jag hittade på Erikas blogg. Jag kunde inte sluta läsa om det fruktansvärda han varit med om.
Det fick mig verkligen att tänka till. Tänka på hur lycklig jag är som har alla som står mig nära, min familj, min släkt och mina vänner. Jag är fruktansvärt lycklig och ska egentligen inte klaga något mera eller vara arg för att tex, mina föräldrar tycker att jag ska göra det eller att jag ska göra så. Jag ska sluta ta alla för givet och istället uppskatta alla som finns runt omkring mig och som bryr sig om mig.
Det finns så otroligt många människor i mitt liv som borde hyllas, hyllas för att dom är dom. Alla är underbara på ett eller annat sätt och jag är lycklig så fruktänsvärt lycklig för allt jag har. Tack för att ni finns.

Citat från "singelpappans" blogg.

"DET ENDA JAG BER DIG OM ÄR ATT... STANNA UPP
OCH FUNDERA OCH UPPSKATTA DET DU HA
R"

Elva dagar kvar

Nu är jag inne på min näst sista vecka i Oslo innan jag beger mig hem. Så denna helg blir alltså den sista, och tråkigt nog har jag inte en endaste plan förutom att jag ska jobba ett 6h pass på lördag, 14-20.
Tjejerna på jobbet tyckte att jag kunde ha en fest här i lägenheten eftersom jag bor själv, men jag är konstigt nog inte så jätte taggad på det men vi får se. Det brukar ju bli så att man blir party sugen när lördagen närmar sig iaf.

Igår hade jag en enorm hemlängtan, ville verkligen bara hem! Jag antar att det berodde på att jag var ledig och att alla andra jobbade så det blev tidigt isäng. Jag gick isäng direkt efter att jag sett "twilight" som förövrigt är en rörande film, och jag grät en skvätt för att jag inte har en sådan man i livet som var så bedårande, töntigt nog. Så vid 21.00 gick jag isäng. men även fast jag fick ut en massa timmars sömn så är jag ändå galet trött nu så ja det blir tidigt i säng i kväll också.

Imorgon är det jobb 8-16 och på fre 8-18 men jag måste prata med Erika i morgon för jag måste till Likningskontoret och fixa mitt skattekort annar drar de 50% i skatt den här månaden och nästa och det funkar inte. Så på fredag ska jag bege mig dit och fixa det så antingen får jag byta tid med någon eller byta så att någon tar mitt pass.

En ny resväska är också ett måste eftersom en av mina stora resväskor gick sönder på vägen hit pga all packning. Jag orkar verkligen inte bege mig ut på stan och leta reda på någon bra, och jag orkar inte fylla i en massa papper på likningskontoret heller för den delen. Fast just nu ikväll är det väl inte så mycket jag orkar..

Nej nu var det slut på allt "inte-orka-göra-något" god natt!

Ge mig lite sol och vårkänslor tack.



























Hon får en alltid glad


-

Jag vill hem :(

Kejnomannen



Alla vi som är från Gotland blir oftast eller ska jag säga Alltid kopplade till Keno. Jag vet inte hur många gånger jag har fått förfrågan att säga,

-Kejno de e lett o vinneeee!
-Den rätte vinnardragningen är..... ÅTTIÅTTE


Ja för nummer åtta verkar vara ett roligt ord på gotländska enligt fastlänningarna. Dom säger att vi säger ÅTTEEE, men jag har då aldrig sagt åtte? Så jag tog mig faktiskt tid en dag att se "Kejno" för att se om de nu sa "åtte" men nej, så jag vet inte ritkigt vad fastlännigarna har fått för sig? Kanske att de kopplar alla ord vi säger med E på slutet helt enkelt. Så "åttiåtte" är favoriten, och såklart "min röde klänning är söjt". Ja för "röde" och "söjt" är ju för himla gulligt.  Så ibland när någon ropar "söjt" Så menar de någon av oss gotlänningar och då är det bara att reagera och förstå att de menar mig/dig/oss (när man inte är på Gotland såklart).

Alla vill hela tiden att jag ska prata och säga massa saker på gotländska OCH sjunga! Ehm, de få gotländska visor jag kan lärde jag mig på lekis med de hänger med.

-"Åh gotländska är så himla gulligt och härligt! Jag skulle också vilja vara gotlänning"

Mm, det är skit kul att folk kommer fram och säger att man ska säga,
-Man får inte kisse på ringmjuren

Men ja vi är alla omtyckta från Gotland!

Men under min tid nu här som ensam gotlänning i Oslo (som jag känner) så har folk som jag träffat frågat om jag är norrman(?!), från Kristianstad, Skåne, norrland, Stockholm. Yes jag är tydligen Svinbra på dialeketer och språk eller så hör folket  helt enkelt inte min ljuva dialekt.

Naij, niu ska ja duschee
, ova änd aut.

Lördag söndag

Det är söndag, söndag söndag härlig söndag! Men hur kul är det att vara hemma själv egentligen? Och inte blir det bättre när man har tvättid idag heller. Och inte nog med det så vaknar jag sådär vid halv tio tiden efter en utekväll och det är inte likt mig kan jag lova, nej min hjärna är inställd på någon fix idé så jag kan inte sova.
Så en promenad i vackra vita Oslo lockar lite så det ska jag banne mig göra idag, antingen innan under eller efter tvättiden.

Kvällen igår spenderades på storgata. Jag var nämligen bjuden på fest men kände ingen av människorna och han som bjöd mig kan jag väl inte heller påstå att jag kände så jätte bra.  Men jag tänkte att man lever bara en gång så man kan alltid skaffa sig nya vänner och vem vill sitta hemma själv en lördagskväll?
Ja så iaf så skulle jag då ta mig till storgate som förövrigt ligger på grönland här i Oslo, jaha och hur tar man sig dit? Eftersom jag och mitt lokalsinne inte är så kjempebra så ringde jag ett samtal till min ex sambos pojkvän för att fråga om vägen (han är något bättre på Oslo än mig). Han sa då att jag kunde ta bussen som vi tog när vi skulle på bio, men eftersom jag fortfarande inte har ngn aning så fick han förklara vägen dit så att jag verkligen förstod och det var inte så långt härifrån som jag trodde.

Well när jag kommer fram till bussen så vet jag inte riktigt vart jag ska hoppa av någonstans men jag hade tur för att vid bussen stod en snäll man och frågade om jag var vilse för ja jag såg nog rätt vilsen ut. Han förklarade då att jag kunde hoppa av vid brugata så skulle storgata ligga i närheten.

När jag har hoppat av bussen har jag ingen aning om vart jag är så han som bjöd mig (Mr sats) kom och mötte upp mig snällt nog. Tur var det också för jag hade aldrig hittat till stället vi gick till. På festen var det helt okej, och jag hade en mycket trevlig kväll! Så jag kan inte säga mer än att jag är glad att jag gick dit.


Oslo

Har precis pratat med min kära mor som har bokat flygresan från Oslo till Sthlm den 31 jan. Det ska bli jätte härligt att komma hem en stund igen. Fast när jag kommer till sthlm så stannar jag där i ett par dagar innan jag åker hem till ön igen.
Jag har en massa skoj framför mig nu! Först de sista veckorna här i Oslo, sen ett par härliga dagar i Stockholm, därefter lite mer än en underbar vecka på Gotland igen och sen är det dags för Thailand! Flyget är bokat till Bangkok så stannar vi nog där någon dag/ar på ett hotell som heter D&D tror jag?
Efter det ska vi resa omkring en massa i thai och ha det förträffligt bra för att sedan dra oss vidare till Vietnam och därefter Malaysia och om det finns tid även Bali.
Det bästa är att jag ska resa med mina tjejer!

Nej nu måste jag bege mig till jobbet börjar klockan 14, så denna vecka har jag jobbat 46, det är riktigt bra.
Ikväll har jag inte så mycket planer ännu kanske att man skulle på en fest men jag får se och om det nu blir så.

Just det snön har kommit till Oslo!


Nu är jag riktigt ensam, och jag gillar det inte



Frida har åkt hem till skåne och beger sig till sydafrika nästa vecka. Så ja jag bor helt själv i min tvåa på stockholmsgatan i Oslo, än så länge märks det inte för det känns som om jag sitter och väntar på att hon snart ska komma hem från jobbet. Men Det var jobbigt i morse när vi vinkade av varandra.. Usch, för hej då, farväl, ciao, bye osv jag klarar inte av det helt enkelt.
MEN, eftersom jag ska tillbaka till Oslo efter resan (om det nu blir som jag tänkt) så ses vi igen!

Tomt är det dock och jag saknar, den goda maten, thé, kaffe latte, american panncakes, och alla våra samtal redan men framförallt DIG du härliga människa!

Jag vet att om man tror på sig själv kommer man långt

Just nu känns det som om det inte finns något överhuvudtaget som heter motgång. Nej allt är perfekt! Om det är någon som ska komma långt i livet så är det jag, bara jag ger mig f-- på det! Och tro mig det ska jag försöka göra ävenm om det nu skulle dyka upp några motgångar och det borde det göra snart eftersom allt har gått som en dans sen jag tog studenten.
Allt jag vill göra ska jag göra, jag ska lyckas med allt! Ingen kommer kunna hindra mig från det.

Frågan är dock bara vad jag vill bli än, men hey jag tog ju faktiskt nästan precis studenten och behöver inte sätta mig vid skolbänken än. Nej ut och resa och se världen lockar mera. Australien och Amerika framför allt. Men egentligen skulle man kanske bege sig ut på en upptäcksfärd i Europa? Ja, Paris hade inte suttit fel, och inte Italien heller för den delen, och vem vill inte åka till England och shoppa loss även om det är kostar?

Nej jobba jobba jobba så ska jag allt lyckas komma dit jag vill. Jag vet vad jag vill även om jag inte vet vad jag vill bli och att ha mål att sträva emot och det är banne mig inte illa! Världen här kommer jag, det kan ni ge er på.

Ps, Jobba på ett kryssningsfartyg i Karibien är mitt mål. Ds


20 årsdag

Jag måste vara världens hemskaste människa. jag vet att jag har ett minne som en guldfisk men helt seriöst Linda. GLÖMMER MAN BORT EN BÄSTA KOMPIS 20 ÅRSDAG!?!?!  NEJ. Usch jag känner mig hemsk, sjukt hemsk.. O inte nog med det så har jag inte hennes nummer på min norska mobil så jag kan ringa och gratta henne heller.. Nej nu ska jag banne mig ringa Emelie och ta tag i hennes nummer.
För det är nämligen så att världens bästa Olivia som fyllde 20 i fredags och de verkade ha en sjukt härlig kväll, och jag ja jag glömde, idiot som jag är.

Men jag säger nu i efterskott, Grattis min underbara!


Söndagar är underbara.

Dagen idag har varit så fruktansvärt härlig! Det började med att Frida gjorde american pancakes som vi hade lönnsirap på och till hade vi fruktsallad, har jag sagt att jag gillar att bo med den här tjejen?

Kom precis hem från kinot nu. Var och såg Australia med Frida och hennes pojkvän Victor, och jag kan inte mer än att säga att den var galet bra. Jag kommer inte ihåg hur många gånger jag grät, så så berörande var den, eller så är det bara jag som är grymt blödig (fast det visste nog de flesta redan).
Det bästa med filmen var nog alla underbara scener i Australien, oh herre vad fint det är där. Jag kan lova er här och nu att DIT ska jag.
 
Emelie och Nina! När ni ser den lovar jag att ni kommer att tänka på mig när ni hör en viss låt, nämligen vår Oslo-låt "somewhere over the rainbow". (För er som undrar sjöng jag den med min operaröst iprincip varje gång vi skulle sova)

Två bilder från igårkväll, vi var en masssa folk i en lägenhet, och det blev tyvärr lite långtråkigt så jag och Frida ida drog vidare till en annan fest, sen var det bedtime.






Nej nu måste jag sova så att jag orkar jobba i morgon, men först måste jag måla mina naglar, jag känner mig naken om händerna när jag inte har färg på dem, töntig som jag är..

Den här snyggingen bor jag med i Oslo




Ja glad ska man va!



ye

Orkar inte skriva allt i exakt ordning men det var kul igår.
-Jag är sliten idag.
-Har satt igång brandvarnaren.
-Nu ska jag duscha
-Sen är det 21-pardey som gäller (vi orkar kanske en timme iaf)

Upplopp är det på karl johan också, tårgas, brandbomber och eld i alla soptunnor var det i förrgår. Det såg hemskt ut när vi kom dit, soffor, poliser ja usch.
Idag var det demostration igen, insatsstyrkor och poliser var det i massor, jag såg en stund och lägger in bilder i morgon, har inte tid nu helt enkelt.

/L

Jag saknar dig, min vackra syster


Tursdag

Jag var helt död efter jobbet idag. Jag har kännt mig som Askungen och då menar jag inte "Askungen på en bal på slottet" utan när hon skurar och donar. För det är vad jag har gjort idag, usch.

Ikväll har jag och Frida ida gjort ceasarsallad, det var både gott och nyttigt. Nu ska vi iväg till ett födelsedagsbarn som vi aldrig träffat, wiiie.

PS. Linus du är mer än välkommen hälsningar från mig och Frida. Ds

fyra dagar framåt.

Imorgon, jobb

Fredag, jobb sen vin och ostkväll med Frida ida

Lördag, förmodligen jobb därefter 21-årskalas för Linn sedan utgång

Söndag ledig, ha mysfrukost med frida ida, på kvällen väntas bio Australia.

Yes, denna vecka blir riktigt bra.


Bedtime.

jag njuter av att komma hem från jobbet.

Jobbet har gått bra idag även fast det var ett långt pass, hela 10 timmar, men det var de värt, moneymoney.

Har precis avnjutit en underbar middag med min kära sambo, hon hade lagat kykling med god sås, grönsaker och potatis i ugnen, till maten drack vi var sitt glas rött.
Nu ska vi iväg till Kalle och Johan på wii-kväll, vi ska även ha med oss kokoskakorna med choklad som frida ida har gjort, hon är min lilla hemmafru och jag gillar det.

Nej nu ska jag klä om sen ska vi kila till dom, ha en trevlig kväll gotlänningar! Jag saknar er om jag ska vara ärlig, tom er som bara är bekanta ansikten, har inte sett någon gotlänning på hur många dagar som helst nu, känner mig lite ensam med min dialekt. Men hey folket här gillare.
 
Ciao på er

Tisdag

Idag har jag varit ledig. Har fått jätte lite tid på jobbet denna vecka, så jag har varit på jobbet idag och pratat med chefen så jag får börja 8 i morgon ist för 12, så då jobbar jag 8-18 så det känns bra. Fixade även så att jag fick lite fler tider de kommande veckorna.
Ikväll lagade jag pasta med ädelostsås till Frida ida och nu har hon gjort kaffe latte åt oss som vi sitter och njuter av.

Ikväll blir det tidigt isäng eftersom jag ska upp tidigt i morgon.

En dusch, borsta tänderna och sen bedtime är det som gäller och inget sitta-lite-till-vid-datorn ikväll inte.

/L

Resan är bokad!

Jag saknar mina tjejer på ön, allra helst Emelie och Nina  här i Oslo. Det ska bli fruktansvärt skoj att komma hem igen och träffa dom, och det är ju trots allt bara någon vecka kvar så är jag hemma igen.
Då är det bara två veckor kvar sen åker vi! Ja för mina tjejer har bokat resa nu! Vi åker till Bangkok den 16e feb, och det ska bli så himla härligt!
När vi väl är ivä'g vill jag besöka många av de underbara öarna i Thai, allra helst Koh chang för den ön är underbar. Sen vill jag även till Vietnamn, Laos, Malaysia, Bali och Australien. Vi får se hur många länder det blir.

Bilder från Koh chang januari 08







Mitt liv ser ljust ut, jag känner att jag lyckats med det jag vill,  jag trivs i mitt liv och det kan ingen ändra på.

,

God natt bloggen, god natt folket, god natt världen.


Yeej, nu gör vi som alla andra.

2008:


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Nyårslöften är skit.

3. Blev någon av dina vänner förälder i år?

Nej

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej
 
5. Vilka länder besökte du?

Hong Kong, Thailand, och Norge såklart.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?

Kan inte bestämma mig.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

28 maj, 1 juni, 5e juni, 5 okt, 20 dec

8. Vad var din största framgång 2008?

Allt

9. Största misstaget?

Jag gör för många misstag varje år, men jag slog nog rekord 08.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja

11. Bästa köpet?
Kan inte sätta fingret på det..

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hyran i Oslo

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det är lätt att få mig glad, men ja någonting gjorde mig riktigt glad.

14.Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?

Det är en hel del

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mer ledsen

16. Vad önskar du att du gjort mer?
jag är nöjd men det jag gjort

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

ägnat så mycket tid åt idioter

18. Hur tillbringade du julen?

Med min underbara familj och med släkten

19. Blev du kär i år?
Nejnejnej.

20. Favoritprogram på tv?

Gossip Girl

21. Bästa boken du läste i år?

Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

22. Största musikaliska upptäckten?
Han i café de luca (Viktors Fridas pojkväns påhitt)

23. Något du önskade dig och fick?
Allt

24. Något du önskade dig men inte fick?
Nej

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
vännerna kom hem till mig och firade, det blev middag och efterrätt därefter utgång. Firade även med släkten och familjen någon dag innan.

26. Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

Jag kunde ha slutat leta efter lyckan så hade allt varit bra.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

Stack inte ut.

28. Vad fick dig att må bra?
Underbara familjen och vännerna, allra helt Em&Ni under vår tid i Oslo.

29. Vem saknade du?

Familjen och vännerna på ön.

30. De bästa nya människorna du träffade?
Frida-Ida, Emelie Tenho, Sandra, Johan, Kalle, Martin, Adrian, Christina (norge-people) mfl

31. Årets hetaste?
Hm.

32. Årets besvikelse?
Det vet nog alla vid det här laget

33. Årets bästa?
Studenten, lägenheten, sommaren, lägenheten i Oslo, julen

34. Årets snällaste?
Alla är snälla innerst inne även om man inte alltid tror det, jappjapp det är min teroi.


Over and out

-

Idag är det sol och fint väder ute men jag är nere, känner mig så sjukt jävla nere. Inte för att jag längtar hem denna gång utan för att jag gjort en person så sjukt besviken eller jag vet inte vad.

Jag skulle kunna skriva flera rader och meningar men jag har ingen ork.

Nej, jag ska nu ta bussen ner på stan för att tröst-shoppa. Sen ska jag bege mig till jobbet, jag kommer vara sjukt trött för det blev såklart sent inatt också.

Sköt om er i snöyran på ön.

struntprat

Nyårslöften är bara skit. Om jag vill ändra på något så kan jag göra det när jag vill, jag behöver inte införa några sk "nyårslöften" för det.

Back in Oslo

Det var nu den 2a jan och jag skulle åka tillbaka till Oslo. Hela familjen skulle åka med och säga hejdå på flygplatsen, men mamma tyckte att det skulle bli för jobbigt så vi sa hej då hemma innan resten av oss skulle åka till flyget. Det var jobbigt, jag grät som aldrig förr när jag kramade om mamma och hon likaså.
På flygplatsen kändes det som ett måste att gå igenom checkin disken och sedan sätta sig och vänta på flyget. Det var sjukt jobbigt att säga hej då till mina syskon och min far.
Jag gick gråtandes igenom flygkontrollen och satte mig på en stol och kände mig alldels tom inuti. Jag tror att jag aldrig i hela mitt liv mått så dåligt som jag gjorde då. Väl på flyget somnade jag med en gång eftersom det inte hade blivit någon sömn natten innan och flygvärdinnan var tvungen att väcka mig två ggr, ena gången innan vi skulle landa och andra gången när vi väl hade landat.
På Bromma flygplats hade bussen till Arlanda slutat att gå så jag var tvungen att åka till t-centralen och sedan byta buss och åka ut till Arlanda. Med det bagaget jag hade var jag helt slut, eller död rättare sagt.
På Arlanda sattt jag i två timmar men jag pratade i telefon hela tiden så tiden gick fort och sedan var det dags att säga hej då till Sverige och åka med flyget till Oslo.
Redan gick bra men sen skulle jag ta reda på vilket sätt som var billigast att ta sig till Oslo S och det var tydligen tåget så sagt och gjort så fick jag åka ner på flygplatsen till tåget för att sedan bege mig mot Nationalteatre. När jag väl kom fram så var min Frida Ida där och mötte upp mig så vi gick till trikken och åkte till lilla bislett för att hämta min sä'ng och ännu en väska och nu var vi båda döda.
När vi kom fram till lägenheten tände vi en brasa och sedan såg vi Björn Gustavssons nya film och det gjorde mig på bra mycket bättre humör.
Det blev sent isäng och dagen efter skulle jag ju jobba, men vid ett så det var rätt lugnt.

Det var jätte härligt att komma till jobbet och träffa alla igen! Arbetsdagen gick rätt fort och när jag kom hem hade frida gjort tacos och hennes pojkvän och hans kompis åt också hos oss och det bjöds på gin and tonic.
Efter maten gick killarna hem så jag och Frida fixade oss iordning för att gå på en fest hos Kalle och Johan. väl där så var det trevligt men de skulle ut på korgen och det orkdae inte vi och Johan, Martin och Basse så vi åkte hem till vår lägenhet. Väl där satt vi och drack kaffe sedan la vi oss framför brasan med madrasser, täcken och filtar och somnade där.

Idag bakade Frida Scones innan hon och jag begav oss ut på en långpromenad i det härliga vädret. Det var välbehövligt för jag var rätt sliten efter gårdagen även om jag inte drack särskillt stora mängder, bara något glas rött.

Nu sitter jag i lägenheten med Frida hennes pojkvän och 4 andra killar som inte har någonstans att bo haha :) Det är Kalle och Johan fårn jobbet och deras kamrater som får deras lägenhet i morgon så de ska bo här ikväll, så jag har paxat sängen inne hos Frida så får de sova i mitt rum.

Brasan är tänd och killarna  är och handlar mat så vi ska nog få i oss någon god middag ikväll om jag känner killarna rätt.

/L

Min vistelse på ön. DEL 2

24/12-08
Det var julaftonsmorgon och vår mor kom och väckte oss, därefter vi gick vi ner för att sägas hej till vår mormor som kommit för att fira hos oss, resten kom på eftermiddagen.
Därefter var det julklappsöppning, för vi har som tradition att vi alltid får var sitt paket på morgonen (vi barn) hos ”lilltomten”. Det är inga stora saker, det brukar vara en bra bok, men i år var det hårgrjer, bra schampo, ansiktsmask och en förkylningssak till mig som man har i när man badar.  För ja jag är förkyld som vanligt.
Vi var även hos vår gammelfarmor Gudrun för att önska God jul och byta lite julklappar, vi fick då pengar och chokladkaka.
Klockan var nu kvart över tolv, och jag skulle duscha för att sedan vänta tills klockan skulle bli tre för då börjar ju såklart Kalle Anka som jag inte såg i år igen, tråkig som jag är.
Vi fikade istället, jag behövde verkligen en kopp kaffe då, för jag var väldigt seg och det är ju julafton, jag ska ju vara pigg! Så efter kaffet var jag pigg och då kom min moster, hennes sambo, deras barn mina kusiner, Nova och Lilly sen så kom även min morfar som hade jobbat. Min farmor kom också efter ett tag.  Då höll jhag på att göra en apelsin med nejlikor för att det luktar så ljuvligt, då kände jag mig liten igen.
Vi åt julmat tillsammans, och jag njöt något så fruktansvärt över att få bara vara, bara vara där med alla mina kära släktingar, jag log för jag mådde så bra, jag mår bra av deras sällskap.
Efter maten så hjälptes vi åt duka undan och sen ropade Nova
- Tomten! Tomten kommer!!
Och ja mycket ritkigt så gick tomten ute på vägen med en lykta och rädd som jag alltid har varit för tomten ställde jag mig längst in i salen löjlig som jag är. Nova däremot, sprang fram och öppnade dörren  och visade vart tomten skulle sitta duktig som hon är.
Jag fick för en gångs skull inte julklapp sist av tomten utan direkt efter Nova, Nova säger då klart och tydligt,              
- Linda du måste krama om Tomten!
Sagt och gjort tomten fick en kram och jag fick min första juklapp som sedan blev flera.
När tomten gått hjälpte Nova min mamma att dela ut alla julklappar under granen, och det tog tid, så nova trötnade till slut så min moster fick hjälpa till att dela ut medans Nova satt sig i min pappas knä och Lilly som precis lärt sig krypa satt i mitt knä och lekte med snöret på hennes ett paket.
När alla julklappar var utdelade började vi öppna, och det var så mycket fina presenter! Jag fick en pyamas, strumpbyxor, hårborste, två parfymer en diesel, och en calvin klien, tröja, kopp, påslakan, sminkväska,  lancome hypnose, lancomes en ögonskugga en vit som jag redan har men jag använder den dagligen så jag blev glad, en till lancome ögonskugga som man ska ha på nyårsafton för den var silverfärgad. Fick även  en duk av mamma som hon sytt själv, och då började jag nästan gråta, den var så fin och det kändes så kul att hon ägnat tid och gjort en julklapp själv.  Jag fick även underkläder, grytlappar (bra tänkt där gammelfarmor-ann), pengar, kokbok, ett nattlinne som var sådär härligt julröd och i siden OCH en digitalkamera! ( min syster fick en likadan).  Så förbered er på bilder gott folk! Oj vad bilder det ska tas!
Jag är så fruktansvärt lycklig! Jag mår så bra tillsammans med mina nära och kära, de är verkligen det bästa i världen.
Kvällen fortsatte med julmys, skratt och ståhej från mina småkusiners och lillebrors sida, eller nej det var från allas sida.  Vid ahlv tio åkte vi till kyrkan, vi åker alltid till kyrkan på julaftonskvällen, det är tradiotion. Visst tycker jag att det är grymt långtråkigt när prästen håller sin predikan om saker man knappt lyssnar på, men när kören sjunger och ja, äsch jag tycker det är mysigt iaf, det var det jag ville komma fram till.
Efter kyrkan åkte vi hem för att se lite på Arn2 men jag letade även efter en sladd till datorn så att jag kunde koppla upp till internet men sladden är borta så jag letade febrilt efter den medans jag såg min gamla digitalkamera och tänkte YES nu kan jag ju ta ur mitt 2gb minne och sätta i den nya kameran!
Men hey jag heter Linda och kan inte göra två saker samtidigt så jag lägger bort minneskortet och fortsätter mitt letande efter datorsladden. Ca en halvtimme senare kommer jag på, just det – minneskortet! Ja så det var mitt jobb den kvällen/natten, leta leta leta, men inte hittade jag det nej, det är så typiskt mig!
När det var dags att sova runt ett tiden så kan jag inte sova utan läser lite skvallertidningar, eftersom jag bara läst norska skvallertidningar de senaste månaderna. 
När jag väl släckt och min syster ahde somnat kunde jag inte sova, det enda jag tänkte på var, jag har en vecka kvar på ön, en vecka!! Min familj åker till uppsala den 27-29 för att se på Malions innebandycup medan jag ska bo ensam i detta stora hus, detta slott till hus. O inte blev det bättre när jag kom på att mamma börjar jobba igen den 1a jan. Så ja,  det var ju mycket tid jag hade kvar med familjen insåg jag och började stortjuta, nej nu överdrev jag, jag grät så det hördes så jag fick panik ifall jag skule väcka Malin så jag tog min kudde och gick in till mamma och pappas rum, sedan la jag mig bredvid mamma i deras dubbelsäng. Ja lite femåring attityd över mig där, men jag blev så fruktansvärt ledsen. Jag har inte sovit hos mamma och pappa på flera flera år men det kändes enormt skönt att känna sig som fem igen och ligga där bredvid mamma som låg och höll om mig. 

Min julafton var den bästa någonsin. har tyvärr inte så många bilder för Malin tog kort eftersom jag inte hade något minneskort till kameran.

Min familj är den bästa, all kärlek till dom.

 


Jag vill inte.

Jag mår så fruktansvärt dåligt över att jag åker idag. Många tårar har det blivit, men jag får helt enkelt ta tag i mig själv och sätta mig på flyget även fast jag absolut inte vill. Om ca nio timmar är jag tillbaka i Norge igen, visst ska det bli skoj med en ny lägenhet och träffa alla kompisar igen och så men det gör ont i hela kroppen när jag tänker på att åka ifrån alla här. Jag mår till och med illa för att jag inte vill, och inte kan jag äta heller, vi som ska ha en mysig lunch tillsammans hela familjen.
Jag ser inte fram emot flygturen för jag kommer sitta och gråta hela vägen fram till Bromma och sedan sitta på bussen mot Arlanda med rödsprängda ögon.. Eller jag har ju redan rödspränga ögon nu men iaf..


Jag är så ledsen så ni kan inte förstå, rädda mig.



=)



Mina fin fina tjejer



Sista kvällen på ön

Min nyårsafton var inte bra. Den var jätte trevligt hemma på 3rätters men sen när man väl kom in till stan var det sådär.
vid tolvalget flödade Visby hamn av ungdomar. Jag träffade jätte många härliga människor, men även folk som bara var arga på mig. Kul nyår.
Men jag tror att det här året kommer bli kanon även om min nyårsafton sög.

I morgon åker jag tillbaka till Norge, det känns ja, jag vet inte.. Min sista kväll här på ön ska jag avnjuta först med mina tjejer, sen ska jag hem till familjen.
imorgon går flyget till bromma 13.30 sen går flyget till Oslo vid 19.00 tror jag om jag inte minns helt fel.

Nej nu ska jag återgå till mina tjejer, vi håller på att boka resan till asien.

RSS 2.0