Tjejkväll

Jag håller på att bli galen! Någon budar emot oss på lägenheten så jag har ingen aning om vem som får den.. Jag ska leta upp den jäkeln som försöker ta lägenheten av mig.
Nej jag ska inte gå för långt, men jag vill ha den !

Aja det har iaf varit underbart väder ute idag även om det blåste en del. Så vad passar då inte bättre än att grilla tillsammans med sina vänner? Nej just precis så nu väntas en dusch, sen ska vi tjejer träffas vid maxi och handla med oss något gott och därefter är det grillning som gäller.


Jag har dödat

Det var för en vecka sen och jag körde den stora blåa bilen med Fredrik in till stan. Jag ser en fin liten fågel på vägen (ni vet en sån där grå sparv, gråsparv) längre fram som jag är säker på att bilen framför ska köra på, men den flyger upp i luften och över på andra sidan vägen. Puh tänkte jag för at tden överlevde. Men när jag närmar mig då kommer den lilla fågeln rakt emot mig och SPLASH, fågelmos..

Jag skriver detta för att jag blev ledsen då men F tyckte inte att det var någon big deal, men hey det var faktiskt första gången jag körde på något djur! (Förutom hunden katten och just det grannen också!)

Men nu är det så att den där lilla gråa fråsparven förföljer mig i drömmarna..

PS. JAG VET ATT DEN HÄR ÄR GUL! JAG ÄR EJ FÄRGBLIND. DS


MIDSOMMAR



Min Nea ringde till mig igår och jag blev så glad att höra hennes röst (även om jag inte hörde att det var hon i början). Jag började sakna henne ännu mer adå, men som tur är så kommer hela familjen Klintsten + sambos  hit över midsommar och på midsommardagen ska hela släkten plus män och sambos (även min Fredrik om han inte jobbar)  äta på resturangen ute vid våra stugor i björkhaga, det ska bli jätte mysigt! Sen på kvällen ska alla vi ungdomar ut på gutekällaren och njuta av sommaren, ledighet och av varandras sällskap!

DET SER VI FRAM EMOT !

ETT ÅR SEN?!

Nej jag var inte det minsta avundsjuk på studenterna som hade mösspåtagning igår, absolut inte. Jag menar hur kul hade man egentligen? Inte det allra minsta.

  


Jag tror inte att jag ens behöver berätta att det jag skrev var lögn..

Hon är rätt bra ändå.



Men som Nattis skriver, "man kan inte säga det för ofta för då blir hon en mallgroda, men ibland så".

Ge mig 14e juni nu tack, och en lägenhet.

Fredrik har varit hos mig från onsdag till igår, men vi har tillbringat dagarna med att ligga i sängen för han blev sjuk och orkade inte göra något, så jag låg intill och kände mig hjälplös som inte kunde göra något för honom..
Egentligen skulle han åkt hem i söndags men när vi var vid båten så bokade han om den och stannade en dag till. Gissa om jag var glad? Igår var det dock inte lika roligt. Så efter att min fina gått på båten efter att ha gett mig mängder med pussar och kramar så begav jag mig ner mot bilen men då hörde jag min fina Nina ropa på mig som tydligen skulle upp till uppsala över dagen. När hon kom och krama om mig kunde jag inte hålla mig längre och grät både för att jag blev så glad att se N och ledsen för att F åkt..

När N gick på båten så åkte jag till lägenheten och sov ett par timmar sen begav jag, Malion och Mandi oss ner i almedalen för att njuta av det fina vädret.

Nu försöker jag att göra så mycket som möjligt för att inte deppa ihop för att F inte är här hos mig men eftersom jag inte jobbar förens på torsdag så är det svårt att göra något som inte påminner om honom. men som sagt, det är bra att längta..

Det enda som jag vill ha nu är 14e juni då F flyttar hit och en lägenhet som vi kan bo i.

 

Mamma & Pappa



Något som jag är bra på är att klaga, och låta allmänt störig/svidig och arg mot mina föräldrar. Det är som man säger "De hårda orden är de lätta". Men jag skäms faktiskt för det. Mina föräldrar ställer alltid upp för oss och vill alltid vårt bästa och bryr sig om oss.

Pappa är jordgubbsodlare men har även, färskpotais, kålrötter, suqini, hösthallon, lök, m.m som han säljer här på ön, hemma på vår gård (Bärgården Källunge) och även till fastlandet. Nu såhär på våren är det jätte mycket arbete för honom, och framförallt i sommar.
Nu på våren så måste man se till så att det inte blir frost för då måste han vara uppe hela nätterna och sätta på bevattningen på alla åkrar som vi har jordgubbar på, för annars blir det inga jordgubbar, för blommorna blir frostskadade annars. Så även om pappa är sjuk som han nu är så måste han upp på nätterna och kolla temperaturen. Men det är inte det enda, man måste nämligen hacka bort allt ogräs för hand mellan jordgubbsplantorna, för man kan inte bespruta jordgubbarna allt för mycket. Han har byggt bevattningsdammar och håller nu på att lägga rör nere i marken från en av bevattningsdammarna (så som jag uppfattade det) till en av våra åkrar med jordgubbar.
För er som vet vad väv är så ska det läggas ut på alla åkrar, dvs jordgubbarna, lök,. och potatis för att de ska komma upp i tid, men när de börjat grönska så måste man ta av väven, och jag kan lova er att det är sinnessjukt jobbigt att göra allt det, för det måste vara vindstilla annars flyger väven bort, och så ska det läggas sandsäcker med en meters mellanrum runt hela.
I sommar ska även alla som arbetar här organiseras upp och det hjälper mamma till med, och sen ska jordgubbarna som plockas köras in till Visby, Slite osv, ett antal ggr om dagen. Så ni kan ju förstå att det är mer än ett heltidsjobb.
Jag beundrar min pappa som orkar allt det där.

Mamma är personlig assistent och jobbar alltså dygn, och ska samtidigt sköta vårt hus som består av ca 15 rum och kök. Som ni förstår blir det mycket dammsugande, dammning, och ett antal fönster att göra rent. Plus att mat ska lagas och sen har vi en väldigt stor trädgård som ska klippas och så ska ogräs hackas bort runt träd, och rabatter.
På sommaren tar mamma tjänstledigt för att hjälpa pappa så även hon har fullt upp på sommaren, det är knappt så att någon av mina föräldrar hinner äta ibland, och det är ALLTID bråttom.
Jag beundrar även min mamma som är så effektiv.

Halvsolig onsdag, kan man ens säga så? Tydligen

Detta är nu min 3e lediga dag och jag njuter kan jag lova. De senaste dagarna har jag tillbringat tillsammans med min syster och Amanda vilket har varit mysigt, jag gillar dom, jag gillar att vara hos dom, jag gillar tom att ligga inne en hur solig dag som helst och bara vara med dom.
Igår blev det en tidig middag med tjejerna på Joda, och vädret var ju lovely så vi satt ute och njöt av solen och av varandras sällskap. Efter middagen var jag åter igen på humlegårdsvägen med Amanda och såg en film som handlade om en pojke som levde under 2a världskriget.

Idag har jag varit i Roma vid vårdcentralen med min gammelfarmor som hade fått en svullen arm. Fick även ett underbart samtal av min fina i göteborg att han redan kommer ikväll! Så vid 00.20 ska jag hämta honom vid båten. Han ska ju flytta hit sen i juni också så han åkte hem från jobbet och panik packa lite under lunchen men frågade mig nu om jag kunde komma på något han behöver ha med ner eftersom han inte vill ta med allt när han flyttar hit i juni. Jag kunde verkligen inte komma på något han skulle ha med...

Kaffetime

Jobb och lägenhet

Idag har jag skrivit på kontrakt för MQ så det är där jag ska jobba i sommar och så ska jag hoppa in på pjäsen så mycket som möjligt, så det blir nog inte många stranddagar för min del..  Har även varit och kollat på en jätte fin lägenhet vid ringmuren på byrumsgatan 29 och så kollade vi även på en lägenhet som mamma och pappa redan kollat på vid stenkumlaväg men den gillade jag inte lika mycket som den 1a så vi får se. behöver ju verkligen någonstans att bo i sommar med Fredrik men det känns ju lagom kul att mamma och pappa ska behöva köpa en lägenhet för det. För tyvärr finns det inte en enda lägenhet som de hyr ut permanant i sommar utan bara som de hyr ut veckovis och det funkar ju inte..

Nej nu är det grilldags med familjen sen ska jag gå isäng tidigt eftersom jag börjar 6.45 i morgon.

Trevlig helg!


1 månad idag!


Då var man på ön igen

Det var som vanligt sjukt tråkigt att åka ifrån min fina, men som tur är så kommer han till ön redan nästa vecka och jag längtar redan.
Vi tog en sovmorgon eller nja vi vaknade redan vid halv 9 men låg kvar i sängen och myste fram till halv 11 då vi tog en dusch innan vi åkte till hans jobb där han har en 8-a och åt lunch innan klassen, min fina och jag tog bussen in mot stan för de skulle på föreläsning och jag skulle som sagt hem.. Men jag min dummer glömde min björn som Fredrik vann åt mig på liseberg så den får han ta med nästa gång han kommer till ön.

Fick ett fint sms av min F nu där han skrev att han flyttar hit redan den 12 juni istället för den 18e, gissa om jag är glad?

Nu när jag kom hem så hämta pappa mig vid flyget  sen åkte vi till mammas jobb och sa hej innan vi åkte till Malins lägenhet för att lämna en byrå som de skulle få. Men jag har varit sjukt grinig och jätte arg sen jag kom hem och det borde jag be min familj om ursäkt för..
Har även städat ur husvagnarna sen så ringde jag Em och då bestämde vi att jag skulle följa med på husbilscamping, så det blir jag, Em, Ni & Ella och jag tror att det kommer bli en kanon mysig kväll för jag saknar verkligen mina thaitjejer!!

  




 


Underbara dagar i underbara göteborg med min underbara

Dagarna har gått alldeles för fort.. Som vanligt. I morgon är det dags att bege sig hem till ön igen. Som det ser ut nu så tar jag 16.00 flyget från gbg till bromma och sen från bromma vidare till visby.
I lördags så såg jag på Fredriks fotbollsmatch som de vann sedan blev det middag hos hans föräldrar innan vi åkte hem och gjorde iordning oss för att sedan åka hem till Jonas där förfesten var. Johanna som vi träffade i Thailand  kom också dit och det var skoj även om hon inte följde med ut på parklane där det varmycket trevligt!
VI kom hem sent så igår tog vi en ordentlig sovmorgon innan vi åkte till liseberg för att ha en mysig dag i solen.
Jag som blivit lite rädd för alla åkgrejer med höjder hade tänkt hoppa över att åka det mesta men vi åkte Balder ( det ni!) men jag blundade hela vägen.. Men andra gången vi åkte log jag tom på kortet som togs i banan och jag tyckte att det var riktigt roligt. Vi åkte även en som var som en jätte gunga och riktigt härlig så den var bådas avorit, men det blev även lugna åkgrejer som parisehjulet. Det var den bästa söndagen på mycket mycket länge.

Idag har baby jobbat och då ringde MQ och frågade om jag har fått jobb i sommar och jag svarade då ja men de erbjöd mig att börja jobba där i sommar så jag ska fundera på det till i morgon. Jag har lite beslutsångest kan jag ju lova, med tanke på att pjäsen redan fixat mitt sommarschema så i morgon bitti ska jag ringa till pjäsen och berätta hur det ligger till. Sen får vi se.


När min fina kom hem från jobbet så såg vi "When a man loves a women" en underbar film som är ett måste att se enligt mitt tycke. Nu när han är på träning tänkte jag bege mig ner till allum för att köpa hem lite mat och tandkräm, sen ska vi äta en god middag när han kommer hem. 

Nej nu måste jag ta en dusch så att jag kommer ut någongång. 


Gothenburg

Det var så fruktansvärt skönt att få bli kramad och pussad igen! Som jag saknat Fredrik, jag mår fruktansvärt bra i hans närhet. Igår blev det 3 gossipgirl avsnitt inann vi skulle sova men jag kunde inte sova.. För tyvärr har inte min hosta gett med sig så jag har hostat hela natten, men min fina har kramat mig och frågat hela natten hur jag mår.

Idag har vi varit på hans jobb sen var vi en snabbis på stan och då kunde jag hämta ut mitt recept på apoteket som doktorn skrivit ut till mig. Hostmedicinen är stark så de på apoteket sa att jag inte får lov att köra bil och sen så är det morfin i det så gissa vem som kommer sova gott i natt?

Nej nu ska jag gå och mysa med min fina framför entourage innan han ska på träning. Sen tänkte jag laga mat tills han kommer hem, därefter bli det film!

God morgon!

Klockan är nu 06.00 och jag har redan varit vaken i 3 h det kan jag tacka min hosta för. Det här funkar inte, blir jag inte frisk till ikväll får jag hoppa över att åka till göteborg i morgon, för jag kan inte åka iväg med den här fula hostan som väcker både mig och alla om nätterna..

Gissa vem som kommer vara skittrött och grinig idag?


Man klarar sig otroligt nog.

Min hosta vägrar att ge sig.. Ska överdosa hostmedicinen ikväll så det blir bättring någongång för på torsdag så åker jag till göteborg och då vill jag vara helt frisk.
Inte har jag någon ny mobil heller (ja jag vet jag är skitseg som inte fixat det men det är inte som ni tror!) och ska jag säga en sak? Jag mår fruktansvärt bra utan den, jag vet inte hur stressad jag är av den annars, "måste bara kolla om det kommit ngt sms" hela nätterna och dagarna håller jag på så. Visst ingen kan få tag på mig förutom på vårt hemnr eller på Malins mob när jag är i stan men det är ändå jätte skönt! Anledningen till att jag inte köpt någon ny är för att mitt abonemang går ut om 45 dagar så jag kan inte förlänga det än om jag skulle köpa en ny men i morgon har jag tänkt åka in och köpa "ut" mitt simkort om det nu går, sen får jag ta min gamla mob eller ngt.
För jag behöver faktiskt ha en mob på torsdag ifall att jag och F skulle missuppfatta varandra eller om jag skulle komma bort i gbg. Men allt ordnar sig.


För en månad sen så var vi ännu i värmen, det hade inte varit helt fel..
















18 år

Det blev valborgs firande igår trots att jag inte tänkt det. Ella stod utanför jobbet och väntade på mig igår när jag slöt jobbet och därefter åkte vi till lägenheten och jag tog då en snabbdusch innan vi åkte ner till Olerys för att möta upp Jimmy & co och även vår Em. Ella drog dock hem rätt tidigt eftersom hon skulle upp och jobba idag men jag, Jimmy mfl gick mot Munken och gick in.
Munken var packat med folk och det var trevligt men det var ingen toppen kväll. När munken stängde gick jag hem med en gång och hemma i lägenheten var Marcus och Malin som ville sova men inte jag så jag tappade upp ett bad och därefter blev det sängdags. Men inte mycket sömn eftersom Adam och Amanda kom hem efter det så blev det mycket snack, så vid ca 05.00 somnade vi.

Imorse gjorde jag scones åt folket sen åkte jag och Malin till maxi för att handla mat åt hennes födelsedagsmiddag åt hennes tjejer ikväll.
När vi kom hem till Källunge kom även vår kära mamma hem som varit på Mallis med hennes 7 vänninor och hon var typ svart som hon alltid blir, fick två parfymer och ett jätte fint silverarmband som kommer att användas flitigt.

Nej nu ska jag gå och vara lite social med Malin och hennes tjejer men i morgon blir det utgång eftersom min syster blir 18 och det ska firas minsann !!



Cheers!

RSS 2.0